Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За 11 февруари е насрочено делото срещу британския гражданин Даниел Хъл

Снимка: Стоян Радев, БНР

Окръжният съд в Сливен насрочи за 11 февруари делото срещу британския гражданин Даниел Хъл, който е обвинен в данъчни престъпления, съобщи административния ръководител на институцията съдия Мартин Данчев. Вчера, разпоредителното заседание се проточи през целия работен ден и завърши в извънработното време на съда. Според повдигнатите обвинения от Окръжната прокуратура Хъл не е подавал данъчни декларации за получените близо един милион лева дарения от чужбина, за подпомагане на бедните в ромския квартал „Надежда,“ чрез регистрираната от него църква.  

Адвокат Владислав Янев, който е един от защитниците на  британския гражданин коментира, че по време на разпоредителното заседание, са поискали от съда да върне делото на Прокуратурата. 

"Нашата претенция по това конкретно дело беше, че разследването е незаконно проведено, не е установена истината, обвинителния акт е незаконосъобразен."

Той каза още, че за следващото заседание през февруари съда е допуснал исканите свидетели.  

"Явно ще има нова експертиза, която да установи истината."

Повдигнатите обвинения срещу Даниел Хъл са, че през периода юли 2017 до септември 2019 година не е платил данъци в размер на 31 641 лева за получените парични дарения. Той е задържан под стража от септември 2019 година по обвинение за блудство с 8 малолетни момчета от квартал „Надежда.“ 

  Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Окръжен съд – Бургас наложи 10 години затвор за убийство

Окръжен съд – Бургас наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 10 години при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наложеното наказание. Съдът призна за виновен мъжза това, чена 09.08.2020 г., в гр. Бургас, умишлено умъртвил друг мъж като му нанасъл удар с нож в дясната гръдна половина, в резултат на което му причинил тежка гръдна..

публикувано на 18.05.21 в 16:19

Осъдиха седем митничари от Лесово

Апелативният специализиран наказателен съд призна седем митнически служители от ГКПП-Лесово за виновни в това, че като длъжностни лица в съучастие помежду си, са използвали служебното си положение, за да набавят за себе парични суми в различна валута (престъпление по чл.283, вр. чл.20, ал.2 от НК). Престъплението е извършено в периода от..

публикувано на 18.05.21 в 14:31

Избраха нов председател на Районен съд-Бургас

Съдийската колегия на ВСС изслуша и с 11 гласа „за“ избра съдия Евгени Узунов за Административен ръководител – председател на Районен съд – Бургас. Мнозина от членовете на колегията се изказаха в подкрепа на кандидатурата на магистрата, отбелязвайки неговото отговорно поведение, изразени компетентност и ангажираност с правораздаването и съдебните..

публикувано на 18.05.21 в 14:00

Жена пострада при катастрофа в Карнобат

46-годишна жена пострада при катастрофа на кръстовището на карнобатските улици „Москва“ и „България“, съобщават от полицията. Тя е пресичала пешеходна пътека, когато е блъсната от автомобил, управляван от 43-годишен карнобатлия. Шофьорът е преминал на червен светофар. Жената е с охлузвания по тялото, крайниците и главата. Прегледана е и освободена..

публикувано на 18.05.21 в 08:33

Тръгва делото срещу Николай, който се опита да убие баща си с чук

Делото срещу Николай Василев, който се опита да убие баща си с чук.   Случаят е от 19.01.2020 година.  До инцидента се е стигнало след постоянните скандали и изпития алкохол от неговия родител, който след работа тормозил майка му. Николай в момент на афект е взел 5-килограмовия чук за разбиване на бетон, от който се вади арматурно желязо за скрап и го..

публикувано на 17.05.21 в 15:13

Бачийски: С едно решение на съда може да се спрат всички дела около „Росенец“

Сагата с „Росенец“ – подробните устройствени планове, улиците, плажовете и сградите, все още не се очертава да завърши. Отмененото решение на общинския съвет в Бургас от лятото на миналата година е един от казусите, които се обжалват в съда. На заседанието през април миналата година, общинският съвет взе решение в няколко точки за..

публикувано на 17.05.21 в 13:47

Киберпрестъпленията в условия на пандемия или как да се защитим от тях

Фалшиви съобщения или линкове с информация за чудодейни лечения, имейли от името на здравни организации. Това са най-често срещаните методи на кибератаки, свързани с пандемията. Европейският съюз поиска от телекомуникационните оператори да гарантират ефективна защита на мрежите си срещу подобни атаки. Киберпрестъпниците могат да се опитат да..

публикувано на 17.05.21 в 09:37