Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

28 фолклорни клуба ще вземат участие във фестивала „Хоро край лазурния бряг“

28 любителски фолклорни клуба ще вземат участие в 6-то издание на фестивала „Хоро край лазурния бряг“. То ще се проведе тази събота /12 юни/.

Фестивалът ще започне в 16.00 часа с пъстро дефиле на участниците - от сградата на Община Бургас до пл. „Тройката“. В 16.30 часа е официалното откриване на площада. Там всички състави ще представят по 6 хора от различни етнографски области. Всички клубове ще представят и по един танц по техен избор на сцената.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първото издание на конкурса "Фредерик Франсоа Шопен" ще се проведе в Бургас

Първото издание на музикалния конкурс  "Фредерик Франсоа Шопен" ще се проведе на 25 и 26 април от 17.00  до 20.00 часа в Културния център “Морско казино” в Бургас, съобщават от Общината.  Целта е да се даде възможност на всички участници да представят уменията си и да обменят практическа информация в областта на музиката.  Събитието се организира от..

обновено на 25.04.24 в 15:34

"Дюн" с дарителска кампания, за участие на световните финали в Прага

През юни и юли Танцова школа "Дюн" има възможност да участва в световните финали на престижния танцов конкурс Dance World Cup в Прага.  "Дюн" ще се състезава с 30 деца във възрастовите категории "мини", "деца" и "юноши" и в състезателните стилове "съвременен танц", "танцово шоу", "джаз танц", "характерен танц", "лирикъл".  За да получат правото на..

публикувано на 25.04.24 в 15:18

Бургас отбеляза 62 години от рождението на Петя Дубарова

Има няколко знакови имена, които всеки свързва с Бургас, както и Бургас с тях. Своето запазено място заема и Петя Дубарова – едно от чудесата на България. Отива си твърде млада, само с намек за огромния си талант и без възможност да разкрие изцяло възможностите си. На нас оставя негодуванието за несправедливостта към нея и догадките за развоя на живота..

публикувано на 25.04.24 в 14:03

Младежкият фестивал "Солинария" се завръща в Созопол през юли

Четвъртото издание на младежкия арт фестивал „Солинария“ ще се проведе от 2 до 13 юли в Созопол. През 2024 година ще има два мастър класа – по пиано и камерна музика на проф. Борислава Танева и д-р Елена Чолакова, както и цигулка – на Ангелина Абаджиева. Интересът е сериозен и групите за майсторските класове са почти запълнени. Програмата в..

публикувано на 25.04.24 в 13:16

Представят в Бургас книгата за Апостол Карамитев „Рицарят на доброто“

Две литературни премиери ще зарадват четящата публика в Бургас, днес на 25 април. Това са книгите „Рицарят на доброто“, посветена на личността и творчеството на незабравимия актьор Апостол Карамитев и "Възхвала на провинцията”. Автори на първата книга са Олга Маркова и Момчил Карамитев. Втората  е последното книжно бижу на драматурга и поет Александър..

публикувано на 25.04.24 в 12:38

Александър Секулов представя в Бургас "Възхвала на провинцията”

Писателят и лауреат на наградата „Христо Фотев“ Александър Секулов  представя днес в Бургас най-новата си книга "Възхвала на провинцията”.  Това е книга събрала негови кратки белетристични форми, малки текстове, създавани по различни поводи, философски прозрения, спомени и  афоризми.  "Ноевият ковчег на Александър Секулов е провинцията, която авторът..

публикувано на 25.04.24 в 10:42

Бургаска поетеса събра в антология стихове от 15 държави

42 автори от 15 държави, преведени от 9 езика и представени с над 100 творби, са събрани в антологията "Преоткрити в словото", чийто съставител и преводач е бургаската поетеса Наталия Недялкова.  В книгата са включени произведения на съвременни емблематични автори не само от съседните балкански страни и Европа, но също така и представители на..

публикувано на 24.04.24 в 13:05