Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки интересни прояви и демонстрации на празника на полицията в неделя

БНР Бургас също се включва в инициативата чрез превантивни занятия по пътна безопасност

архив
Снимка: БНР Бургас

Десетки интересни прояви и демонстрации ще привлекат интереса на малки и големи. това ще се случи тази неделя /4 юли/, от 18.00 ч., на Централната алея между „Гъбката” и „Морско казино”. Поводът е 142 години от създаването на Министерство на вътрешните работи и професионалния празник на служителите от МВР.

Бургазлии и гости на града ще имат възможност да се снимате за спомен на атрактивни детски пана или на живо с полицейските служители и техника, с велопатрулиращите полицаи и мотоциклетистите от звено „Сигма”. На място в специално обособени шатри ще видите техника, въоръжение и способностите на служителите от „Охранителна полиция и КАТ”, „Гранична полиция”, „Жандармерия”, „Пожарна безопасност и защита на населението”, сектор „Специални тактически действия” към ОДМВР– Бургас и спец-екип от Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма". В програмата са включени демонстрации на състезателите от Централния полицейски карате и джу джицу клуб – Бургас. Интересен акцент са  алкоочилата, които виртуално пресъздават въздействието на алкохола върху човек.

Като продължение на своята кампания за пътна безопасност "Спри! Дай път на пешеходеца", БНР Бургас също се включва в инициативата чрез превантивни занятия по пътна безопасност. 

Вижте още какви интересни прояви можете да посетите в неделя:

  • Намиране на скрити наркотици посредством служебно полицейско куче
  • Проверка за нарушения по ЗДвП посредством мобилни таблети
  • Тестване с дрегери за употреба на алкохол и наркотици
  • Демонстрация на мобилната тринога за скоростен режим
  • Симулация на изпити за постъпване в МВР /физически и за интелигентност/
  • Първа долекарска помощ – доброволци от БЧК – Младежка секция
  • Демонстрация от експертите – криминалисти от сектор „БНТЛ” на съдържанието на дактилоскопния куфар
  • Изложба на полицейски фуражки от различни държави – част от колекцията на инспектор Павлин Ковачев - председател на бургаската секция на Международната полицейска асоциация

Събитието се организира със съдействието на Община Бургас, БНР – Бургас, БЧК – Бургас, Асоциация „Деметра”, Центъра по превенция на насилието и престъпността, фондация "Евелин Дуков" и сдружение SOS ПТП.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От детска градина "Златното ключе", БНР Бургас стартира Маратон на четенето

БНР Бургас започна маратон на четенето сред детските градини и училищата в града. Екипът на обществената медия чете на малчуганите едни от най-интересните сюжети от книжката „Приказни истории с БНР Бургас“ . Нашето издание, в което разказите са създадени от деца за деца.  Днес посетихме Детска градина „Златното ключе“.  Възпитаниците му..

публикувано на 09.04.24 в 17:17

БНР-Бургас събира приказни детски истории за осми път

За осми път БНР-Бургас провокира детското въображение и интерес към четенето на книги и създаването на истории! В Международния ден на детската книга напомняме на деца и родители, че проектът на обществената медия „Приказни истории с БНР Бургас“ е отворен и може да изпращате вашите авторски сюжети.  В конкурса могат да участват деца на възраст от 5 до 18..

обновено на 02.04.24 в 13:45
Водещите Алексей Ледов и Атанасия Петрова

Художничката Емилия Николова пред "Детско царство"

Художничка Емилия Николова гостува в седмичното издание на предаването „Детско царство“. Пред водещите Алексей Ледов и Атанасия Петрова тя разказа за увлечението си по изобразителното изкуство: „Рисувам от малка. Това увлечение към създаването на някакви пространствени образи като че ли на човек му е дадено с неговото създаване. То иска да..

публикувано на 31.03.24 в 09:00

Народната певица Златка Ставрева пред "Детско царство"

Народната певица Златка Ставрева бе специален гост в предаването "Детско царство" на 10 март. Пред водещите Надя, Григор и Атанасия Петрова тя разказа за първите си стъпки в народното пеене и фолклорната традиция, която предава на младите. Певицата сподели: "Духът на легендарна Странджа, който нося вече толкова години, е силата на моето ежедневие,..

обновено на 10.03.24 в 16:39

Роза Боянова: Фотев говореше малко, но ронеше бисери

С кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ БНР-Бургас отбелязва  90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев. Община Бургас и БНР-Бургас обявиха събитията, посветени на поета Христо Фотев Съвместно с Община Бургас медията ни  подготвя биографична експозиция, посветена на житейския и творчески път..

обновено на 06.03.24 в 10:38

БНР-Бургас подготвя изложба за Христо Фотев пред НХК

БНР-Бургас ще отбележи 90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ Съвместно с Община Бургас обществената медия подготвя биографична експозиция, посветена на житейския и творчески път на Христо Фотев-роден на Благовещение, отдаден на словото, морето и своя Бургас. Ръкописи,..

публикувано на 23.02.24 в 15:22

Отбелязваме Световния ден на радиото

Отбелязваме Световния ден на радиото. Инициативата е на ЮНЕСКО. Тази година честването ще се проведе за 13-и пореден път, и е под наслов: "Радиото: един век информира, забавлява и образова".  Бургазлия реставрира радио апарати от Втората световна война В епохата на бурно технологично развитие, радиото остава медията, на която се доверяват..

публикувано на 13.02.24 в 10:43