Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 11-ти юни

Добро утро в петък на 11-ти юни! От днес Европа е футбол,  а телевизори дебнат от всеки ъгъл, даже и донътите вече ги предлагат с формата на футболна топка, в чест на европейското първенство. Мачовете следим в новините, но преди това усмихваме петъка в сутрешния ефир на БНР – Бургас и ви представяме актуалните теми. Ето акцентите ни до 10.00 ч.

Темата в предаването днес – Динамично археологическо лято за Центъра по подводна археология в Созопол. То вече е започнало с проучвателна експедиция във водите на Несебър. Какво предстои?

В рубриката ни по Оперативна програма „Транспорт“ се фокусираме върху модернизираната линия „Пловдив - Стара Загора - Карнобат - Бургас" , по която скоростта на влаковете вече е от 160 км/ч.

Във времето за култура днес ви разказваме за приказката P.I.F, която продължава с подкрeпата на приятели и представяне на последния албум на групата, по който работи Димо Стоянов, преди да почине от усложнения вследствие на ковид. Националното турне минава и през Бургас.

„Летен театрален салон“, с няколко от хитовите заглавия на бургаския драматичен театър „Адриана Будевска“ предстои и тази година. За него разказва директорът на театъра Борислав Чакринов.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Темите в празничното ни предаване на 22 септември

113 години отбелязваме днес от онзи 22 септември 1908 година, когато малката България, зависима все още от турския падишах, изправя глава и заявява пред света своята независимост. Веднага след манифеста във В. Търново страната обявява пълна мобилизация, готова с кръв и оръжие да защити новия си статут. Народът е бил обединен и е имал ясна..

публикувано на 22.09.21 в 14:40

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 21-ви септември

„И цъфтят в суматохата кестени, прецъфтяват и пак цъфтят….“ Песенно, есенно, добро утро във вторник 21-ви септември! Денят може и да се очертава хладен, но е предпразничен и това е достатъчна мотивация да му се порадваме. Цветно настроение и новини обещаваме от сутрешния ефир на БНР Бургас, ето какви са акцентите ни до 10.00 ч. В Темата на..

публикувано на 21.09.21 в 06:52

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 20 СЕПТЕМВРИ:

Здравейте в понеделник! Днес ще е супер ден, не му се сърдете, че е първи в новата седмица. Започнете го с надежда и вяра, че доброто ще е повече, а хубавите мигове тепърва предстоят. Добро утро от БНР – Бургас! Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: -   Над 12 хиляди души в Бургаска област имат право да получат..

публикувано на 20.09.21 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 17 СЕПТЕМВРИ:

Здравейте в началото на днешния петък! Заложете на позитивизма и не забравяйте, че всяко нещо, което ни се е случило в живота, ни подготвя за нещо друго, което предстои! Добро утро ☕, з апочнете деня с усмивка, добро настроение и целувка за любимия човек! Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: -   В рубриката ни..

публикувано на 17.09.21 в 06:30

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 16-ти септември

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа: Добро утро от брега на морето, където на 16-ти септември се събуждаме със звуците на отиващото си лято, като търкалянето на куфарите на заминаващите туристи върху асфалта. Ако сте много тихи и се заслушате добре, можете да чуете и падането на листата…   Цветно настроение и новини обещаваме..

публикувано на 16.09.21 в 06:55

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 15-ти септември

Утрото на 15-ти септември е! Идва с трепетно вълнение за малки и големи, учители, родители и ученици, защото днес откриваме новата учебна година. Наглеждайте да не кипне кафето, не забравяйте да изключите ютията, на излизане от вкъщи и дано да сте купили букетите от снощи…Така вълнуващо започва сряда, а по-важното и интересното очаквайте и в..

публикувано на 15.09.21 в 06:48

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 14 СЕПТЕМВРИ:

Добро утро във вторник! Не можем да върнем изгубеното време, но можем да спрем да си губим времето с празни думи, празни хора и празни надежди! Събудете делника с чаша любимо кафе, лека закуска и хубави мисли!☕ Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: -  В рубриката ни „Тема на деня“ – на фокус е темата за предстоящото..

публикувано на 14.09.21 в 06:30