Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

платена публикация
Заключителна конференция „Стъпка напред ЗА здравето“ се проведе в Бургас

Национално сдружение „Младежки Глас“ организира заключителна конференция – дискусионен форум за представяне на извършените дейности по проект "Стъпка напред ЗА здравето". Събитието е с подкрепата на Министерство на младежта и спорта.
Достигнати хиляди младежи, над 21 865 преглеждания на клиповете за агресията в социалните мрежи и 77 ученици обучени в периода на кампанията. През предходните месеци бяха реализирани инициативите „С любов към здравето“ и младежкия фестивал  „Следвай ритъма 2021“.

„С подкрепата на проекта постигнахме информираност за здравословния начин на живот, консултиране на ученици по време на тренингите, обучение по посока владеене на негативните емоции /арт – техники за овладяване на гнева, мотивация към спортни дейности и здравословно хранене/, формиране на социални умения, хранителната пирамида за тийнейджъри и здравословни съвети за тази възраст” споделя Славина Тошева – специалист „Обучения” в проекта.

На официалното събитие присъстваха Станислава Калинова - секретар в Общински съвет по наркотични вещества; Мария Георгиева от превантивно информационен център към Общински съвет по наркотични вещества; Петя Чакърова – ст. експерт по превенции, дирекция “Социални дейности, здравеопазване и спорт” при Община Бургас; Десислава Тодорова - специалист Български младежки червен кръст в Секретариата на ОС на БЧК-Бургас; Николай Русев – директор на СУ “Христо Ботев” – Сунгурларе; Габриела  Славова –  началник отдел "Превенции и младежки политики" към Община Бургас; представители от дирекция "Социално подпомагане" - Бургас; представители от Център за превенция на насилието и престъпността; от младежка бизнес академия; обществени деятели и младежки лидери.

Целите на конференцията бяха свързани с представянето на инструментите, които са използвани за достигане на целевата група и нейната мотивация за участие в проведените дейности.

На събитието беше представен и изработения наръчник за здравословен начин на живот. Линк за безплатно изтегляне на дигитална версия: www.mg2007.bg/download/

Проектът “Стъпка напред ЗА здравето” е по Национална програма за изпълнение на младежките дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2021 г., Направление 3, финансиран от Министерство на младежта и спорта. Договор №25-00-29/22.03.2021г. , НПИМД-Н3-Т4-001/2021.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Благотворителният велотон се провежда за втори път

Велотон в Бургас събира средства за перуки за онкоболни (ГАЛЕРИЯ)

Велотон в подкрепа на онкоболни жени се проведе в Бургас. Благотворителното събитие е част от инициативата на Комплексния онкологичен център в града „Спортувай с мисия“.  Лекари, пациенти на КОЦ-Бургас и техните близки преминаха 5-километров маршрут на колело от здравното заведение през Морската градина на града до Пантеона. По време на..

публикувано на 24.10.21 в 13:55

Пунктове за ваксинация днес и утре в Бургас, Сливен и Ямбол

Бургас: На 23.10 (събота) и на 24.10 (неделя) временни имунизационни пунктове ще бъдат разположени на територията на магазин „Метро“, с работно време от 10.00 до 18.00 ч., както и на територията на магазин „Технополис“, с работно време от 12.00 до 18.00 ч В  медицинския център на УМБАЛ Бургас - "Св. Николай Чудотворец", с работно време от 8 ч...

публикувано на 23.10.21 в 09:05

157 са новините случаи на коронавирус в бургаска област

157 са новите случаи на коронавирус в бургаска област, в сливенска са 89, а в ямболска са 92. 4826 са те в страната. Положителни са 15,7% от направените 30 772 теста.  В болница се лекуват 6685 души, 595 са в интензивно отделение. Като излекувани за 24 часа са отчетени 1180 души, починали са 136.  През последното денонощие са били поставени 24 042..

публикувано на 23.10.21 в 07:51
Снимката е илюстративна

Започва имунизирането с безплатни ваксини срещу грип

Възрастни хора в Бургас се записват в списъци за безплатни противогрипни ваксини при своите лични лекари. Дозите трябва да пристигнат най-късно днес , уверяват от здравното министерство.  Противогрипните ваксини се очакваха към средата на месеца, но снабяването започна едва в края на тази седмица. Право на безплатна доза имат..

публикувано на 22.10.21 в 15:17

Д-р Нигохос Топузян: Зеленият сертификат ще ускори ваксинацията

Изискването за зелен сертификат ще повиши нивото на ваксинация. Обявяването на новите мерки вече води до повече желаещи да се имунизират, каза управителят на Медицински център „Св. Николай Чудотворец“ д-р Нигохос Топузян. Това е първото лечебно заведение, в което стартира ваксинационната кампания в областта през декември миналата..

публикувано на 22.10.21 в 09:53

Семир Абумелих: Зеленият сертификат стимулира и ваксинацията на медицинския персонал

Въвеждането на Зелен ковид сертификат стимулира и ваксинацията сред лекари и медицински сестри. Това каза Семир Абумелих –бивш депутат и собственик на две здравния заведения в Бургас. Самият той е ваксиниран, а повечето от медицинските специалисти в болницата му са преболедували Ковид-19. Изискването за зелен сертификат ще продължи поне до края на..

публикувано на 21.10.21 в 14:25

228 са новите случаи на коронавирус в бургаска област

228 са новите случаи на коронавирус в бургаска област, в сливенска са 103, в ямболска 84. 4957 са в страната, това е  22,3 на сто от направените 22 264 теста. 895 са постъпилите в болница , общият брой на хоспитализираните достигна 6377. 89,61% от тях  не са ваксинирани558 са в интензивни отделения. 124 пациенти са починали.  Като излекувани са посочени..

публикувано на 20.10.21 в 07:41