Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Подстанция Обзор ще бъде открита в началото на 2022 година

Снимката е илюстративна

Две нови подстанци в бургаска област ще повишат сигурността и капацитета  на електрическата мрежа, съобщиха от ЕВН.Първата вече работи, предстои втората да влезе в експлоатация през 2022 година , обясни Здравко Братоев, зам.- председател на Съвета на директорите на компанията:

Стационарната подстанция Каблешково заработи съвсем скоро,в началото на юни. Очакваме към края на календарната година, стационарна подстанция Обзор,която ще бъде собственост на Електроенергийния системен оператор, също да бъде включена в енергийната система на България. Това ще стане най-късно през януари 2022 година.Това ще доведе до нови възможности за присъединяване на нови клиенти и същевременно с това повишаване на сигурността и качеството на електрозахранването. 

1,1 милиона са сменените електромери от енергодружеството. Дистанционното отчитане помага по-лесно да се разкриват опитите за манипулации, подчерта още Братоев.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

По-ниски добиви, но добро качество на манов мед тази година

Добивите на манов мед тази година не са толкова добри. Причината са както метеорологичните условия, така и дъбовата дървеница в Странджа, която унищожава хлорофила на листата на дъба, който е основна паша на пчелите. Въпреки това качеството е много добри. „Средно на кошер добивите са различни. Преди навсякъде като имаше мана, пчелите събираха..

публикувано на 15.10.21 в 14:48

Въвеждат платено паркиране в Поморие за следващото лято

Община Поморие ще въведе платено паркиране в курортния град за следващия сезон. Това съобщи кметът Иван Алексиев на среща с туристическия бранш. Причината е транспортният хаос, който само с паяк не може да бъде регулиран, посочи градоначалникът: "Голяма част от улиците ще станат еднопосочни. Платеното паркиране ще бъде въведено по зони за..

публикувано на 14.10.21 в 06:36

Туроператорите искат въвеждане на зелен сертификат за ваксинация

Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение „Бъдеще за туризма” (СТТА ОБТ) считат, че зелените сертификати са единственото работещо решение в настоящия момент. Те са против затварянето на бизнеси и забраната за организирани туристически пътувания. „Абсурдно е всеки български гражданин да има достъп до всички..

публикувано на 13.10.21 в 12:55

Мика Зайкова: Кризата тепърва започва, трябва да я овладеем

Кризата у нас тепърва започва, ръстът на цената на тока ще засегне и потребителите. Това коментира пред БНР-Бургас ексдепутатът и финансов експерт Мика Зайкова. Като направихме актуализацията в предишния парламент, още нямаше подобна криза с цената на електоенергията, оставихме буфер, който може да послужи в подобна ситуация. Това..

публикувано на 13.10.21 в 12:50

Станков: Производството на ток ще регулира цените

Покачването на цената на газа и на квотите въглеродни емисии са сред причините да се повиши цената на електроенергията и у нас. Процесът трябва да бъде овладян, преди да рефлектира и пряко върху потребителите, посочва експертът Жечо Станков. Той се случи на два етапа, казва бившият заместник-министър на енергетиката и ексдепутат..

публикувано на 13.10.21 в 08:30

Агенцията по заетостта приема заявления от работодатели по мярката 60/40

От днес Агенцията по заетостта приема заявления от работодатели по удължената до края на годината мярка за запазване на заетостта, известна като "60 на 40". Условията за получаване на подкрепа през периода август - декември тази година са аналогични на тези, които се прилагаха за предходните месеци юни и юли.  Компенсация от 60 процента от дохода и..

публикувано на 12.10.21 в 12:51

Над 80% от бургазлиите плащат в срок данъците си

Над 80 процента от гражданите и юридическите лица в региона изпълняват доброволно и в срок своите данъчно-осигурителни задължения, отбелязват от НАП в Бургас. 26 служители на териториалната дирекция на НАП Бургас работят в нея от нейното създаване. Всички те са получили поздравителни адреси от изпълнителния директор Румен Спецов. Адресите бяха..

публикувано на 12.10.21 в 12:45