Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Юлиан Вергов представя филм с негово участие

от 20:00 часа бургазлии ще гледат филма на Павел Г. Веснаков “Уроци по немски”. Главната роля е поверена на Юлиан Вергов, а филмът спечели Специалната награда на журито и Наградата на ФИПРЕССИ на 25-ия София Филм Фест през март тази година.

Кинофеновете ще могат да дискутират филма на специална среща с Юлиан Вергов, която ще се проведе на 30 юли в 11 часа в двора на Културен дом НХК. Това ще бъде и последната публична среща с екип на филм в рамките на тазгодишния фестивал.

Реставрирано копие на “Мера споредъ мера” също е в афиша на фестивала. Втора и трета серия са с вход свободен и ще бъдат показани съответно на 29 юли от 18 часа и на 30 юли от 17 часа.На 30 юли след официалната церемония и раздаването на наградите на 19-ото издание на “София филм фест на брега” в Бургас публиката ще може най-накрая да види дългочакания игралния филм “Петя на моята Петя” на режисьора Александър Косев.Филмът е посветен на голямата бургаска поетеса Петя Дубарова, снимките са правени в морския град, а във филма участват над 500 бургазлии като статисти.Гости на фестивала са продуцентът Николай Урумов, актьорите Юлиан Вергов, Алена Вергова, Александра Костова и Мони Монев, които ще бъдат на разположение за въпроси след филма.Билети се продават на каса “Часовника” или в НХК 30 минути преди началото на прожекциите.Цената на единичен билет е 8 лв, за учащи и пенсионери – 5 лв. Предвидени са отново карти с по 10 и 20 билета на цена съответно 60 и 100 лв. Учащи и пенсионери за първи път ще могат да си купят карти с намаление – 10 билета за 40 лв. и 20 билета за 80 лв.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Новият сезон на Симфоничен оркестър Сливен ще започне с нов директор

Музикалният сезон на Симфоничен оркестър Сливен ще започне с гостуването цигуларя Роман Ким, с концерт за цигулка от Николо Паганини. Това съобщи новият директор на оркестъра Кремена Николова, която представи програмата за сезона. Голямото откриване ще бъде на 21 октомври в зала „Сливен“.  Сред гостуващите музиканти  ще бъдат италианското..

публикувано на 28.09.21 в 17:27

Бургас ще има фонд „Култура“

Бургас ще има нов механизъм за разпределяне на средства за културно съдържание на конкурсен принцип от началото на 2022 г. С 44 гласа „за“ Общинският съвет на свое заседание на 28 септември прие Правилник за работа на Фонд „Култура“. Засилване на конкурентното начало при финансиране за културни продукти и разширяване на възможностите за създаване на..

публикувано на 28.09.21 в 14:18

„Нощ на прилепите“ и еко инициативи в тематичния Зелен уикенд на Бургас

В последния за този сезон тематичен уикенд Бургас ще посрещне своите гости с разнообразни събития, обединени около идеята за зелен град. Акцентът в програмата са езерата и техните уникални обитатели. Еко зоните около Бургас предлагат множество възможности за наблюдение на прелетните птици, с които да се отбележи европейския ден на птиците. На..

публикувано на 28.09.21 в 13:56

Четвърто издание на „Порт Прим Арт Фест“ в Бургас

Четвъртото издание на „Порт Прим Арт Фест“ ще се проведе на няколко бургаски локации в дните от 7 до 9 октомври. След година отсъствие от културната сцена фестивалът се завръща, за да предложи на бургазлии и гостите на града интригуващи срещи с творци от различни направления. Организатор на формата е Гранд хотел и СПА „Приморец“, с любезната..

публикувано на 28.09.21 в 12:30

Представят на публична лекция каталог с носии от Бургаско

Регионалният исторически музей – Бургас съвместно с Народно читалище „Асен Златаров 1940“ ще представи най-новото си издание – „По дрехите посрещат… Традиционни носии от фонда на Бургаския музей“. НЧ „Асен Златаров 1940” като партньор на РИМ - Бургас в популяризирането на каталога организира публична лекция с презентация за костюмите на..

публикувано на 28.09.21 в 10:50

"Омразна любов" събира Койна Русева и Асен Блатечки в юбилеен спектакъл

Бургаският театър събира Асен Блатечки и Койна Русева за юбилеен спектакъл. Звездите ще играят в „Омразна любов“ под режисурата на Борислав Чакринов. Премиерата е днес от 19 часа и е първата за новия сезон. Спектакълът е съвместна продукция на драматичен театър "Адриана Будевска" - Бургас и театрална къща "Viva Atre".  На афиша, под..

обновено на 28.09.21 в 08:53

Красимир Марчев и Нина Вангелова с нови изненади за зрителите

Мултимедиен спектакъл в две части, който ще "потопи" зрителите в магичния свят на човешката душа, ще представят талантливите артисти Красимир Марчев и Нина Вангелова.  Емоционалното сценично приключение ще бъде представено на 30 септември от 19:30 ч. в Културен Дом НХК. Спектакълът включва  забележителните им проекти “Отвъд реалността” и..

публикувано на 27.09.21 в 11:06