Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Талантино" с нова приказна бъркотия

В третата премиера от афиша на театрална школа „Талантино“ за този театрален сезон групата от кв.Банево ще ни отведе в един приказен и вълшебен свят. Истории познати, но представени по изненадващ начин: прекрасно-щур и забавно-ироничен. Весела приказка, оцветена, премесена и наново опечена – хрупкава като курабийка. Децата с радост и желание участват в остроумия, глуми и танци, за да напомнят колко е важно да бъдеш умна глава и на приятел в нужда да подадеш ръка.

Три вещици се сбрали, заприказвали се и от нямане какво да правят - забъркали приказка: кой толкоз глупав е, че БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ на гърба си, а за благодарност боя си изяжда; как среща Вълчо в горската дъбрава красивото момиченце с ЧЕРВЕНА ШАПЧИЦА, което бърза на болната си баба храна да занесе и  ПРИЯТЕЛСТВО ГОРЕЩО що е и можем ли без него да живеем

Малките актьори ще изиграят две представления от 18:00ч и от 19:00ч на 18.06.2021г в салона на НЧ „Христо Ботев-1928“ – кв.Банево. Билети за спектакъла можете да закупите в кварталната библиотека.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пол и Реми с творческа работилница как се създава пясъчна фигура

По покана на Община Бургас пясъчните скултори Пол и Реми стават част от 14-ия Фестивал на пясъчните скулптури. Всяка събота, от 10.30 и 11.00 ч., те ще водят творческа работилница. В специално обособено пространство на територията на фестивала Пол и Реми ще ви помагат сами да създадете малка фигура от пясък.  Минималната допустима възраст е 6..

публикувано на 22.07.21 в 12:01

Фестивалът на сладоледа започва в Бургас

Второто издание на Фестивал на сладоледа ще се проведе в Бургас между 22 и 25 юли. Мястото отново е Магазия 1 на Морска гара, но събитието се разширява с повече участници. Това съобщи Симеон Кънев, специалист "маркетинг"  в ОП "Туризъм": "Резултатът от първия фестивал беше много позитивен. Получихме отзиви от цялата страна и той стана нещо..

публикувано на 22.07.21 в 09:20

Проект "Прегърната природа" облече дървета в морската градина

Арт-инсталацията „Прегърната природа“ посреща преминаващите по алеята от Пантеона към Флората в морската градина на Бургас. Цветната инсталация „прегръща“ 20-тина дървета в плетки от стари дрехи. Каква е целта пояснява създателят й Божана Славкова:  "Това е еко арт инсталация, която "прегръща" дървета в дрешки от стари дрехи. Хората ни..

публикувано на 21.07.21 в 13:32

В Малко Търново канят на Фестивал на занаятите

Фестивал на занаятите „По Малкотърновски – от извора на Странджа“ предстои тази събота в Малко Тръново. Това е десетото   издание на проявата, която представя местния бит, традиции и занаяти. Посетителите могат да опитат автентични ястия, да се включат в занаятчийски работилнички, да се насладят на местния фолклор, да усетят..

публикувано на 21.07.21 в 11:32

Започнаха археологическите разкопки на средновековния град Русокастро

Регионален исторически музей - Бургас започва разкопките на замъка на крепостта Русокастро за сезон 2021 г. Целта е да се проучи водохранилището на замъка – съоръжение с дължина 14 метра, ширина 8 метра и дълбочина най-малко 4,5 метра. То е било покрито с полуцилиндрични сводове, носени от зидани каменни стълбове и цокъла покрай стените на щерната...

публикувано на 20.07.21 в 11:17

Мария Бакалова е „Посланик на дестинация България“

Бургазлийката Мария Бакалова получи  почетния знак „Посланик на дестинация България“. Той ѝ бе връчен от  служебния министър доц. Стела Балтова. Тя бе  гост в министерството веднага след участието си във фестивала в Кан.  Бранд България вече има своето ново лице, което да направи страната ни още по-популярна и разпознаваема, сподели Балтова...

публикувано на 19.07.21 в 17:34

Сладоледен фестивал в Бургас

Община Бургас и Младежки културен център представят второто издание на Фестивал на сладоледа. В зоната за свободен достъп на Пристанището, до Магазия 1, ще има много игри, забавления, арт ателиета и, разбира си, сладоледени изкушения с многообразие от екзотични вкусове. Участващите фирми са приготвили кулинарни предизвикателства и изненади за жителите и..

публикувано на 19.07.21 в 12:52