Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 21 септември

Снимка: архив

“Трябва почтеност. Почтеност във всичко“. Помните ли тези думи? Те са на бившия цар и премиер Симеон Сакскобурготски, малко преди да поеме държавното кормило. В онази реч имаше и нещо за 800 дни, но българинът не е злопаметен и не помни такива дреболии. Имам подозрения, че и за почтеността сте забравили, та затова ви я напомням. А днес, един симпатичен млад човек и той тръгнал да търси почтеност у нас. И с новите почтени хора да поеме държавното кормило. Засега анонсът му е почтеност и леви политики за десни цели. Но ние и на по-малко се радваме. Защото бившият цар и премиер имаше и едно друго изказване, преди доста години, когато пред Кеворкян заяви, че няма материални претенции към страната. Дори леко се обиди от въпроса. И защото, както казах, ние не сме злопаметни, така му върнахме и гори, и земи… Или, както казваше Сашо Диков (цитирам по памет) „Взехме си цар, а той се оказа горски“. Но сега може и да е по-различно. А може и да не е.

И така, в търсене на почтеност, започва предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с Алекс Пенев и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – претоварването на камионите и как това може да бъде спряно, в контекста на тежката катастрофа в Айтос – собственикът на транспортна фирма Илчо Дуганов

-  Държавата дойде на крака при протестиращите хора в Айтос, които настояват трафикът на камиони да се изведе от града – какво им обеща?

-  В коментарната рубрика – за новия политически проект „Продължаваме промяната“ и какви са очакванията на бургазлии?

-  След 17 ч. – как партията „Средна европейска класа“ ще е ракета – носител към изборите за бившите служебни министри. Интервю с нейния председател Константин Бачийски.

-  И още – лекари и медицински специалисти, постигнали успех във ваксинирането, днес бяха отличени с награди

-  В рубриката „Знаете ли, че“ – къде, освен в Черноморец, има обърнати къщи?

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи. Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Парцелите, оцветени в зелено, ще бъдат обявени за продажба

60 имота във в.з. Росенец иска да продаде Община Бургас

Около 60 имота, по около и малко над декар всеки, иска да продаде Община Бургас във вилната зона „Росенец“. Парцелите са отредени са вилно застрояване и предложението е да се добавят в програмата за разпореждане с общинската собственост.  Началникът на ресорния отдел в администрацията Живко Димитров поясни:  „Регулационен план има, но това, на..

обновено на 26.11.21 в 17:38

"Булевард Демокрация" - на 26 ноември

Има една поговорка, някои твърдят, че си е наша, други – че е турска. Тя е срещана в различни форми, но една от популярните е "Да му имам на българина втория акъл, дето му идва отпосле." „По разпореждане на Върховната административна прокуратура  Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Държавната агенция „Безопасност на..

публикувано на 26.11.21 в 14:56

Малко клиенти в магазините на „Черния петък“ в Бургас

По-малко клиенти и по-малко стоки с намаления на „Черния петък“ в Бургас.  Голяма част от хората търсят промоциите в нета и предпочитат онлайн пазаруване, заради изискването за зелен сертификат като вход за големите търговски обекти.  Най-голям интерес има към дрехи, телефони и домакинска техника. . Отстъпките достигат до 50%, но не..

публикувано на 26.11.21 в 14:51

"Социален център - Бургас" представи своята "Шарена книга"

Наръчникът „ Шарена книга“ представиха днес в Бургас. Той е реализиран от сдружение „Социален център “ и е за служители и потребители на социални услуги за хора с увреждания. „Шарена книга“ обобщава натрупания досега опит на организацията, която  работи с младежи със специфични потребности. Акцентът е поставен върху..

публикувано на 26.11.21 в 14:06

Изграждат паркинг със зона за отдих между блокове 3 и 4 в „Изгрев“

Стартира изграждане на паркинг със зона за отдих между блокове 3 и 4 в к-с „Изгрев“. Проектът е поискан и съгласуван няколко пъти с техните жители и ще се осъществи по новата общинска програма „Моят град, моят квартал, моята улица".  Паркоместата ще са около 80.  Те ще заемат долу-горе половината от междублоковото пространство. Останалата част..

публикувано на 26.11.21 в 11:26
Веселин Шарлопов

Ако не се намали замърсяването, може да се ограничи ползването на дърва и въглища

Ако мерките за намаляване на фините прахови частици не дадат нужния ефект, може да се налагат рестриктивни такива. Това стана ясно на обсъждането на програмата за качество на атмосферния въздух в Бургас. Сред възможностите са ограничаване на автомобилния трафик за кли без или с ниска екокатегория за отделни зони, като центъра на града. Това..

публикувано на 25.11.21 в 18:57

"Булевард Демокрация" 25-ти ноември

Темата днес е регионална, но засяга мнозина търговци. Пазарът Краснодар е с нови, по-високи цени на наемите, търговците там недоволстват. Повече ще научим от управителят на Бургаски пазари. Ще ви разкажем и за академията за училищни директори, която предстои да се случи в Бургас. В коментара - какво значи нулева корупция и може ли Бургас да е с такъв..

публикувано на 25.11.21 в 14:47