Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Създават специализирано звено към министъра на здравеопазването за родилки с коронавирус

Снимка: БТА

Специализирано звено, което ще решава проблеми на родилки с ковид,  ще бъде създадено към министъра на здравеопазването, обяви  Костадин Ангелов в Бургас.Той даде брифинг след въвеждането на новите мерки в морския град.В момента бургаска родилка е в тежко състояние, консултирана е с национални специалисти, обясни той .Тя се е лекувала десет дни вкъщи:

Децата, които са родени със спешно цезарово сечение са добре. Други две деца от други родилки също са добре, които са в по-леко състояние.Наблюдаваме нещо, което го нямаше по време на втората вълна, подмладяване на пациентите, които постъпват с ковид 19.Всичко онава,което има нужда Бургас, е направено.Ще бъдат изпратени допълнителни количества ремдесевир, насочени допълнителни количества ваксини.Към момента нямаме притеснения за нуждите на област Бургас.

Всички дихателни апарати ще бъдат разположени до леглата. системата ще издържи, отбеляза още здравният министър.Лекарите, които са ваксинирани, издържат, имаме по-малко заразени медици.

за нас е важно да се спазват правилата, всеки да си сложи маската, да не ходи на публични места, гледаме ден за ден ситуацията, на 12 часа.

Бургас ще се справи,посочи още министърът. Увеличава се броят на леглата спрямо предната вълна с около сто.Той подчерта, че ще бъде гарантиран строг контрол, за да бъде овладяна ситуацията в региона.Ако има нужда, ще бъдат командировани в морския град служители на други здравни инспекции.Към момента Спешната помощ работи добре ,няма забавяне на адреси, уточни  Ангелов.До края на деня ще бъдат пуснати указания за работата на големите магазини, които изнесоха щандове пред търговските си обекти и продават.Те ще бъдат обсъдени с министъра на икономиката.

Д-р Георги Паздеров обясни, че новите мерки се налагат, защото по последните данни в Бургас вече има регистрирани 900 заболели на 100 000 души население. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ръст на заразените с Covid в Ямболско

През последните две седмици в Ямболска област се отчита повишаване броя на заразените с коронавирус. Интересът към ваксинацията остава изключително нисък.  Към момента активните случаи са 31, като 7 пациенти са настанени в болница. 20 от далите положителни проби са граждани, завърнали се от рискови държави, а останалите - след почивка по нашето..

публикувано на 02.08.21 в 15:17

15 нови случая на ковид в Бургаско, в страната са 94

94 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 6691 теста.   От тях в област Бургас новозаразените са 15. Положителни са 1,4 на сто от пробите, показват данните в Единния информационен портал. Двама души са починали, като оздравели са отчетени 9. 810 са пациентите в болница, 81 от тях в интензивни отделения. Над един милион са вече..

публикувано на 02.08.21 в 07:33

346 са новите случаи на коронавирус в страната

346 са новите случаи на коронавирус в страната. Това показват данните на Единния информационен портал.  Направените тестове за последното денонощие са 22 989. 39 са новите случаи в област Бургас, по 2 в Сливен и Ямбол.  797 са пациентите в болница, като 75 са в интензивни отделения.  Починалите са 3 души, а излекуваните са 100. Поставените дози..

публикувано на 31.07.21 в 06:39

26 нови случая на ковид в Бургаско, 231 са в страната

И днес има ръст в новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. Според данните на Единния информационен портал те са 231,  при направени 15 092 теста. От тях 26 са в област Бургас, 4 в ямболска и 2 в сливенска. Положителни са 1,53 на сто от взетите проби. В 3 области няма новорегистрирани случаи - Видин, Враца и Велико Търново. Най-много..

публикувано на 30.07.21 в 07:43

Нови мерки за влизане у нас от държави в "червената зона" от днес

От днес са в сила нови временни противоепидемични мерки относно влизане в България на граждани, пристигащи от държави в "червената зона" .  Българските граждани, лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членовете на техните семейства, гражданите на ЕС и ЕИП, пристигащи от държава, попадаща в червената зона,..

публикувано на 29.07.21 в 08:25

216 са новите случая на коронавирус, 23 от тях в Бургаска област

216 са новите случаи на коронавирусу нас, като положителни са 1,37% от направените над 15 700 теста. Това показват данните на Единния информационен портал към полунощ. 23-ма души в Бургаска област са сред новозаразените. 6 са в Ямболска област, 5 в Сливенска. Хоспитализирани са 754 пациенти, от които 79 са в интензивни отделения...

публикувано на 29.07.21 в 07:30

Започва разяснителна кампания за ползите от ваксинирането в Ямбол

Разяснителна кампания сред малцинствените групи за ползите от ваксинирането започва в Ямболска област. На Медицински съвет е обсъдено и разкриването на легла в болниците при евентуална нова вълна на Covid.  В петте общини на областта медиаторите ще обясняват ползите от ваксинацията, тъй като интересът към имунизацията в малцинствените общности е..

публикувано на 28.07.21 в 09:39