Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обиколката на България с етапи в Сливен и Бургас

Снимка: Община Сливен

68-то издание на състезанието ще стартира на 30 юни и ще приключи на 5 юли. В него ще се включи отборът от Сливен „BLUE ROCKS SLIVEN-FIT SPO“, с участници шампионът Евгени Балев, Мартин Стефанов, Александър Жеков, Никола Николов, Георги Балев и Марко Данаилович. Те са членове на спортен клуб по колоездене „BLUE ROCKS“, съобщиха от Общината.

Самостоятелен сливенски отбор не е участвал в обиколката на България от времето на Милко Димов и Илия Кръстев и това е голямо събитие за нашия град. Очаквам да се представим достойно, каза Евгени Балев – многократен шампион на страната, член на Управителния съвет на Федерацията по колоездене и един от организаторите на Колоездачната обиколка на България. Той ще участва в надпреварата за рекордния 19-ти път, като е печелил състезанието през 2007 година.

 Обиколката тази година ще включва пролог и пет етапа. Състезанието ще започне в София с индивидуално бягане по часовник около храм-паметник „Александър Невски“ в 1-километров пролог. Колоната ще премине през Боровец, Пловдив, Беклемето, Троян, Шипка, Сливен, Бургас, Карнобат и ще финишира в Габрово на 5 юли. На 27 и 28 юни голяма част от участниците в Обиколката ще се включат в традиционното състезание „По пътя на римляните за Купа „Долчини“ в района на Разлог, Банско и Белица, което ще бъде последна подготовка за колоездачите.

Програма на 68-та международна колоездачна Обиколка на България от 30 юни до 5 юли:

30 юни – пролог – София – индивидуално бягане по часовник

1 юли – 1 етап – София – Пловдив

2 юли – 2 етап – Пловдив – Троян

3 юли – 3 етап – Троян – Сливен

4 юли – 4 етап – Сливен – Бургас

5 юли – 5 етап – Карнобат – Габрово

По инициатива на кмета Стефан Радев през 2020 г., след прекъсване, Сливен отново стана домакин на етап от Обиколката. „Нашият град има сериозни традиции в колоезденето и се радвам, че миналата година възродихме участието си и тази година отново се включваме. Подкрепяме отбора на Сливен и пожелавам успех на нашите колоездачи“, каза кметът. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Решителен трети мач между "Дея Спорт" и варненския "Черно море" днес

Решителен трети мач между отборите на "Дея Спорт" и  варненския "Черно море" ще определи единия от полуфиналистите в Супер Волей, съобщават от Община Бургас.Морското дерби е днес от 19:00 часа. Домакин е зала "Младост".  Двата отбора си размениха по една победа в четвъртфиналния плейоф. Проблеми с контузени състезатели има "Дея Спорт" през този месец...

публикувано на 28.03.24 в 11:55

Созопол осигури финансова подкрепа за боксьора Петър Драганов

Созополският боксьор Петър Драганов да получава финансово подпомагане от общината, реши днес общинският съвет на заседанието си. То ще е в размер на една минимална заплата месечно, която ще му бъде изплащана в продължение на година. „В края на 2023 г.  изявеният созополски спортист Петър Драганов постигна осма поредна победа на професионалния..

публикувано на 27.03.24 в 17:05

Още отличия за бургаската борба в държавното първенство, девойките са отборни шампионки

Още отличия спечели бургаската борба на държавното отборно първенство за девойки и юноши в класическия стил, което се проведе в зала "Никола Станчев".  Девойките на клуб "Бургас", с треньор Николай Дачев, станаха отборни шампионки с актив от 119 точки. Следват "Станка Златева" - Сливен със 105 точки и "Юнак Локомотив" - Русе със 75 точки...

публикувано на 25.03.24 в 12:48
Снимката е илюстративна

Волейболистите от "Нефтохимик 2010" посрещат "Берое" днес

Днес от 18:00 часа отборът на "Нефтохимик 2010" , който завърши на трето място в редовния сезон, посреща шестия "Берое" Стара Загора в зала "Младост". Играе се до две победи от 3 мача. Вторите срещи са съответно на 25 март във Варна и на 26 март в Стара Загора.  Зала "Младост" ще посрещне в неделя и женския четвъртфинален плейоф между..

обновено на 23.03.24 в 13:11

Борците на "Черноморец Св. Борба" с два златни медала

Младежите от "Черноморец св. борба" спечелиха общо 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала на държавният лично-отборен шампионат по борба за юноши в свободен стил, съобщават от общината.  Домакин беше зала "Никола Станчев" в комплекс "Меден рудник". Участваха 143 състезатели от 37 клуба от цялата страна. На второ място със 120 точки е "Берое"..

публикувано на 22.03.24 в 13:31
Цанко Цанков

Цанко Цанков е готов за преплуването на протока Кук

Цанко Цанков, който по-рано този месец стана двоен световен шампион и световен рекордьор по ледено плуване на световното първенство в Талин, Естония, обяви че е готов за следващото си предизвикателство - преодоляването на протока Кук в Нова Зеландия. "Плувният басейн беше изграден в пристанището на Талин. Той е временна конструкция, самият басейн няма..

публикувано на 21.03.24 в 14:21
снимката е илюстративна

Бургас посреща шампионата за юноши по борба

Бургас посреща държавния личен-отборен шампионат за юноши и девойки по свободна и класическа борба. Схватките, жребият и техническата конференция ще бъдат в зала „Никола Станчев“. Срещите са от четвъртък до събота (21-23 март).   Толеранс - 1 кг. Двубоите ще бъдат излъчвани НА ЖИВО в ютюб канала на БФ Борба. Следва програмата: 20 март, сряда 17.00..

публикувано на 20.03.24 в 10:53