Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Графа стартира националното си турне от Бургас

| обновено на 22.06.21 в 10:52


Национално турне в 10 града подготвя Графа. Старт на музикалната обиколка под надслов "Summer tour 2021" ще бъде даден в Бургас. Това ще се случи днес от 21.00 ч., мястото на срещата е в Летния театър. Ще прозвучат познатите обичани песни през годините, новият сингъл „Химера“ и съвсем прясното парче с Wosh MC x Feel – "Prime Time". Изненадващата колаборация с представителите на ъндърграунд хип-хопа вече получи одобрението на феновете. „Професионализъм, съчетан с модерни тенденции!“ гласи един от коментарите под видеото „Prime Time”, което се разпространява в официалния канал на лейбъла „Монте Мюзик“ в YouTube. Концепцията представя Графа:

Мистър Prime Time стана една метафора за силния на деня, който иска по всякакъв начин да бъде успешен и харесван, обсъждан, както е модерно да се казва-обсипван със сърца и плаци нагоре в живота в дигиталния и реалния свят. Всъщност вече се чудим кое точно е реалният свят. В парчето има и ирония, и самоирония.“

Wosh MC x Feel също ще се включат в някой от концертите, уточни Графа. Дори и в разгара на пандемията изпълнителят не спря срещите на живо. За предстоящите има големи очаквания и обещава силно шоу:

„Имаме вече сериозен опит в организирането на събития във форсмажорни обстоятелтва. Тази година хората са по-свободни, не са толкова изплашени. С нетърпение очакваме срещите. Беше ни отнето това, което обичаме най-много-да се срещаме с публика. Гледах да не оставам без работа, за да не се подтискам. В творчески пран за тази една година се появиха много песни, които тепърва ще свиря. Използвах това време да репетирам повече и съответно да стана по-добър с китарата. Излизам повече на сцена с китара, това започна миналата година от турнето. Сега китарата стои по-уверено в ръцете ми!“

За силното начало на всеки от концертите от Grafa Summer Tour основен принос ще имат децата-музиканти от "Джуниър бенд". Тазгодишните финалисти в един от най-популярните телевизионни риалити формати печелят симпатиите на Графа, след като подгряват част от събитията в миналогодишното му турне. Тогава Графа открито заявява, че е един от най-големите фенове на детския духов оркестър. За да подкрепи твърденията си с факти, Графа пътува до Велико Търново и заедно с „Джуниър бенд“ записват нова версия на летния му хит „Ти грееш“. Симпатичните музиканти са ученици от СУ "Емилиян Станев" в старопрестолния град и са на възраст от 9 до 18 години. Харизматичното им присъствие на сцената завладява публиката и заразява с настроение именно заради възрастовата разлика на оркестрантите.

Ето и пълният график на турнето- след Бургас е ред на Велико Търново - 27 юни, Летен театър, Варна 28 юни, Летен театър, Стара Загора 14 юли, Античен форум Траяна, Сливен -15 юли, крепост Туида, Плевен 19 юли, Летен театър, Русе -20 юли, Летен театър. Краят засега е планиран за София. Концертът ще се състои на 22 юли в рамките на Sofia Summer Fest. Тон за песен Графа ще даде в Южен парк 2, зад музея "Земята и хората".

Повече чуйте в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Представят балетната класика „Баядерка“ в понеделник

Трагичната история на Никия и Солор ще бъде разказана в спектакъла на балетната класика „Баядерка“ по музика на Лудвиг Минкус в понеделник на 22-ри април от 19 часа в Операта. Постановката и режисурата са на Веса Тонова, дългогодишна примабалерина на Софийска опера и балет, балетен режисьор и педагог. В балетната постановка артистите ще разкажат..

публикувано на 19.04.24 в 16:15

"Отчаяни съпрузи" в НХК на 24 април

Бойко Кръстанов, Даниел Пеев и Явор Бахаров са „Отчаяни съпрузи“. Тримата разказват в Културния дом на НХК, на 24 април, от 19.00 часа  за успехите или по-скоро неуспехите в любовния си живот. Първият тъкмо е бил зарязан с писмо, вторият си е намерил нова приятелка, а третият е със своята от 10 години.  Историите на тримата се обединяват от отчаяните..

публикувано на 19.04.24 в 15:12

Предстои в Бургас хоровата инициатива „България пее”

На 22 април предстои концерт на осем хорови колектива от Бургас и осмото издание на Националната хорова инициатива „България пее”. Музикалното събитие ще се проведе от 18:30 ч., в зала „Тончо Русев“ на Културен дом НХК. Това е петият концерт, който се осъществява в нашия град с подкрепата на Община Бургас и е с вход свободен.  Участници са смесен..

публикувано на 19.04.24 в 15:02

Александър Секулов представя в Бургас "Възхвала на провинцията"

Сценарист, драматург, писател, поет Александър Секулов съчетава еднакво добре различни пластове на културата и езика с динамика, колорит и индивидуалност, затова трудно може да остане незабелязан от взискателния читател. Най-новата му книга с фрагменти предлага трансформиращ препрочит на символичните и философски търсения, лежащи в основата на..

публикувано на 19.04.24 в 13:42

Премиера на "Две пръчки и три съчки" в Кукления театър в Бургас

Премиерата на "Две пръчки и три съчки" ще е тази събота, 20 април в залата на Кукления театър. Моноспектакълът е по пиесата "Contes d'Ecorces et de Brindilles" на Христина Василева. Режисурата, сценографията и музика е на asbl "Puppetspirit" Белгия. Участва Румяна Кралева. Ето и сюжета на историята - „От както Лили стана кака, в живота на..

публикувано на 19.04.24 в 12:26

Вокални творби от световната класика представят в операта тази събота

Вокални творби от световната оперна класика ще представи тази събота концертът „Солистите на държавна опера Бургас". Това е поредното събитие от камерната поредица на бургаската културна институция. То ще се проведе във фоайето на операта, където е много просторно и с прекрасна акустика, коментира оперната прима Мария Цветкова - Маждарова. "Нашият..

публикувано на 19.04.24 в 12:08

Неиздаван роман на Антон Дончев представят в Бургас

Неиздаван роман на Антон Дончев ще бъде представен днес в Дома на писателя в Бургас.  Той е озаглавен „Вълчан Войвода и златото на Лизимах“. За него ще говори актрисата и съпруга на писателя Райна Василева. Водещ ще е Елка Василева. Началото е в 18 ч.   Антон Дончев е роден в Бургас, на който впоследствие става почетен гражданин. Сред..

публикувано на 19.04.24 в 09:10