Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Инициативата се организира във връзка със сложната ситуация с COVID-19

Създават безплатен онлайн кабинет за консултации със специалист - ревматолог

Към момента кампанията е насочена само към пациенти от Източна България

През месец януари стартира безплатен онлайн кабинет за консултации със специалист- ревматолог. Към момента кампанията е насочена само към пациенти от Източна България и се организира от пациентска фондация. Първите медицински консултации ще се осъществят в края на месец януари за пациенти с поставена диагноза ревматоиден артрит, псориатичен артрит или анкилозиращ спондилит (Болест на Бехтерев) с лекари ревматолози от Варна, Бургас и Русе.

Инициативата се организира във връзка със сложната ситуация с COVID-19. Хората с хронични заболявания са в най-рисковата група при заразяване и това налага редица допълнителни ограничения за тях, едно от които е посещение на специалист в лечебно заведение.

Желаещите да се възползват от възможността трябва задължително да си запишат час предварително. Те могат да го направят на телефон 0878 151122 (в работни дни от 09:00 - 17:00 ч.) или  по имейл: info@medconsult.bg.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Пламен Панайотов: Ваксината срещу COVID е с приоритет пред противогрипната

Ваксините срещу COVID 19 и срещу сезонния грип трябва да се поставят с разлика от 14 дена . Това обясни личният лекар от Бургас д-р Пламен Панайотов. „ По мое мнение приоритетното ще е ковид-ваксинацията, тъй като ковид боледуването е по-тежко, по-опасно, с повече усложения  и по-рисково в сравнение с грипа. Не че трябва да..

публикувано на 24.09.21 в 15:36

Общностен център помага на деца от уязвими групи и техните семейства

На повече от 1 400 деца и техните семейства са помогнали различните дейности, които предоставя „Общностният центъра за ранно детско развитие и родителска подкрепа Надежда“ в Бургас. Грижите са насочени към деца до 7-годишна възраст от уязвими групи, техните семейства, както и бъдещи родители. Центърът съществува от 2016 година и..

публикувано на 24.09.21 в 15:22

Чакаме противогрипните ваксини в началото на октомври

Кампанията с доставката на противогрипни ваксини се бави. В аптеките в Бургас все още няма зареждане. Първите количества се очакват след 10 октомври. И тази година има силен интерес , граждани питат още от началото на месеца, каза председателят на Регионалната фармацевтична колегия Любима Бургазлиева „Доставките зависят от..

публикувано на 24.09.21 в 11:42

Официално: Д-р Кирил Хинов е новият управител на МБАЛ Поморие

Д-р Кирил Хинов официално поема управлението на болницата в Поморие. Той спечели конкурса за управител, след напускането  на д-р Женя Караилиева  по лични причини през пролетта . Кандидатурата му бе одобрена единодушно на извънредно заседание на общинския съвет. Председателят на комисията и общински съветник Петя Арнаудова пояснява: „Той..

публикувано на 23.09.21 в 14:50

Строителството на новата болница в Ямбол ще приключи до март

Строителството на новата болница в Ямбол ще приключи до март следващата година, уточни областният управител на Ямбол Георги Чалъков. За нейното доизграждане са предвидени 27 млн. лева. Подготвя се и план сметката за необходимите средства за оборудването на сградата. Сроковете по изпълнението на проекта за дострояването на болницата не са..

публикувано на 23.09.21 в 14:04

Затвориха детското отделение в Ямбол

Детското отделение на областната болница в Ямбол  ще остане затворено през следващите две седмици, заради заразен медицински персонал. Четири медицински сестри и една санитарка са с положителни ковид тестове от общо 18 работещи в детското отделение. Нито една от инфектираните не е ваксинирана.  Шестте деца, които са били настанени в отделението, са..

публикувано на 21.09.21 в 20:04

Общопрактикуващият лекар д-р Румяна Каменска е с най-успешна ваксинационна кампания (ОБНОВЕНА)

Ваксинационният кабинет на Регионалната здравна инспекция в Бургас е поставил  от началото на годината до момента 26 547 ваксини, каза директорът ѝ д-р Георги Паздеров.  Грамоти за постигнати резултати и съпричастност към ваксинационната кампания получи екипът на имунизационен кабинет към РЗИ-Бургас и общопрактикуващият лекар д-р Румяна Каменска...

обновено на 21.09.21 в 13:11