Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Д-р Георги Кенов: Обновихме учебни заведения, започваме канализацията

Георги Кенов


Трудна година, изпълнена с предизвикателства, но с положителна оценка за свършеното от администрацията. Така определя изминаваща 2020 година кметът на община Сунгурларе д-р Георги Кенов. Както навсякъде, и тук годината мина под знака на ковид епидемията. През септември в общината бе регистрирано огнище в дома в село Славянци, но благодарение на мерките ситуацията бе овладяна. 
Свършеното през тази година ще даде своите резултати през идващата 2021 година. Очаква се тогава да започне реализирането на мащабния проект за канализацията на Сунгурларе. Предвижда се и изграждане на пречиствателно съоръжение.
„Документите вече са подадени в ПУДООС в екоминистерството, чакаме одобрение. Надяваме се в първото тримесечие на новата година да стартираме и да завършим този важен проект, тъй като канализацията е един от основните проблеми на Сунгурларе“, подчерта Георги Кенов. 
Градът ще има изцяло нов облик и с изграждането на нов стадион и спортна зала. „Очакваме всеки момент решение, преработени са проектите и чакаме класиране, има обществени поръчки“, посочи градоначалникът. 
Сред спечелените проекти на общината са тези за пристрояване на учебни стаи в Средно училище ,,Христо Ботев“ в Сунгурларе и изграждане на нова детска градина с ясла в село Грозден, по програма на Министерство на образованието и науката.
„Обновихме тези учебни заведения, детската градина в Грозден е уникална,  успяхме да спечелим проект и за Средното училище в Сунгурларе“, посочи кметът Георги Кенов.   
Сред новостите е и разширяване обхвата на социалния патронаж. В момента той обслужва около 200 души, но има одобрение за общо 1000 души, което ще стартира от догодина. 

Повече чуйте в звуковия файл: 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Финансират 60 заявления по програмата „Моят град, моят квартал, моята улица“

Повече от половината заявления за облагородяване на вътрешноквартални пространства ще се финансират през тази година. Това обяви на комисия в общинския съвет заместник - кметът на Бургас Чанка Коралска . Те са по стартиралата през миналата година програма „Моят град, моят квартал, моята улица“, добави тя: „Така структурирахме..

публикувано на 23.01.21 в 13:27

Залесяват с 3000 дръвчета хълм в Ямбол

В Ямбол започна втората залесителна акция на хълма Боровец в града. За кампанията са предоставени 5600 дръвчета от доброволческата инициатива „Гората.бг“. 2500 от тях вече са засадени, днес това ще се случи с още 3000 дръвчета.  Общинското предприятие „Паркове, зони за отдих и спорт” е подготвило отворите в земята за всички растения.  В новата акция се..

публикувано на 23.01.21 в 11:29

Възстановяват по проект обходните канали на Поморийското езеро

Тригодишен консервационен проект по програма LIFE на Европейската комисия започна в Поморийското езеро. Днес се навършват 20 години от обявяването на езерото, солниците и прилежащото крайбрежие за защитена зона. Езерото е местообитание на стотици видове птици и важна част от миграционния път Виа понтика. Проектът обединява усилията за..

публикувано на 23.01.21 в 11:03

В Сливен затварят булевард, ще демонтират коледната украса

В Сливен днес затварят за движение бул. „Бургаско шосе“. Ограничението за автомобили ще бъде в участъка от паметника на Седми конен полк „Орлето“ до Колодрума, информират от общинската администрация.  Причината е демонтаж на светлинна коледна украса. Мярката ще важи до 17 часа.

публикувано на 23.01.21 в 09:47

Удължават проекта за приемна грижа с още една година

Изпълнението на проекта за приемна грижа - "Приеми ме 2015", се удължава до края на 2021-ва година. Споразумението за партньорство между Агенцията за социално подпомагане /АСП/ и Община Бургас вече е сключено, като по този начин действието на проекта за приемни родители се подновява, считано от 01.01.2021 г. В Община Бургас към момента има 15 приемни..

публикувано на 22.01.21 в 17:15

За близо 700 хиляди лева са нанесените щети от наводненията в община Средец

За 600-700 хиляди лева са нанесените щети от наводненията в община Средец. Средствата за преодоляването на щетите Общината се надява да получи от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС. С тях ще трябва да бъдат извършени ремонти на три обекта. За БНР Бургас кметът на Средец Иван Жабов каза, че общинска комисия вече е..

публикувано на 22.01.21 в 15:21
Снимка: Камера на Община Бургас

Отлага се общественото обсъждане на предложения подземен паркинг в Бургас

Отлага се насроченото за 23.01.2021 г  обществено обсъждане за изграждането на подземен паркинг. Това съобщават Пламен Янев и Стоян Царев, позовавайки се на инвеститорите на проекта. Паркингът до голяма степен трябваше да бъде разположен под градинката на Часовника.  От гражданската инициатива изпратиха до медиите кореспонденцията си с Таня Урумова,..

публикувано на 22.01.21 в 14:43