Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Крайречната алея в Ямбол светва

Снимка: Община Ямбол

Крайречната алея в градския парк на Ямбол ще бъде осветена за пръв път от създаването му през 20-те години на миналия век.

При подходящи метеорологични условия дейностите трябва да приключат до средата на ноември.

По протежението на крайречната алея се извършват изкопни дейности, трасето се окабелява, предстои да бъдат монтирани и 48 стълба, предупреждават от общинската администрация в Ямбол.

Осветителните тела са светодиодни с висока енергийна ефективност, като целта е от една страна осветяването на  пространството да повиши безопасността на преминаващите през тъмните часове на деня, а от друга да допринесе и за живописния изглед  на крайречната зона.

Ямболският градски парк представлява естествен остров между двата ръкава на Тунджа и е с площ 278 дка.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Царево празнува Никулден

Царево отбеляза днес своя градски празник. Заради противоепидемичните мерки, денят премина по-различно и по-скромно от обичайните за морското градче тържества. Настроението на местните рибари, печената риба и музикалните изпълнения  на група "Корал"  и на формации  от местното читалище   компенсираха ритуалите и завладяха жителите и гостите на..

публикувано на 06.12.21 в 17:21

На Никулден WWF разказва за изчезващите господари на Дунав – есетрите

В долното течение на река Дунав, на границата между България и Румъния, са се запазили последните в Европа, размножаващи се в естествена среда, популации на диви есетри. Оцелели през последните 200 милиона години, днес тези удивителни създания са застрашени от изчезване. Въпреки забраните за улов в страните от региона, бракониерството процъфтява...

публикувано на 06.12.21 в 16:19

Златната снимка отново събра имениците на Никулден

Много млади хора които празнуват своя имен ден на Никулден, станаха част от традиционната празнична снимка, която организира Община Бургас. И тази година тя е в електронен формат, заради мерките за здравна безопасност. Хартиено копие от е-снимката ще получи според традицията и Държавният архив в Бургас. В колажа се включиха бургазлии на възраст от 2..

публикувано на 06.12.21 в 15:12

"Булевард Демокрация" на 6-ти декември

Бургас празнува, но и всички черноморски общини, където рибарството е почти професия. Как преминаха тържествата и какво още предстои, ще проследим в предаването днес. Започнаха консултациите при държавния глава за връчването на проучвателен мандат за съставяне на редовен кабинет, какво казаха партиите, ще имаме ли скоро правителство, как би изглеждало..

публикувано на 06.12.21 в 14:51

"Каритас - Бургас": Да помогнем на най - нуждаещите се!

БНР - Бургас и сдружение "Каритас" провеждаме кампанията „Дари и помогни“. Тя се организира за четвърта година и е в помощ на бездомните хора. Нужни са запазени мъжки дрехи, обувки и завивки за зимния сезон. От днес започва приемането на дрехите в Дневния център на сдружение „Каритас ”. Обръщаме се с надежда към бургазлии да..

публикувано на 06.12.21 в 14:29

Водолази се гмуркаха с 60-годишно ретро оборудване

Атрактивна демонстрация по ретро дайвинг се провежда на Моста в Бургас. Организатори са сдружение "Приятели на морето - Бургас".  Над 60-годишният водолазен костюм отново се потопи в студените никулденски води. Той тежи 90 килограма, а шлемът му е от месинг, разказа председателят на водолазното сдружение Стоян Димитров. "Тогава самата..

публикувано на 06.12.21 в 14:15

Кпд Георги Събев: Засилва се търсенето на наши морски кадри

Българските кадри в морския бранш се търсят, това се засили особено в последните години. Това коментира пред БНР-Бургас капитан далечно плаване Георги Събев. Търсят се кадри за едни и същи длъжности, но, все още, не добре платени, посочи той: „Нашите кадри са на доста добро ниво подготвени и мисля, че се котират на пазара. Въпросът..

публикувано на 06.12.21 в 13:57
Подкасти от БНР