Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекордьорът Цанко Цанков с призив за оставки

Снимка: Радостина Великова

Призиви за оставки в плуването. Световният рекордьор Цанко Цанков  настоява за промени. Според Цанков многобройните клубове  в страната не бива да стоят безучастни:
Този допинг скандал, такъв какъвто аз не помня в историята на българското плуване, хвърля  наистина голямо петно върху нашия спорт. Още от самото начало аз очаквах бързо и решително поемане на отговорност от страна на ръководството на Българската федерация по плувни спортове, но въпреки това ръководството на Федерацията заедно с главния треньор направиха опит да прехвърлят вина върху състезателите. В публикация, която си позволих да пусна в социалните мрежи, призовах  да подадат оставки от заеманите от тях длъжности, подкрепих казаното от Екатерина Аврамова, тъй като с нея сме били колеги в националния отбор.  Заставам и зад позициите на Антъни Иванов, Нина Рангелова, Диана Петкова, както знаете те са сред най-добрите ни български плувци. 
Бургаският плувец и световен рекордьор Цанко Цанков провежда своята подготовка в София, в комплекс Спартак. Какво сподели той преди тренировката днес за голямата си цел през 2021 година-преплуването на Гибралтарския проток, както  и думите му за ситуацията в българското плуване, може да чуете в аудиофайла: 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

3 шампионски титли за състезателите по св. борба на "Черноморец"

С отличия се завърнаха състезателите от клуба по свободна борба "Черноморец" от Държавното първенство. Те завоюваха 3 шампионски титли, общо 7 медала и отборно второ място. Всички са възпитаници на  СУ "Юрий Гагарин". Лично-отборният шампионат в Сандански премина при силна конкуренция, като участие взеха 243 момчета до 15 години от 52 клуба от..

публикувано на 22.04.24 в 12:33

"Нефтохимик" спечели в Планиница

ФК „Нефтохимик“ спечели гостуването си на „Балкан 1980“ (Планиница) с 2-1 в мач от шампионата на АОГ. Срещата премина оспорвано, като головете паднаха през първата част на мача. Зелените от Бургас поведоха в 20-тата минута, след отсъдено нарушение в наказателното поле на домакините. Денис Токмак, който в тази среща игра на върха на атаката, беше спънат..

публикувано на 22.04.24 в 07:48

Бургазлийката Ева Брезалиева с два медала на Световната купа в Баку

Бургазлийката Ева Брезалиева  се окичи със сребърно и бронзово отличие от финалите с топка и с обръч  на световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).  В първия финал с обръч състезателката на Бранимира Маркова  изгра много добре съчетанието си. С оценка от 34.650 точки (18.500 трудност; 8.150 артистичност; 8.000 изпълнение)..

публикувано на 21.04.24 в 16:25
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова се измъкна от трудна позиция и направи реми с Катерина Лагно

Нурглюл Салимова завърши реми в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат при жените, който се провежда в Торонто.  В 13-ата си партия на канадска земя българката,  с белите фигури, успя да се измъкне от много трудна позиция срещу рускинята Катерина Лагно и на 45-ия ход двете се съгласиха да разделят точката. По..

публикувано на 21.04.24 в 08:36

100 души бягаха в първия Созопол Рън в дъжд, студ и вятър

Първият маратон Созопол Рън се проведе при изключително тежки атмосферни условия - дъжд, студ и вятър. Въпреки всичко в него се включиха 100 състезатели. В дългите дистанции - 5 и 15 км. бягаха 23 жени и 48 мъже. Останалите - деца и начинаещи, след които и част от организаторите, пробягаха 1 км. В състезанието, организирано от Българската федерация по..

публикувано на 20.04.24 в 16:00

Мартин Стоев ще води ВК "Нефтохимик 2010" и през сезон 2024/2025

Шесткратният шампион на България ВК Нефтохимик 2010 обяви официално на сайта си, че Мартин Стоев ще бъде старши треньор на тима и за следващия сезон 2024/2025. Той  пое „нефтохимиците“ на 21 януари тази година, след раздялата с Атанас Петров, с когото отборът стана шампион за 2023 година. Като треньор, 52-годишният Стоев е бронзов медалист с..

публикувано на 20.04.24 в 11:12

Първият шосеен пробег „Созопол рън“ ще се проведе днес

Първият шосеен пробег „Созопол рън“ ще се проведе днес.  Две са категориите – 15 км. и 5 км. Предвидена е и по-малка дистанция от 1 км., в която може да се включат и деца. Събитието е част от отбелязването на 100-годишната от създаването на българската лека атлетика.  Стартът и финалът на състезанието ще бъде пред църквата „Св.св. Кирил и..

обновено на 20.04.24 в 08:37