Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Десетки интересни прояви и демонстрации на празника на полицията в неделя

БНР Бургас също се включва в инициативата чрез превантивни занятия по пътна безопасност

архив
Снимка: БНР Бургас

Десетки интересни прояви и демонстрации ще привлекат интереса на малки и големи. това ще се случи тази неделя /4 юли/, от 18.00 ч., на Централната алея между „Гъбката” и „Морско казино”. Поводът е 142 години от създаването на Министерство на вътрешните работи и професионалния празник на служителите от МВР.

Бургазлии и гости на града ще имат възможност да се снимате за спомен на атрактивни детски пана или на живо с полицейските служители и техника, с велопатрулиращите полицаи и мотоциклетистите от звено „Сигма”. На място в специално обособени шатри ще видите техника, въоръжение и способностите на служителите от „Охранителна полиция и КАТ”, „Гранична полиция”, „Жандармерия”, „Пожарна безопасност и защита на населението”, сектор „Специални тактически действия” към ОДМВР– Бургас и спец-екип от Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма". В програмата са включени демонстрации на състезателите от Централния полицейски карате и джу джицу клуб – Бургас. Интересен акцент са  алкоочилата, които виртуално пресъздават въздействието на алкохола върху човек.

Като продължение на своята кампания за пътна безопасност "Спри! Дай път на пешеходеца", БНР Бургас също се включва в инициативата чрез превантивни занятия по пътна безопасност. 

Вижте още какви интересни прояви можете да посетите в неделя:

  • Намиране на скрити наркотици посредством служебно полицейско куче
  • Проверка за нарушения по ЗДвП посредством мобилни таблети
  • Тестване с дрегери за употреба на алкохол и наркотици
  • Демонстрация на мобилната тринога за скоростен режим
  • Симулация на изпити за постъпване в МВР /физически и за интелигентност/
  • Първа долекарска помощ – доброволци от БЧК – Младежка секция
  • Демонстрация от експертите – криминалисти от сектор „БНТЛ” на съдържанието на дактилоскопния куфар
  • Изложба на полицейски фуражки от различни държави – част от колекцията на инспектор Павлин Ковачев - председател на бургаската секция на Международната полицейска асоциация

Събитието се организира със съдействието на Община Бургас, БНР – Бургас, БЧК – Бургас, Асоциация „Деметра”, Центъра по превенция на насилието и престъпността, фондация "Евелин Дуков" и сдружение SOS ПТП.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Рисунките на София Железнова украсиха петото издание на сборника "Приказни истории с БНР-Бургас"

Ученичката от бургаската Математическа гимназия София Железнова е автор на корицата на петия сборник „Приказни истории с БНР Бургас". Нейна е и една от 70-те истории от конкурса „Създай книга с БНР-Бургас". Сборникът събра идеите, въображението и таланта на автори от цяла България на възраст от 5 до 18 години. София става част от конкурсa..

обновено на 06.10.21 в 14:07
Митрополитска катедрала

Национална дарителска кампания за почистване фасадата на Катедралния храм „Св. Успение Богородично“ във Варна

Варненски строителни фирми и граждани с подкрепата на Българското национално радио започват Национална дарителска кампания за почистване фасадата на Митрополитската катедрала "Св. Успение Богородично" във Варна. Средствата, необходими за почистването на камъка и неговото запечатване, са 150 000 лв. Периодът, за който трябва да се събере..

публикувано на 12.07.21 в 07:00

"Странджа пее" излъчва от остров "Света Анастасия"

Специално издание на предаването "Странджа пее" от остров "Света Анастасия" е подготвил екипът на БНР Бургас. Присъединяваме се към програмата на Биле фест  по случай Еньовден. Водещият Георги Янакиев ще ни срещне с Мария Маркова. Тя е известен музикален педагог, диригент, народна певица и почетен гражданин на град Бургас за заслуги в..

публикувано на 24.06.21 в 19:35

„Изгрев парк фест - 101 слънца” - празник на деца творци по повод 1 юни

Читалище „Изгрев“ организира детски празник под надслов „Изгрев парк фест - 101 слънца”. Това е четвъртото издание на феста. Акценти в четвъртото издание на феста са връчване на специалната награда от конкурса „Моята мечтана история с…”. и премиера на книгата „Формула за щастие” , включваща 10-те творби наградени в него, съобщи..

обновено на 01.06.21 в 09:08

БНР на 9! Посветиха ни стихотворение

Освен да информира и забавлява, БНР-Бургас и вдъхновява. Доказа ни го бургазлията Атанас Пенев. Той е на 65 години, бивш разследващ полицай, а след това и автоинструктор. След животоспасяваща операция започва да пише поезия. Нашият верен слушател ни подари стихотворение.  Докато слуша радио в колата се вдъхновява от слогана на..

обновено на 31.05.21 в 12:40

БНР Бургас подарява виртуален фолклорен концерт за 9-ия си рожден ден

В навечерието на своя девети рожден ден БНР Бургас отново ще поднесе на своите слушатели и последователи фолклорен концерт.  С оглед запазване здравето на всички, и тази година той ще бъде онлайн, събирайки едни от  най-добрите групи и състави изпълняващи традиционна, българска народна музика.  На виртуалната сцена ще се качат: Мъжка фолклорна група..

обновено на 29.05.21 в 09:01

БНР Бургас ще почерпи с торта за 9-ия си рожден ден

БНР Бургас празнува рожден ден! Търсим още родени на 30 май, за да празнуваме заедно.  Всеки, който е роден на същата дата, може да ни пише във фейсбук или инстаграм , защото з а рождениците ще има подаръци. Очакваме ви на нашия празник, за да се запознаем. А за гостите на събитието, БНР Бургас ще осигури торта, както се полага на..

публикувано на 26.05.21 в 20:48