Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Ямбол консултациите за съставите на СИК ще бъдат в понеделник

Снимка: архив

Политическите партии ще проведат консултации, които ще трябва да определят съставите на секционните избирателни комисии в Ямбол, за парламентарните избори на 4 април. Те ще се проведат на 22 февруари, понеделник, от 10:00 часа в зала 107 в сградата на Общинска администрация Ямбол.

Консултациите са публични и в тях участват парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание, както и коалицията, която има избрани с нейната кандидатска листа членове на Европейския парламент от Република България, но не е парламентарно представена. В консултациите може да участват и други партии и коалиции, които не са парламентарно представени.

Партиите и коалициите трябва да представят документи, които подробно са описани в сайта на Община Ямбол.

Поканата е публикувана на сайта на администрацията:

https://yambol.bg/uploads/izbori/pi2021/Pokana_konsultacii_sik2021.pdf .


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Елка Стоянова, председател на Районната избирателна комисия в Бургас

В почти всяка секция в Бургаска област ще има възможност за машинно гласуване

В почти всяка секция в Бургаска избирателна област ще има възможност за машинно гласуване. Това каза в ефира на БНР Бургас председателят на Районната избирателна комисия Елка Стоянова.  "Всяка секция с над 300 избиратели, ще има машина.  За Бургас са 600 секции. Навсякъде, където има машини, разбира се, ще има и хартиени бюлетини.  От..

публикувано на 06.03.21 в 13:53

Определиха местата за поставяне на агитационни материали в Сливен

Със заповед на кмета Стефан Радев се регламентират местата - специално поставените табла по бул. „Цар Освободител“, за поставяне на плакати, обръщения и други предизборни агитационни материали, във връзка с  насрочените на 4 април 2021 г.  избори за Народно събрание. Разпределението на таблата между кандидатите е по схема, като номерацията на таблата е..

публикувано на 05.03.21 в 09:22

ЦИК обяви как ще гласуват хора под карантина или изолация

Централната избирателна комисия (ЦИК) определи правилата, по който хора поставени под задължителна карантина или изолация ще гласуват с подвижна избирателна кутия на изборите след месец. Няма да се допуска тези избиратели да упражнят вота си в секция с подвижна кутия, предназначена за хора с трайни увреждания. Право да гласуват с подвижна..

публикувано на 04.03.21 в 13:51

Партията на Цветанов залага на експерти в Бургас

Пълна листа с кандидати за народни представители регистрира днес в Бургас и партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“. Залагаме на експерти. Вече сме идентифицирали ключови проблеми на региона, заяви Виктор Серафимов. Докторът по международно право и международни отношения ще води листата в Бургас: „Проблем на региона е туризмът и..

публикувано на 02.03.21 в 15:57

ВМРО заяви два мандата в Бургас

Ангел Джамбазки е водач на листата на ПП "ВМРО - Българско национално движение" в Бургаска област. Той е номинация на местните структури. ВМРО и СЕК регистрираха листа от 20 души днес в РИК за участие на парламентарния вот на 4 април. Втори в нея е лидерът на СЕК Георги Манев. С общи усилия смятаме, че можем да се борим за два мандата,..

публикувано на 02.03.21 в 14:58

Димитър Найденов – втори в листата на „Демократична България“

Общинският съветник Димитър Найденов ще е втори в листата на „Демократична България“ в Бургас.  Водач ще е IT специалистът Ивайло Мирчев от София.  Трета ще е Даниела Божинова от „Зелено движение“.  Влизаме в надпреварата с амбицията за сериозни промени в областта на правосъдието, борбата с корупцията и електронното управление, коментира..

публикувано на 02.03.21 в 13:53

ДПС Бургас с амбиция за трима депутати

Бургаската структура на ДПС регистрира листата си за участие в изборите с амбицията за три мандата.  Това не се е случвало от 2005 г. досега. Ще спечелим доверието на хората, коментира депутатът и водач на листата Севим Али.  Кандидати са единствено хора от региона, има представители на всяка една община.

публикувано на 02.03.21 в 13:21