Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Крепостта Туида за първи път с номинация в международни награди


Община Сливен съобщава, че за първи път Сливенската крепост е с номинация в международни награди. Ежегодното издание на Наградите на International Ecotourism Society прие номинацията на Крепост Туида в две категории „Best Eco- Museum” и „Best Sustainable Tour Itinerary/ Program”. 1.) https://www.tiesawards.com/categories/12 2.) https://www.tiesawards.com/categories/15

За да гласувате и подкрепите обекта е необходимо да се направи регистрация с e-mail. Гласуването ще продължи до 23 юни, най-добрите във всяка категория ще бъдат поканени на Официална церемония по награждаване в Токат.

Сливен има още една кандидатура в категорията „Best Sustainable Tour Itinerary/ Program” и това е на Туристическият оператор VIP – Sliven LTD.

Може да разгледате всички категории и номинирани и да откриете останалите български обекти и дестинации, които може да подкрепите.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Показват 100 произведения за 75-та годишнина на Бургаската художествена галерия

Над 100 произведения на изкуството са подредени в бургаската галерия „Петко Задгорски”. Те са част от изложбата, посветена на 75 години от нейното създаване. Тя ще представи постъпленията във фонда на галерията, събирани в последните пет години, от 2016 до 2021 г. Това са откупени, наградени и дарени творби – живопис, графика и скулптура на млади и..

публикувано на 16.06.21 в 11:57

Фестивали и филмови продуценти могат да кандидатстват за еврофинансиране по програма "Творческа Европа"

Фестивали, филмови продуценти и диструбутори могат да кандидатстват за финансиране от подпрограма Медиа на програма "Творческа Европа". Отворени за кандидатстване са 8 конкурса, предстоят още 6. Програмата е с почти двойно завишен бюджет като за периода 2021-2027 ще разчита на общо 2,44 млр.евро. Камен Балкански, ръководител на у нас..

публикувано на 16.06.21 в 09:00

Ансамбъл "Пирин" представя "Старо имане" в Летния театър

Магнетичният спектакъл "Старо имане" ще представи пред бургаска публика ансамбъл "Пирин" на 16 юни в Летния театър. В  този спектакъл ансамбъл "Пирин" претворява наследството на традиционния фолклор във въздействащо съвременно изкуство. Първа част ”От мъка иде твойто име”, разгръща емоционалната атмосфера на песните  и танците, посветени на..

публикувано на 16.06.21 в 08:36

Откриват официално паметника на бургаския художник Петко Задгорски

Бюст-паметник на големия бургаски художник Петко Задгорски ще „среща“ посетителите в Морската градина на Бургас. Той ще бъде поставен на метри от паметника на Пушкин, създаден от него през 1952г. и превърнал се в една от културните емблеми на града. Официалното откриване на скулптурата ще се състои на 19 юни /събота/ от 11 часа. Сред гостите ще бъдат..

публикувано на 15.06.21 в 12:31

Алек Попов праща политиците на "Мисия Туран"

Политиците са на прицел в новата книга на Алек Попов "Мисия Туран". 20 години след "Мисия Лондон" авторът се отправя на едно пътешествие в Азия към българските корени . Голяма част от книгата е писана в Бургас, а скоро се очаква и премиера в морския град. Експедиция от България е по следите на великото българско племе в далечен Туран,..

публикувано на 15.06.21 в 12:18

P.I.F. и приятели на Летния театър в Бургас (ГАЛЕРИЯ)

Дъждът не попречи на емоционална среща с най-големите хитове на група P.I.F. на Летния театър в Бургас снощи. Песни като "Приказка", "Невидимо дете", "Огън", "Камбаните", "Колело" бяха представени от приятелите на групата Свилен Ноев, Прея, Дичо и Ерсин Мустафов. Те се присъединиха към основните членове на групата Иван Велков (китара), Христо Михалков..

публикувано на 15.06.21 в 11:27

София филм фест на брега ще е през юли

След като бе отлагано няколко пъти 19-ото издание на София филм фест на брега ще е от 22 до 30 юли в една от залите на НХК. Програмата включва 19 пълнометражни и 13 късометражни филма. Директорът на София филм фест Стефан Китанов определи бургаската програма на кинофорума като изключително силна. „Както чуждите филми, така и българските, които са..

публикувано на 15.06.21 в 10:32