Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Дена на Независимостта:

Фотографи в Ямбол даряват средства от изложба за паметник на Левски

С експозиция на Държавния архив "Българската Независимост" и Ден на отворените врати във всички културни институции ще отбележат празничният 22 септември в Ямбол. 

Изложбата на Държавния архив ще бъде подредена на централната ямболска улица „Георги Сава Раковски“ срещу Регионалната библиотека.

В градския парк ще бъде открита още една изложба, тази на фотографската общност в града, като средствата от продадените творби ще бъдат предоставени за построяването на паметник на Васил Левски в Ямбол.

Празничният 22 септември ще бъде Ден на отворени врати за Музея на бойната слава и за Регионалния исторически музей, както и в Археологическия резерват „Кабиле“ и Художествената галерия „Жорж Папазов“. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Алекс от Бургас чува и говори благодарение на "Българската Коледа"

Кампанията „Българската Коледа“ ни отвежда при 15-годишния Алекс от Бургас. Той е с двустранна глухота установена, когато е бил бебе на 2 месеца. Оттогава до днес, семейството му извървява дълъг и труден път на операции и тежка рехабилитация.  Не е доказано дали двустранната глухота при Алекс е вродена или придобита, но за щастие на..

публикувано на 08.12.21 в 16:45

Темите в предаването "Булевард Демокрация"

Българското висше образование, има ли равнопоставеност между държавни и  частни университети-  коментира ректорът на БСУ Галя Христозова. С настъпването на декември идват и по-студените дни  хората, които нямат дом се насочват към Центъра за временно настаняване в кв.“ Акациите“  в Бургас. Първите потребители вече са настанени. Центърът е подготвен за..

обновено на 08.12.21 в 15:07

Областният управител на Бургас с нови мерки срещу разрушаването на плажовете

Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова издаде заповед, с която се забранява извършването на действия, които нарушават повърхността и целостта на крайбрежната плажна ивица. Повод за това са сигнали от граждани за изграждане на пясъчни диги с тежка техника по Южното Черноморие. Възлага се на РИОСВ-Бургас, Басейнова дирекция..

публикувано на 08.12.21 в 15:04

Синдромът на родителско отчуждаване нанася тежки поражения на децата

Синдромът на родителското отчуждаване е вид тежък емоционален дефект и емоционално насилие над детето. Социалните служби не са добре обучени да го разпознават и да работят с него, коментират експерти. Синдромът се проявява при деца на разделени родители и при него се получава искрена омраза към родителя, който не го отглежда. Това..

публикувано на 08.12.21 в 13:57

15 души са подслонени в Центъра за временно настаняване на бездомни в Бургас

 Първите потребители на Центъра за временно настаняване на бездомни в Бургас вече са подслонени, каза управителят му Илиян Павлов. Това са 15 души, които са добре познати на работещите. Сградата  е била подготвена за новия зимен сезон още през лятото. Тогава са били боядисани помещенията и са извършени ремонтни дейности на електрически уреди и  на В и..

публикувано на 08.12.21 в 12:37
Снимката е илюстративна

Катастрофирал румънски ТИР затвори автомагистрала „Тракия“

Катастрофирал румънски ТИР  затвори автомагистрала „Тракия“ при километър 271 в района на Нова Загора в посока Бургас. Камионът се е обърнал в аварийната лента, а ремаркето е в изпреварващата, каза за БНР директорът на Областно пътно управление Митко Иванов. Няма пострадали.   Причината за катастрофата е вероятно заспиване от страна на водача..

публикувано на 08.12.21 в 12:30
Подкасти от БНР