Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Напредва строителството на новия корпус на училище „Св. св. Кирил и Методий“

Кметът Димитър Николов посети строителната площадка на новоизграждащия се корпус на училище „Св. св. Кирил и Методий“. Постройката вече е издигната на груб строеж, като в момента се работи на последното ниво на бъдещия спортен корпус.

„Новият корпус ще предостави на учениците възможност за участие в различни спортни дейности и придобиване на комплексна физкултурна подготовка. Там ще има физкултурен салон, съблекални, мултифункционална зала, специализиран кабинет и санитарни възли, съобразени за хора в неравностойно положение. Той ще бъде свързан към основната сграда на училището с топла връзка от втория етаж и с два самостоятелни входа“, сподели кметът Николов.

Сградата на физкултурния салон е със застроена площ от близо 350 кв. м. На партерния етаж преди физкултурния салон ще има фоайе със стълбище и асансьор за хора с увреждания, водещи към втория етаж, където ще бъдат разположени просторно фоайе с възможност за организиране на изложбено пространство и учебни занятия по рисуване, мултифункционална зала, която ще се разделя на две по-малки и специализиран кабинет за нуждите на училището. На най-горното ниво ще има градина, която ще дава възможност и за класна дейност на открито.

На покрива ще има възможност да се монтират фотоволтаици за енергийните нужди на постройката, а чрез специално закалено стъкло с вградено декоративно фолио ще бъде създаден ефект, който ще препраща към азбуката. Изгледът на новия корпус ще бъде модерен, като същевременно с това ще кореспондира със стила Баухаус, в който е сградата на най-старото бургаско училище „Св. св. Кирил и Методий“, построено през 30-те години на миналия век.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължава обновяването на детска градина „Звездица“ в Сливен

Кметът Стефан Радев днес посети Детска градина „Звездица“ в кв. „Даме Груев“, която в момента се обновява.  „Тази детска градина не е ремонтирана от началото на изграждането й през 1975 г. Дълго време търсихме финансиране за този проект и се радвам, че успяхме да осигурим средствата за ремонта“, заяви по време на посещението си Стефан Радев. Той..

публикувано на 03.08.21 в 14:38

Учителките от видеоклипа с тормозеното дете ще получат наказания

Учителката от видеото с тормозеното дете ще бъде уволнена, ако се докаже автентичността на клипа. Това обявиха от Центъра за специална образователна подкрепа в Бургас. Видеото, разпространено в интернет, на което се вижда, как учителка тормози дете, е на поне три години, защото стаята където е заснето е вече ремонтирана. Това каза..

публикувано на 03.08.21 в 13:09

„Математика без граници“ събира деца от цялата страна в Несебър

От 6 до 8  август 2021 г. турнирът „Математика без граници“ отново ще събере в Несебър деца с изявени математически дарби от цялата страна. Финалът на състезанието и тази година  ще се проведе на национално ниво поради извънредните обстоятелства с разпространението на COVID -19 по целия свят. Събитието в Несебър традиционно се провежда под патронажа на..

публикувано на 03.08.21 в 13:02

Допълнителен прием на първокласници и деца за подготвителната група в СУ „Иван Вазов“ в Бургас

 Изключително успешна кампания по прием на нови ученици отчита ръководството на бургаското училище „ Иван Вазов". 53 –ма осмокласници ще се обучават в две паралелки „ Извършване на термални процедури в балнеологични и други  възстановителни центрове. Интересът към специалността расте с всяка изминала година. По време на обучението си гимназистите..

публикувано на 03.08.21 в 12:02
Снимката е илюстративна.

Засилен интерес към Националната програма „Отново заедно“ в Ямбол

Засилен интерес към Националната програма „Отново заедно“,отчитат от Регионалното управление на образованието в Ямбол. За безплатна лятна почивка на своите ученици са кандидатствали от 16 учебни завадения. Целта на програмата е да социализира отново учениците, след дългите месеци дистанционно обучение, заради COVID-19.  510 ученици от 16 училища ще..

публикувано на 26.07.21 в 08:24

Започна изграждането на трети корпус на детска градина в „Меден рудник“

Започна изграждането на нов, трети корпус на модерната детска градина „Надежда“ в ж.к. „Меден рудник“.  Сградата на корпус „В“ ще бъде на 2 етажа, а визията й ще кореспондира с изградени вече корпуси „А“ и „Б“. Днес символичен старт на строителните дейности даде кметът Димитър Николов. „След построяването на първите два корпуса на детска градина..

публикувано на 22.07.21 в 12:16

В 14 часа обявяват резултатите от първото класиране за гимназиите

В надпреварата участват над 57 хиляди ученици. Местата за тях в професионалните и профилираните гимназии, както и  в средните и обединените училища, са близо 63 хиляди, разпределени в  над  2 400 паралелки.  Пред "Хоризонт" председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на 119-то училище в София Диян Стаматов..

обновено на 13.07.21 в 10:47