Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Заместник-министър на туризма е Мария Белколева

Снимка: БГНЕС

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев на длъжността заместник-министър на туризма е назначена Мария Белколева.

Мария Белколева притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Организация и управление на корпоративната сигурност“ от Военната академия „Г. С. Раковски“-София. Близо десет години е работила в сферата на банковото дело. През последните две години е директор в Борда на Директорите на канадска компания, като дейността й е била в областта на консултантските услуги.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нужна е реорганизация на движението в Слънчев бряг, смята хотелиер

Реорганизация  на движението трябва да се направи в Слънчев бряг, за да се облекчи трафикът, който лятото е много интензивен и липсват паркоместа. Това смята хотелиерът Румен Мончев.  „Трябва нова регулация на движението и спешно да се актуализира плана за движение в курорта. Това не е правено от години. Трябва да се махнат будки и лафки, за..

публикувано на 05.08.21 в 16:52

Бум на имотните сделки в Созопол, Несебър и Поморие

Изключително голяма активност има в пазара на недвижими имоти. Интересът е към ваканционния сектор, където инвестицията се прави с цел имотът да бъде ползван за почивка целогодишно.  Предлаганите жилища в Созопол, вече са купени. Това коментира Диана Иванова, управител на агенция за недвижими имоти в Бургас: „Доста горещо е това..

публикувано на 05.08.21 в 15:55
Снимката е илюстративна.

Значителен ръст на туристите през юли отчитат по Южното Черноморие

Ръст от 125 % на туристите през юли в сравнение в 2020г. отчитат по Южното Черноморие. Данните са на Регионалната туристическа камара в Бургас. Най-многобройни са българските и румънските туристи, които пристигат с автомобили на почивка. 62 на 100 е спадът на чартърните полети за юли спрямо годината преди пандемията -2019-та. Според данните..

публикувано на 05.08.21 в 08:28

Отлагат концесионните плащания на летищата във Варна и Бургас

Правителството одобри отлагане на плащането на концесионното възнаграждение за първото шестмесечие на 2020 г. за летищата във Варна и Бургас. Това съобщават от правителствената пресслужба. С това ,ешение срокът за плащането се удължава с още 184 дни, като вноската, отложена от 31 юли 2020 г. за плащане до 31 януари 2021 г., която беше отложена за..

публикувано на 04.08.21 в 15:49
Жътва в Добруджа

По-висок добив на пшеница и ечемик в Бургаско

Добивите от пшеница и ечемик в Бургаска област са 4 пъти по-високи в сравнение с миналата година. Изкупната цена на продукцията се запазва без промяна. Тя е 360 лева за тон пшеница и 320 лева за тон ечемик. Заради сушата миналата година добивите бяха изключително ниски. Зърнопроизводителите сега отчитат много по-добра реколта, каза председателят на..

публикувано на 04.08.21 в 10:32

Кубик вода в Ямбол вече струва 2.66 лева

От началото на този месец жителите на Ямбол заплащат нова, по- висока цена, за питейната вода. Поскъпването е заради влязлата в експлоатация пречиствателна станция за отпадни води. Кубик вода в Ямбол вече струва 2.66 лева. С новата такса „пречистване на отпадъчни води“, увеличението е с 42 стотинки за битовите абонати, а промишлените ще плащат между 46..

публикувано на 04.08.21 в 08:50

Три дни "Бургасбус" осигурява допълнителни нощни курсове по линиите Б11 и Б12

 „Бургасбус“ ЕООД пуска  допълнителни нощни курсове от 6-ти  до 8 -ми август. Целта е да се  улеснят  жителите и гостите на града, решили да посетят Spice music festival. Те ще са по линиите Б11 и Б12. Часовете на тръгване са следните: * Линия Б11 – от Терминал „Меден рудник“ и от Терминал „Изгрев“ в 00.10 ч. * Линия Б12 – от Терминал „ Меден рудник“..

публикувано на 03.08.21 в 15:26