Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отлагат базара „Подари книга за Коледа“ в Ямбол

Снимката е илюстративна.
Снимка: БГНЕС

Празничният книжен базар „Подари книга за Коледа“ в Ямбол се отлага. Събитието трябваше да се проведе на 22 декември пред Регионалната библиотека „Георги С. Раковски“. Причината е  удължаването на срока на противоепидемичните мерки до 31 януари, посочват от Общината.

Събитието щеше да събере известни ямболски автори и общественици - Георги Господинов, Христо Карастоянов, Яница Радева, Светлозар Желев и Енчо Керязов.

На базара щяха да се предлагат книги с автограф на ямболските автори и над 50 други книги от български писатели за деца и за възрастни. Със събраните средства от продажбата, инициаторите на проявата бяха планирали да купят и дарят книги на училищни и читалищни библиотеки в Ямбол и областта.

Събитието вероятно ще се проведе около Великден, ако епидемиологичната обстановка и ангажиментите на писателите позволяват.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Две публични лекции по кино в Киноклас Бургас

32-ма участници – ученици и студенти от Бургас и страната, гледаха “Сцени от живота на една актриса” на режисьора Иван Владимиров. След като бяха запознати с различните позиции във филмопроизводството, учениците бяха разпределени в два екипа. След среща с режисьора на работния филм “Сцени от живота на една актриса”, на която той разказа за..

публикувано на 24.02.21 в 16:55

Министерството на културата финансира гостуването на арт проекти в различни градове

Министерството на културата обяви две програми "Мобилност" - за професионални и непрофесионални културни организации и артисти.Те дават възможност изкуството и неговите създатели да пътуват. Така сътворени в Бургас културни продукти могат да бъдат показвани в различни краища на страната, без това да натоварва финансово творците. А публиката да се радва..

публикувано на 24.02.21 в 11:29

Еко мартеници с минерали в Природонаучния музей в Бургас

Уникални мартеници с минерали предлагат в Природонаучния музей. Може да си закупите от тях или сами да си ги направите като се включите в творческа работилница. Специалните еко мартенички имат освен бял и червен конец и минерали за здраве, успехи, късмет и щастие. "Слагаме тигрово око, аметист, кварц и много други. Използваме..

обновено на 24.02.21 в 10:05

„Zaberski vs. Yossifov” в Бургас

Проектът „Зимни джаз вечери” представя албума „Zaberski vs. Yossifov” в Бургас. Авторските композиции на двамата джазмени са създадени по време на пандемията.  Пиесите на Ангел Заберски -син са в стил бибоп и мейнстриим, две от тях са по-оркестрови. Михаил Йосифов се включва с оптимистични джазови композиции.  Зад албума стои..

обновено на 23.02.21 в 16:37

Над 40 творци от Бургас и страната участват в изложбата "Млади автори"

Изложбата "Млади автори" е представена в залата на Дружеството на бургаските художници. В тазгодишното издание участват 46 творци от Бургас и страната до четиридесетгодишна възраст, съобщи председателят на дружеството Добрин Вътев: „Те се представят със 101 творби, като има живопис, графика и скулптура. Това е традиционна..

публикувано на 23.02.21 в 14:39

Ансамбъл "Странджа" с концерт посветен на пролетните празници

Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа" ще представи първия си концерт за тази година. Подготвена е 70 минутна двустилна програма с репертоар от Странджа и Еркеч, която е обвързана предимно с наближаващите пролетни празници, съобщи ръководителят на ансамбъла Марио Егов: „Началото е сценична разработка на празника Сирни Заговезни и..

обновено на 23.02.21 в 10:36

ВМРО: Бургас да почете паметта на Раковски за 200 години от рождението му

В културния календар на община Бургас да бъде включен и ритуал за почитане на личността на Георги Раковски, това да бъде рождената му дата, предлагат съветниците Николай Стоянов и Георги Дракалиев. Георги Раковски е организатор и ръководител на българското национално-освободителното движение, подчерта Дракалиев „Тази година, във връзка с..

публикувано на 20.02.21 в 16:38