Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 2 МАРТ:

| обновено на 02.03.21 в 06:51

Здравейте в утрото на днешния вторник!  Няма нищо по приятно от сутрешното кафе в приятна компания. Така делникът ще започне с добро настроение и позитивни мисли!

Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч:

-  Ден  след като паднаха ограничения за работа на заведенията - кой отвори и кой не в Бургас? Отговорът на този въпрос търсим днес в рубриката ни „Тема на деня“. След новините в 8 ч. ще ви срещнем с Юлиян  Кулев, собственик на ресторанти в града.

-  Бургазлии не са доволни от качеството на въздуха в града. През зимните месеци основен замърсител остават печките на дърва и въглища. Това сочат данните от постоянните замервания. От Общината работят по програми за подмяна на старите отоплителни уреди, повече ще ви разкажем след 8.30 ч.

-  В минутите за култура след 9 ч. ще ви разкажем  за концерт – спектакъла „Чардаш, вино и любов“, който предстои тази вечер в Бургаската опера, повече ще ни разкаже  сопраното Людмила Михайлова, която е инициатор на проекта.

-  Изложба показва отделните периоди в съществуването на специалност „Графика“. Тя може да бъде видяна в Галерия Ателие  на бургаския филиал, повече ще ви разкажем след 9,30 ч.

-  - ще добавим новини, хороскоп и културен афиш!


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Рисунки: София Железнова, ОУ „Георги Бенковски“, Бургас

"Пътешествие до Антарктида" от Никола Ламбрев

     Р ики се прибра от училище. Сети се, че в хладилника има сладолед и му се дояде. Отвори вратата на фризера, но един пингвин го дръпна вътре. Вратата се хлопна и заедно отлетяха като ракета.  Хладилникът се приземи с гръм и трясък и при разбиването се отвори вратата, а те се изсипаха върху айсберга. Да! Бяха попаднали на късче от Антарктида!..

публикувано на 27.10.21 в 16:15
Рисунки: София Железнова, ОУ „Георги Бенковски“, Бургас

"Приключенията на Тими и бонбоненото човече" от колектив

     Н е много отдавна, но много далече, зад високи баири, в китно селце, имало детска градина с весела дружина, от малки слънчеви деца. Всички те обичали да пеят, да танцуват, да лудуват, но най-много обичали да похапват бонбони.      Един слънчев ден, Верето не дошла в детската градина. Тими я чакал цял ден, но нея я нямало. Била болна...

публикувано на 27.10.21 в 16:13
Рисунки: София Железнова, ОУ „Георги Бенковски“, Бургас

"Вълшебна приказка за вкусни сладки" от Ванеса Василева

     И мало едно време три сладки. Коя от коя по-вкусни. Те живеели в един сладкарски магазин. Казвали се Меденка, Захарчо и  Карамелчо.  Меденка била най-здравословна, но пък била глупава. Захарчо бил красив, но не бил полезен. Карамелчо бил умен, но грозен.      Един ден започнали да водят разговор коя сладка ще се продаде първа.      Меденката..

публикувано на 27.10.21 в 16:11
Рисунки: София Железнова, ОУ „Георги Бенковски“, Бургас

"Мая и златната гъбка" от Златомир Стефанов

     Някога имало едно момиче на име Мая, което живеело с май ка си. То си имало и баба, която живеела две гори по-надалеч.       Един ден Мая решила да отиде на гости на баба си. Тя казала на майка си да ѝ приготви храна. Сложила я в една кошница и тръгнала към първата гора. Там обаче я посрещнал вълкът. Изплашила се Мая и хукнала да бяга. Бягала,..

публикувано на 27.10.21 в 16:09
Рисунки: София Железнова, ОУ „Георги Бенковски“, Бургас

"Трите пътечки" от Радослав Янчев

     Е дна сутрин Петър се събудил, но не както обикновено в неговото легло, а сред една поляна с много цветя. Пред него имало три пътечки: първата била синя, втората - розова, а третата – жълта.  Петър дълго време се чудил по коя да тръгне. От синята пътечка изведнъж се появило едно джудже. То казало на Петър, че ако тръгне след него, ще получи цялото..

публикувано на 27.10.21 в 16:00
Рисунки: София Железнова, ОУ „Георги Бенковски“, Бургас

"Морска мечта" от Ванеса Василева

     Им ало едно време малко момиче на име Ванеса, което много обичало да мечтае, играе, рисува и лудува, но и да спи и сънува. Случило се така, че един следобед подредила своите играчки и легнала на леглото. Бързо заспала и сънувала ли, сънувала…      Била точно до морето и вълните. Играла си с водата и пясъка, мидите и камъчетата, направила си..

публикувано на 27.10.21 в 15:58
Рисунки: София Железнова, ОУ „Георги Бенковски“, Бургас

"И морето иска да спи" от Георги Иванов

З ащо? – пита мама, обичам морето.  Красиво е морето през пролет, лято, есен, зима  и много съм радостен, че го има.  Обичам да се къпя и лудувам  и сред вълните с поясът да плувам. Мама и татко казват, да не замърсяваме водата.  В нея водораслите са цветята.  Те плуват, като зелени конци,  ако се уморят си почиват дори.  Сигурно морето е..

публикувано на 27.10.21 в 15:55