Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Мултимедиен спектакъл ни потопя в магичния свят на човешката душа

Експресивен мултимедиен спектакъл в две части, който ще "потопи" зрителитеще в магичния свят на човешката душа, ще представят талантливите артисти Красимир Марчев и Нина Вангелова.

Емоционалното сценично приключение ще бъде представено на 30 септември от 19:30 ч. в Културен Дом НХК.

Спектакълът включва  забележителните им проекти “Отвъд реалността” и “Корените на пеперудата”.

 "Корените на Пеперудата" е съвкупност от учения и лични преживявания. В стихотворенията си, Нина Вангелова акцентира върху темите за любовта, смъртта, страха, регресията, хигиената на отношенията между хората и заобикалящата ни среда. Музиката в концерта на Нина е създадена от Стоян Иванов (Hoodini). Мултимедията е на Красимир Марчев, а танците изпълнява 8-годишната танцьорка Диана Димитрова.

“Отвъд реалността” е заглавието на премиерния спектакъл на визуалния артист Красимир Марчев. Участие взима актьорът Filip Donchev, а музиката, мултимедията и режисурата са дело на Краси. Спектакълът преплита музика, пантомима, късометражно видео и сценичен пърформанс. Декорът представлява 3D мапинг - мултимедийна проекция в 3 измерения. Светлината е приглушена, а усещането е за приказност и естетика.

Артистите, които стоят зад впечатляващия проект Красимир Марчев и Нина Вангелова анонсираха, че са подготвили и специална изненада за зрителите- Участието на няколко вселенски гласове. Кои са те? Ще разберете съвсем скоро!

Билети се продават на каса "Часовника" в делнични дни от 10:00 до 18:00 часа.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гергана Стоянова идва в Бургас с „Гласове под наем“

Изкуството на дублажа излиза на театрална сцена. Спектакълът „Гласове под наем“ на театър „Криле“ и режисьора Христо Ботев ще  покаже лицата на любимите гласове "зад кадър" днес от 19 часа на сцената на ДТ „Адриана Будевска“. Това са Гергана Стоянова, която няколко сезона вълнуваше аудиторията от малкия екран в успешния сериал „Откраднат..

обновено на 24.10.21 в 07:32

„Фортисимо“ представя „Имам в сърцето си музика“ днес

 Вокалният ансамбъл „Фортисимо“ представят втория си самостоятелен албум днес. Той е озаглавен "Имам в сърцето си музика". Момчета и момичетата на Милена Добрева ще направят промоцията му от 19.00 часа в Културния дом на НХК. В него са включени 11 акапелни произведения от български и чуждестранни автори от различни музикални стилове и епохи...

обновено на 23.10.21 в 11:34

Бургаски поетеси са представени в северномакедонско списание

В рядък и двоен брой северномакедонското списание "Книжено житие" (бр. 45-46 от септември 2021 г.) представя 32 съвременни български поетеси по идея на известния поет, писател и издател Бранко Цветкоски. „Препевите“ са негово дело и на известните литератори Весна Ацевска и Санде Стойчевски. Поетесите са представени по азбучен ред на фамилните си имена...

публикувано на 22.10.21 в 17:56

"Къщата" гостува днес в Бургас

Българо-унгарското списание за обществен живот и култура "Хемус" ще бъде представено в Бургас днес.То отбелязва 30 години от създаването си. Край морския бряг ще бъде честван и 25 -тият рожден ден на  Малко Театро. Това е единственият професионален български театър зад граница. Той е основан от българката Габриела Хаджикостова и от съпруга й..

обновено на 22.10.21 в 11:50

Откриват "Синелибри" тази вечер с филма "Изгубени илюзии"

С историческата драма „Изгубени илюзии" на режисьора Ксавие Джаноли, днес  ще бъде открито седмото издание на „Синелибри“.  Филмът е  вдъхновен от епическия цикъл „Човешка комедия“ на френския писател Оноре дьо Балзак. По време на фестивала бургаската публика ще има шанса да гледа  едни от най-добрите литературни адаптации, създадени през последните..

публикувано на 22.10.21 в 10:31
Мария Лалева

Мария Лалева: "Пасиансът на архангелите" действа като пауза за размисъл

Най – продаваният български автор през последните три години Мария Лалева има нов роман „Пасиансът на архангелите“. Новата ѝ книга разказва за семейство, въвлечено в поредица от конфликти, тайни, обрати, мистерии и суеверия. „Човешкият свят, разделен на черно и светло, ад и рай, лъжа и истина, его и душа, се разкрива чрез история,..

публикувано на 21.10.21 в 15:29

Радостин Дамасков реди обща изложба с дъщеря си

Съвместен експериментален проект на скулптора Радостин Дамасков и неговата дъщеря Златина Дамаскова ще бъде представен в Бургас. Това е първата инициатива, в която баща и дъщеря застават рамо до рамо. Изложбата е иновативна, за първи път се пресъздава този процес и вярваме, че ще бъде много интересно за посетителите”, сподели авторът на..

публикувано на 21.10.21 в 12:43