Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургас е домакин на икономическия форум „Doing Business with Germany“

Германо–Българската индустриално -търговска камара (ГБИТК) и Община Бургас са инициаторите на икономическия форум „Doing Business with Germany“. Той ще се проведе в Конгресния център, при спазване на въведените противоепидемични мерки. Освен присъствената му форма, събитието ще бъде излъчвано и онлайн. Началото е в 09.30 часа. 

Във форума ще участват посланикът на Германия у нас Негово Превъзходителство Кристоф Айххорн, президентът на Германо – Българската индустриално - търговска камара г-н Тим Курт, представители на институциите на Република България и Федерална Република Германия, местните власти и водещи компании от различни сектори на икономиката.

Обявената програма включва представяне на Германия като място за бизнес, германско-български икономически отношения - състояние и перспективи, възможности за учредяване на дружество в Германия и други актуални въпроси, като се предвиждат и неформални срещи с български и немски представители на бизнеса.

Инициативата има за цел да представи Германия като място за бизнес, както и да посочи добри практики за работата на немския пазар. Участието в конференцията е безплатно, с предварителна регистрация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 50 000 обявиха доходите си пред НАП Бургас

51 033 души са декларирали доходите си пред НАП Бургас две седмици преди изтичане на крайния срок – 30 април, съобщават от приходната агенция. Почти 80 % от годишните данъчни декларации са подадени по електронен път с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис (КЕП). Близо 2 000 данъкоплатци са изпратили формулярите си по пощата, а 9..

публикувано на 16.04.24 в 11:50

Четвърта лодкостоянка е изградена в "Сарафово"

Изградена е четвърта лодкостоянка, която се намира в местността "Ъгъла" в квартал „Сарафово“, съобщават от Община Бургас. Тя ще предоставя възможност за сезонно укритие на малки рибарски лодки, като капацитетът на съоръжението е 20 плавателни съда с дължина 6,5 м.  Лодкостоянката е оборудвана с вертикален кей на две нива. Предвидено е и съоръжение,..

публикувано на 16.04.24 в 10:54

Съюзът на парамедиците: Нямаме информация за новата наредба на Министерството на туризма

Все още нямаме информация как ще бъде разписана новата наредба на Министерството на туризма, каза председателят на Съюза на парамедиците в България Ива Пехливанска . С документа се позволява на акушерки, медицински сестри и парамедици да работят в здравните пунктове край плажовете. Това е един от големите ни пробиви през последните месеци, посочи..

публикувано на 13.04.24 в 09:30

Една част от караваните на Вромос са върху дюни

Над сто каравани са незаконно разположени в залива Вромос край Черноморец. Днес, комисия от Областната управа в Бургас, заедно с представители на община Созопол и полицейски служители обходиха района, за да връчат на собствениците предупредителни протоколи за премахването им.    Къщите на колела са разположени на държавна земя, горска или защитена..

публикувано на 12.04.24 в 17:12

Над 300 нови кафяви кофи поставиха в търговските обекти в Поморие

Над 300 нови кафяви кофи от 120 л за събиране на биоразградими отпадъци ще бъдат раздадени безвъзмездно на търговските обекти в Поморие преди началото на активния летен сезон. Предстои и разяснителна кампания. Освен заведенията, нови кофи ще получат училищата, детските градини, МБАЛ – Поморие, хотели, пазари и други обекти, генериращи..

публикувано на 12.04.24 в 14:49

Васил Атанасов е новият директор на Летище Бургас

Васил Атанасов е новият директор на Летище Бургас. Той  заменя на поста Георги Чипилски , който се пенсионира, след като е отдал 19 години от кариерата си на местния аеропорт. Васил Атанасов  започва своя кариерен път на бургаската аерогара през 2007 г. Натрупал е опит на различни позиции в оперативната дейност. През последните 8 години..

публикувано на 12.04.24 в 10:50

Областна управа и полиция ще проверяват за незаконно къмпингуване на Вромос

Комисия от Областната управа с представители на община Созопол и полицейски служители ще извършат проверка за незаконно разположени каравани и кемпери в залива Вромос край Черноморец. Имотите, които ще се проверяват, обхващат земеделски, горски и защитени територии. Проверките ще продължат 2 дни. Заливът Вромос от дълги години е..

обновено на 12.04.24 в 09:00