Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

МБАЛ „Св. Пантелеймон” в Ямбол получи дарение

МБАЛ "Св. Пантелеймон" в град Ямбол
Снимка: БТА

Апаратура и парични дарения за над 200 000 лева е получила от началото на пандемията областната болница „Св. Пантелеймон” в Ямбол. Даренията са както от фирми, така и от граждани. 

От началото на април лечебното заведение е получило предпазни облекла, дезинфектанти, апарати за обдишване, уреди за рехабилитация и парични средства. Преди дни от Югоизточното държавно предприятие в Сливен беше дарен апарат за озонотерапия за близо 30 000 лева, съобщи директорът на многопрофилната болница д-р Димитър Рунков:

"За пореден път приз последните 9 месеца разбираме, че Ямболската болница не е сама. Имаме подкрепата и на местните институции и на национално ниво. Апарата- няма система в човешкия организъм, която да не се повлияе положително от дозираната озонотерапия, като наш приоритет са пациентите с COVID – тежка терминална дихателна недостатъчност. "

Председателят на Медицинския щаб областният управител Димитър Иванов също благодари на дарителите.

И това, което виждаме като статистика, че намаляват положителните случаи, които има в Ямбол, да продължи със същия темп на намаляване.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Може в края на месеца бургаските аптеки да заработят с електронни рецепти

В края на месеца е възможно бургаските аптеки да заработят с електронни рецепти. Въвеждането им ще облекчи както лекарите, така и пациентите, категорична е Любима Бургазлиева, председател на Регионалната фармацевтична колегия. В момента в Бургас тече синхронизиране на софтуера за изпълнението им.  "Много от софтуерните компании, които работят с..

публикувано на 16.01.21 в 14:36

Безплатни консултации по телефона за ваксините срещу COVID-19

Национална пациентска организация  поде инициатива за безплатни  консултации по телефона. Двама специалисти – по епидемиология и имунология, предоставят информация на хора от цялата страна за всички аспекти на ваксините срещу СOVID-19. Лекарите - д-р Бацелова и д-р Великова, са на телефон 0800 14 515 всеки делничен ден от 9.00 до 18.00 ч. Гражданите..

публикувано на 16.01.21 в 10:02

Предлагат ремонт на медицинските кабинети в ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психично здраве

Община Бургас да кандидатства за ремонт на медицинските кабинети в Центъра за психично здраве, ДКЦ I и Белодробната болница, предлага кметът Димитър Николов. Докладната записка ще бъде разгледана на предстоящото заседание през януари на Общински съвет - Бургас. Намерението на местната администрация е подготвените проекти, съвместно с трите общински..

публикувано на 15.01.21 в 17:14

Създават безплатен онлайн кабинет за консултации със специалист - ревматолог

През месец януари стартира безплатен онлайн кабинет за консултации със специалист- ревматолог. Към момента кампанията е насочена само към пациенти от Източна България и се организира от пациентска фондация. Първите медицински консултации ще се осъществят в края на месец януари за пациенти с поставена диагноза ревматоиден артрит,..

публикувано на 15.01.21 в 11:32
Д-р Мариана Контева

След Covid – отидете на профилактични прегледи

Пациентите, прекарали коронавирус, е желателно да преминат профилактични прегледи, съветват лекари. При обостряне на специфична симптоматика, свързана със сърцето и съдовата система, задължително трябва да се потърси специалист. Коронавирусът може да доведе след себе си усложнения на други органи и да засегне сърдечно – съдовата система...

обновено на 15.01.21 в 09:04

В Ямбол започна вторият етап от ваксинацията на медиците

В Ямбол започна вторият етап от ваксинацията на медиците. До края на работната седмица ще бъдат имунизирани 170 лекари, медицински сестри и санитари. Д-р Румен Марчев, който е семеен лекар в Ямбол, беше сред първите ваксинирани.  " Не съм имал колебание, преди да ми поставят ваксината се информирах подробно. Дойдох убеден във верността на..

публикувано на 12.01.21 в 10:55

9 нови случая на коронавирус в бургаска област

9 са новите случаи на коронавирус в бургаска област за изминалото денонощие.12  са те  в сливенски и 10 в ямболски регион .620 са новозаразените в страната, те са установени при направени 7804 теста.Положителните проби са почти 8 процента от всички изследвани.106 души са починали, 26 са заразените медицински служители за денонощие. В болница..

публикувано на 12.01.21 в 07:34