Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Камарата на архитектите: Реконструкцията по "Демокрация" доведе до повече проблеми

Камарата на архитектите и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране изразяват  безпокойство  заради  реконструкцията на бургаския булевард  Демокрация. За начините на изграждане и безопасното функциониране на трасето те  отправят  питания до контролните органи и до институциите. 

Двете структури  са категорични:  паркирането  по  такъв тип пътни градски артерии  е недопустимо и ги осакатява. Експертите се  позовават на изискванията за улици клас III в големите  градове. Пропускателната способност на улицата се влияе  от ширината на местата за успоредно паркиране,  която в случая  е под изискуемата.  Освен това  на тези места имат право да паркират и шофьори в неравностойно положение,  които са поставени в невъзможност да напуснат безопасно автомобилите си. При реализацията на  сложната реконструкция, велосипедното движение отново остава като пренебрегнат сегмент в транспортното планиране на града.

Според Камарата,  замяната на озеленените разделителни ивици с метални огради  не е приветлива и не е people-friendly .Още по време на общественото обсъждане са отправени критични  въпроси. Сега се търси съдействитето на Пътната полиция, Института по пътна безопасност, Дирекцията за  строителен контрол, общински и областни комисии.  


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

В Бургас ВМРО постави паметен знак на Иван Вазов

По повод 100 години от смъртта на Иван Вазов, днес бе открита възпоменателна табела в негова памет. Тя бе поставена на сградата, в която той отсяда при единственото си посещение в Бургас, 3 месеца преди да почине. Изработката и монтажът бяха осигурени от общинските съветници от ВМРО д-р Георги Дракалиев и Николай Стоянов, след като Общинският..

публикувано на 22.09.21 в 13:40

Пламен Карашев за паметника в Българово: Нужни са ни материали и труд, не пари

Продължават усилията за изграждане на паметник на избитите християни в град Българово. Преди дни бе издадено разрешение за строеж на монумента. Инициаторите обаче не разполагат с нужните средства. Те отправят призив към съмишленици, които да помогнат с материали и труд.  Пет години продължава борбата на Пламен Карашев за..

обновено на 22.09.21 в 13:03

Бургас празнува Деня на Независимостта /СНИМКИ/

Бургас отбеляза Денят на Независимостта с молебен и военен ритуал по издигане на флаговете на Република България, Европейския съюз и Общината. Десетки граждани и официални лица отдадоха почит към паметта и делото на българите, допринесли за този исторически акт.  Празникът пред общината започна с химна на композитора Георги Шагунов,..

публикувано на 22.09.21 в 12:26
Обявяването на независимостта на България – княз Фердинанд на преден план

Иван Кънчев: България извоюва своята независимост без финансови и човешки щети

На историческия 22 септември 1908 година в старопрестолния град Търново с манифест е обявена независимостта на българската държава. След този исторически значим акт пред България се откриват нови възможности за икономически и културен напредък. Колко е ценен за нас като българи този ден, попитахме Иван Кънчев, оперативен директор и автор в сайта..

публикувано на 22.09.21 в 09:35

Европейският парламент разглежда предложение за справедливи минимални заплати в ЕС

Европейският парламент разглежда предложение, което цели да гарантира, че минималните работни заплати в ЕС осигуряват достойни условия на живот. Минималната работна заплата е най-ниското възнаграждение, което работодателите могат да дадат на служителите си за техния труд.       Справедливи минимални заплати в ЕС: работата на..

публикувано на 22.09.21 в 08:45

Несебър, Поморие и Айтос с празнични прояви за Деня на Независимостта

В 10 часа с издигане на националния флаг ще започне честването в Несебър. То ще се състои на площад „Жулиета Шишманова“. След него за жителите и гостите на града е предвиден концерт. В същия час започват и тържествата и в Айтос. Те ще преминат на площад „Свобода“, където ще се проведе ритуал за издигане на националното знаме.  В..

публикувано на 22.09.21 в 08:45

Фотографи в Ямбол даряват средства от изложба за паметник на Левски

С експозиция на Държавния архив "Българската Независимост" и Ден на отворените врати във всички културни институции ще отбележат празничният 22 септември в Ямбол.  Изложбата на Държавния архив ще бъде подредена на централната ямболска улица „Георги Сава Раковски“ срещу Регионалната библиотека. В градския парк ще бъде открита още една изложба,..

публикувано на 22.09.21 в 08:22