Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Тихомир Янакиев: И този сезон ще разчитаме на българските туристи

Тихомир Янакиев, кмет на Созопол
Снимка: БНР Бургас

Созопол се готви за новия туристически сезон. Правят се подобрения на инфраструктурата, осигуряват се нови паркоместа, заснет е рекламен клип за новия сезон, който вече се представя в различни платформи. 

Всички проблеми свързани с предстоящия сезон бяха обсъдени на среща между ръководството на общината и представители на туристическия бранш. При откриването на форума, кметът Тихомир Янакиев заяви, че предстои сезон, в който отново ще се разчита на българските туристи. Според него, един от големите проблеми на Созопол е паркирането в града.

"Паркингите, които ще бъда в Стария град продължават. Ще има още една бариера на рибарския кей, който ще бъде обособено като място за локално паркиране. Така местните ще могат да си го ползват. Миналата година имаше доста проблеми с локалното паркиране."


Тихомир Янакиев информира, че ще има над 100 нови паркоместа в целия Созопол. Звено "Обществен ред" ще следи за проблеми с паркирането. 


Созопол тази година ще бъде атрактивен за електромобилите. На всички паркинги в града ще имат възможност те да се зареждат. 

"Правим асфалтиране на градската градина с всички алеи. Подновява се част от кита на детската площадка на "Веселата улица". Така ще придобие вид, който да бъде по-лицеприятен за хората."

Въвежда се промяна в регистрационния режим, каза гл.-секретар на отдел "Туризъм и транспорт" Николай Петров: 

"В удостоверението за категоризация или за регистрация не се отбелязват звездите. Плаща се туристическа такса от 0.40 лв и е 20 лв на легло. Има увеличение на таксите за регистрация и се плащат на веднъж. 

За другите обекти и категоризацията на заведенията, се плащат на два пъти."

Известният екскурзовод Сурен Исраилян ще прави безплатни турове на Стария град за туристи.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 17-ти юни

Какви са очакванията на зърнопроизводителите за жътвата тази година е темата ни днес. Институции започнаха проверка в бургаския кв "Победа", която установи 25 незаконно поставени лодки на плажа там. Как бяха посрещнати органите и какво още се случва в квартала, ще ви кажем в първия час на предаванвето. Представители на бизнеса и местната власт обсъдиха на..

публикувано на 17.06.21 в 14:33

Продължава модернизацията на уличното осветление в Бургас

Продължава поетапното изпълнение на проекта за модернизация на уличното осветление в Бургас. От утре работата се премества на бул. „Демокрация“ – от ул. „Цар Симеон“ до ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“, както и на ул. „Константин Величков“. Обновлението вече се случи на бул. „Тракия“, бул. „Стефан Стамболов“ - от „Никола Петков“ до „Демокрация“,..

публикувано на 17.06.21 в 11:21
Снимката е илюстративна.

Ремонтират част от АМ „Тракия“ около Карнобат

Движението от км 324 до км 336 на АМ "Тракия" в посока Бургас, в района на Карнобат, днес до 17.00 ч. ще се осъществява в активната и аварийната лента. Това съобщават от АПИ. Причината са ремонтни дейности на асфалтовата настилка в изпреварващата лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

публикувано на 17.06.21 в 09:14
Снимката е илюстративна.

Водата ще бъде спряна днес в част от кв. "Сарафово"

Водата ще бъде спряна днес в част от бургаския квартал "Сарафово". Вода няма да има от 9.00 ч. до 15.00 ч. в района на ул. „Ангел Димитров“ 58. Причината е извършването на строително - монтажни работи, съобщават от ВиК - Бургас.

публикувано на 17.06.21 в 08:33

Над 11 000 лв. са събрани от полицейски благотворителен турнир по футбол

11 360 лв. са събрани след проведения традиционен полицейски благотворителен турнир по футбол. Сумата ще бъде разделена между 16 деца на починали служители от различни структурни звена на МВР – област Бургас, обяви Павлин Ковачев - председател на Управителния съвет на футболен клуб „Свети Никола” – Бургас, организатор на спортната надпревара...

публикувано на 17.06.21 в 08:27
Антон Кутев

"Булевард Демокрация" - на 16 юни

Все по-интересно става в тази държава. Докато шефове на служби излязоха в дълъг отпуск при смяната на властта, началникът на финансовата инспекция пък се разболял за месец. Дано да се оправи, щом е толкова дълъг болничен сигурно е нещо сериозно. Иначе, ресорният министър разпоредил инспекция на финансовата инспекция. Имало сигнали за нарушения при..

публикувано на 16.06.21 в 14:55

Областният управител на Бургас поиска проверка на плажа в Победа

Областният управител проф. Мария Нейкова издаде заповед за извършване на проверка на плажна ивица, намираща се в кв. Победа. Тя е следствие от проведено извънредно заседание на Съвета за сигурност на „Пристанищен район Бургас“. Там е предоставена информация, че върху плажната ивица има незаконно разположени рибарски лодки и постройки, а..

публикувано на 16.06.21 в 12:37