Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Конференция на библиотеките ще се проведе в Бургас

Снимка: Община Бургас

Центърът за съвременно изкуство и библиотека в Бургас ще бъде домакин на 31-та национална конференция на библиотеките в България, съобщават от Общината. Тя ще се проведе на 14 и 15 октомври и е под надслов „Библиотеките – предизвикателства и трансформации в КОВИД – 19 среда“.

Официалното откриване на събитието ще се състои на 14 октомври от 10:30 до 11:00 часа. По време на конференцията ще бъдат дискутирани различни теми. Една от тях засяга новите политики в развитието на колекциите на библиотеките.

Другите акценти в програмата са свързани с дигитализацията и дигиталните услуги за гражданите, както и формирането на библиотеките като пространства за творчество, сигурност и доверие.

Ще бъдат коментирани още въпросите как работят библиотеките в условията на КОВИД кризата в услуга на читателите.

По време на конференцията ще бъдат връчени годишните награди на Българската библиотечно – информационна асоциация.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мина Кръстева: "Призрачните къщи" е снимка за спомен на българското село

Мина Кръстева е многолик автор – пише поезия, сатира, има издаден биографичен роман, автор е и на пиеса – приказка, а сега е написала и хумористични разкази.  В "Призрачните къщи“ тя е включила 23 разказа и няколко миниатюри. Сборникът разказва за живота в едно българско село преди и сега с много хумор и добро чувство, но на места..

публикувано на 27.10.21 в 11:00

Творческата равносметка на "Георги Петков на 50"

Изложба "ГЕОРГИ ПЕТКОВ на 50" ще бъде открита днес в галерията на Дружеството на бургаските художници. Творецът ще представи живопис и графика, създадени през 25 – годишния си творчески път до момента: „ Реших да си направя една избрана колекция на моите неща, да ги видя събрани на едно място! Има неща, които съм създал през студентските ми..

публикувано на 27.10.21 в 09:30

RIA и нейната мечта

Първият сингъл на RIA даде заявка за едно свежо рок присъствие на музикалната сцена. „Нашата мечта“ бързо завладя радиоефира. Музикалният дебют на певицата, чието име по лична карта е Мария Мирославова, стигна до върха на класацията на БНР Топ 20 в конкуренцията на утвърдени имена със звезден статут. Зад добрия саунд и искреното послание..

публикувано на 26.10.21 в 13:47

Художникът Иван Сабрутов с нов проект в творческото си ателие

5 арт срещи на художници - любители са се реализирали по проект „Интерпретация“. Идеята събира деца и възрастни, които създават свои авторски произведения на изкуството под насоките на художника Иван Сабрутов, който стои зад идеята на проявата. Срещите са се реализирали в творческото ателие на художника Sabrutov Art, на ул.”Хаджи Димитър” 5. На следващ..

публикувано на 26.10.21 в 12:06

Владимир Зарев представя Златко Ангелов в Бургас

Лекар, социолог, журналист, емигрант-всичко това е Златко Ангелов, чийто роман „Хотелът на спомените“ излиза под щемпела на бургаското издателство „Знаци“.  Днес той ще бъде представен в Бургас от 18 часа в Дома на писателите в Бургас. За книгата ще говори голямото име в съвременната българска художествена литература Владимир Зарев. "Хотелът на..

публикувано на 26.10.21 в 10:44

Отменят постановката „Гласове под наем“ в Бургас за януари

Театралната постановка „Гласове под наем“ няма да се играе на бургаска сцена. Спектакълът трябваше да гостува в Културен дом НХК днес, 25-ти октомври, но премиерата му бе отменена от организаторите. Допълнително ще бъде обявена нова дата през месец януари 2022 г. Закупените билети ще могат да бъдат презаверени или могат да бъдат върнати на касата, от..

публикувано на 25.10.21 в 14:51

Гергана Стоянова идва в Бургас с „Гласове под наем“

Изкуството на дублажа излиза на театрална сцена. Спектакълът „Гласове под наем“ на театър „Криле“ и режисьора Христо Ботев ще  покаже лицата на любимите гласове "зад кадър" днес от 19 часа на сцената на ДТ „Адриана Будевска“. Това са Гергана Стоянова, която няколко сезона вълнуваше аудиторията от малкия екран в успешния сериал „Откраднат..

обновено на 24.10.21 в 07:32