Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Рубриката "Радиомагазинче Надежда" представя:

Лалка Иванова изработва декоративни венци с техника сухо плъстене

Тя е майка на 4 - годишната Мария със синдром на ДаунДоброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която майките с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири - подаръци, ръкоделия, плетива, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В подкрепа на тези творци създадохме рубриката ни „Радиомагазинче Надежда“. Всяка седмица ви срещаме с един от участниците, за да чуем историята му и да ви представим това, което изработва.

Лалка Иванова е Варна, има 13 - годишен син и 4 – годишна дъщеря, която е със синдром на Даун. Посветила се е на грижите за нея и няма възможност да работи, но фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“ и дава този шанс. Лалка членува в нея от самото й създаване и показва своите ръчно направени изделия. Тя плете шалове, шапки, изработва декорации.  В момента прави прекрасни декоративни венци с техника сухо плъстене, а сега обмисля и нещо ново, което да предложи на клиентите:

"Групата е една голяма помощ за всички нас и ни дава възможност да работим от вкъщи. Тя ни дава увереност и възможност за доходи, които са ни необходими за рехабилитациите на децата ни. На мен тя ми действа и като терапия, да отделя време за себе си, което при други обстоятелства едва ли бих отделила. Запознах се с много позитивни и добри хора!" 


Лалка разказва, че прави всичко с много любов и старание, няма любими цветове, но иска всичко да е цветно и свежо, пъстро и да носи настроение. Малката Мария я имитира, когато прави нещата и е научила много думи свързани с това, което изработва майка й.    

"Пожелавам късмет и здраве на майките в групата, да продължават да се борят за децата си и да се справят с предизвикателствата на живота си. А на тези, които все още не смеят да се представят в "Купи подарък от майка на дете с увреждане" нека да опитат да направят нещо интересно и красиво и да го предложат!"

повече може да чуете в звуковия файл:

 
Нещата, които изработва Лалка Иванова може да видите тук: 
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Археолози откриха в Русокастро графити на 700 години (галерия)

Над 50 средновековни рисунки графити откриха археолозите при проучването на крепостта Русокастро. Те са намерени при проучването на водохранилището на замъка и са най-големият масив откриван в днешните български земи от тази епоха. Рисунките се датират отпреди 700 години, големи са по размер, достигат до 30 см сдължина и..

публикувано на 26.10.21 в 11:18

Как се пие кафе със зелен сертификат?

Как се пие кафе със зелен сертификат? Своя провокативна версия предложи бодиарт артистът и гримьор Теодора Калчева като превърна женско лице в зелен сертификат:  " Не мога да кажа, че е протест, по-скоро демонстрация на това в какво искат да ни превърнат, едни зелени човечета, които трябва навсякъде да се чекират. Не подценявам ковид ситуацията, и..

обновено на 26.10.21 в 09:06

Брилянтната идея за музика на Цвети Радойчева

Думите , и то не само значението им, а и звученето им, защото те звучат по много особен начин и понякога докосват като скъпоценност, създават взаимност. Изкуството чрез магнетични гласове като този на Цвети Радойчева, с благородното й излъчване, интелигентността й, вече и с актьорските й умения, със стилните й визии на модел , предлага..

публикувано на 25.10.21 в 19:00

Невена Илиева е майстор на текстилните кукли

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която жените с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В тяхна подкрепа създадохме рубриката ни „Радио магазинче Надежда“. Всяка седмица ви..

обновено на 24.10.21 в 18:40

Рибари "уловиха" близо 700 кг отпадъци в морето край Ченгене скеле

657 кг отпадъци е точното количество извадено от водите в залива на Ченгене скеле. В еко акцията са участвали 9 рибари. Те са събирали отпадъците през месец септември, извадили са ги от водата и са ги хвърлили в специално отреден за акцията контейнер. Първите трима събрали най – много боклуци от морето са Енчо Енчев – 143 кг, Стоян..

публикувано на 21.10.21 в 14:06

Екзотичните приключения на семейство Нашеви

„Стъпки към непознатото: от Африка към Южна Америка“ са озаглавили книгата си Антон и Пламена Нашеви. Представянето й е тази вечер от 18 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека на Бургас. Книгата разказва за пътешествията и битието на авторите шест месеца в африканско племе и пропътуването на 10 000 км.  в Южна Америка на автостоп...

публикувано на 18.10.21 в 13:25

Йорданка Панева изработва с много любов клипсове за биберони, ключодържатели и гривни

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която жените с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В тяхна подкрепа създадохме рубриката ни „Радиомагазинче Надежда“. Всяка..

публикувано на 17.10.21 в 15:30