Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 20-ти септември

Темата ни засяга хиляди българи тъй като от днес БЧК започна раздаването на хранителни продукти на социално слаби граждани. След като президентската институция направи план-сметка колко ще струват на страната ни следващите избори, очаква се Централната избирателна комисия да назначи членовете на районните. За предизвикателствата пред тях в предстоящите избори ще научим повече в първия час на предаването. В последния ще има два регионални акцента. Единият е от Айтос и протеста на местните жители за обходен път след поредната тежка катастрофа и на къде ще се развива Слънчев бряг -запад. Новото политическо дуо ще коментираме в тематичната рубрика. Очаквайте това плюс културен афиш, спорт,  любопитни мнения от социалните мрежи и трафик. За финал е рубриката за технологии Точка ком. Продължаваме до 18 часа, телефонът за връзка с нас е 82 59 95, с код 056, може да ни пишете и на нашата Фейсбук страница. Водещ е Калина Енчева.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
архив

Движението на автомобили по пътя Прилеп-Риш е временно само в едното платно

Временно движението по второкласната пътна отсечка  Карнобат–Шумен (Ришки проход),  в участъка Прилеп–Риш при 52 км, се осъществява двупосочно само  в лентата, която е в посока Прилеп заради пътен инцидент., възникнал около 4 часа сутринта, съобщиха за БНР Бургас от Областно пътно управление.  Трафикът близо 5 часа се регулира от „Пътна полиция“. На..

публикувано на 28.10.21 в 08:44

Общинският съвет в Болярово ще обсъжда развитието на земеделския отрасъл

Състоянието на земеделския отрасъл и мерките, предприети от общинската администрация за неговото развитие на територията на община Болярово през стопанската 2020/2021 г., е сред темите на предстоящото днес заседание на местния Общински съвет. Земеделието и животновъдството осигуряват над 70% от доходите на местното население и осигурява заетост на..

публикувано на 28.10.21 в 08:16

Профилактика на предавателя в района на Малко Търново

Прекъсвания на ефирния сигнал на БНР Бургас са възможни за района на Малко Търново и околностите, за времето днес от 9:00 до 17:00 часа. Причината за това е редовната годишна профилактика на предавателя на честота 98.9 MHz, п рограмата на радиото няма да може да се слуша ефирно в споменатия район. Останете информирани, като слушате  БНР Бургас..

публикувано на 28.10.21 в 06:00

Близо 80 души се включиха в протестното шествие в Бургас срещу зелените сертификати (ГАЛЕРИЯ)

Близо 80 души се включиха тази вечер в 8-ия пореден протест в Бургас срещу изискването за Covid сертификат. Той започна пред сградата на Регионалната здравна инспекция и премина в протестно шествие, което бе охранявано от полицията. Протестиращите поискаха оставката на министъра на здравеопазването с мотива, че хората, които не искат да се..

публикувано на 27.10.21 в 20:00
Снимката е илюстративна

Бургас сред първенците по брой осиновени кучета

Бургас е сред градовете, в които се отчита най-голям процент на осиновени кучета. Това показват данните в отчета за изпълнение на Националната програма за овладяване на популацията на безстопанствени кучета на територията на България.  През миналата година броят на осиновените безстопанствени кучета в България се е увеличил с 22,5% спрямо 2019 г...

публикувано на 27.10.21 в 14:39

Община Бургас получи държавен имот за нова улица в "Сарафово"

Правителството прехвърли на община Бургас собствеността върху имот - частна държавна собственост. Той се намира в кв. ,,Сарафово“.  Имотът е с площ 293 кв. м и е необходим за изграждането на улица.  Целта е да се създаде по-добра инфраструктура на територията на община Бургас, която ще отговори на обществените потребности.

публикувано на 27.10.21 в 14:30

"Булевард Демокрация" на 27-ми октомври

Темите в предаването на "Булевард Демокрация": Как ще се развива площад " Кирил и Методий" -от базари до сцени за оперни спектакли. Това е предложението на община Бургас. Ще ви представим позицията на бургаските общински съветници и граждани. Нарушава ли зеленият сертификат трудовите права на работещите, отговор в интервюто на Петя Янакиева с  Тодор..

публикувано на 27.10.21 в 14:12