Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бургас сред областите с най-висока смъртност на пчелните семейства

Снимка: Радио Шумен

Бургас е една от трите области, където са регистрирали най-висока смъртност при пчелните семейства. Като най-чести причини за смъртността, експертите посочват липса на хранителни запаси и лошо зазимяване на пчелите.

Емил Янев: Пчеларите ще бъдат шокирани като отворят кошерите през март

Едва при 15 на сто от проверените причината е заболяване. Затова и учените ще изготвят ръководство с добри практики за опазване на пчелните семейства, а преди да очертаят необходимите мерки, експертите ще проследят и дейността на тези от пчеларите, при които липсва или е регистрирана незначителна смъртност при пчелите. 

Министърът на земеделието Десислава Танева сформира работна група, която да изготви анализ на причините за повишената смъртност на пчелните семейства.

В нея участват представители на научните среди и експерти от агроведомството. Целта е да се предложат мерки за ограничаване на пчелната смъртност.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

От 125 пчелни семейства Емил Янев е загубил 100

Пчеларите ще бъдат шокирани като отворят кошерите през март (ОБНОВЕНА)

За адeквaтнa пoлитикa зa изcлeдвaнeто нa виcoкaтa cмъртнocт при пчeлитe  настояха представители  на Нaциoнaлния брaншoви пчeлaрcки cъюз и Cдружeниe "Бългaрcки cвoбoдни пчeлaри", които днес се събраха пред Министерството на земеделието в..

обновено на 23.02.21 в 12:11
ВИЖТЕ ОЩЕ

Все още има свободни места за потребители и социални асистенти

Все още има свободни места за потребители и социални асистенти на най-новата общинска социална услуга „Асистентска подкрепа“ на Домашен социален патронаж Бургас. Това е специализирана социална услуга, която включва ежедневна почасова подкрепа в домашна..

публикувано на 24.06.21 в 12:30

Община Сливен продължава с инвестициите в плувния басейн в ОУ „Елисавета Багряна“

На свое редовно заседание днес местният парламент в Сливен одобри изменението на общинския бюджет. Като основен мотив за това кметът Стефан Радев посочи сумата от близо 80 хил. лв., която ще бъде отделена от резерва на бюджета за плувния басейн в ОУ..

публикувано на 24.06.21 в 12:27

Затварят кръстовището между "Цар Калоян" и "Климент Охридски"

Община Бургас съобщава, че продължават ремонтните дейности по обновлението на ВиК мрежата под ул. „Климент Охридски“. За целта ще бъде затворено кръстовището „Цар Калоян“/„Климент Охридски“ – от 11:00 ч. в четвъртък до неделя. Ще бъде въведена временна..

обновено на 24.06.21 в 11:23

Новият паркинг в к-с „Зорница“ вече е готов

Новият паркинг зад бл. 47 в к-с „Зорница“ вече е готов, информират от община Бургас. Жителите на комплекса се възползваха от програмата „Моят квартал, моят град, моята улица“, инициирана от кмета Димитър Николов, като бяха много настоятелни в искането..

публикувано на 24.06.21 в 10:42
Стефан Радев, кмет на Община Сливен

Започва допитване за Военния стадион в Сливен

Община Сливен стартира анкета за Военния стадион в града. Въпросът към жителите е  „Бази на какви видове спорт могат да се изградят на свободните терени в обхвата на Военния стадион, извън игрището за футбол?“. Общественото допитване е във връзка с идея на..

публикувано на 24.06.21 в 09:47

Еньовден е

На 24 юни Българската православна църква празнува Рождението на свети Йоан Кръстител - една от най-важните исторически личности на християнството, най-великият след Пресвета Богородица. Кръстител е на Божия Син в река Йордан. В българския народен..

публикувано на 24.06.21 в 08:21

Заседава Общинският съвет в Сливен

Общински съвет Сливен предстои да вземе решение за изменение на Наредбата за насърчаване на инвестициите с общинско значение  и издаване на сертификати клас В. Предложението е във връзка с приетия по-рано тази година План за интегрирано развитие на Община..

публикувано на 24.06.21 в 07:40