Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Затварят улица „Братя Пренерови“ в Северната промишлена зона на Бургас

| обновено на 25.11.21 в 09:21

Продължават ремонтно-възстановителни дейности по канализацията на ул. „Братя Пренерови“  в Северната промишлена зона.

Днес  от 08.00 до 20.00 часа ще бъде затворено кръстовището с вход и изход при подхода към Университет „Проф. Асен Златаров“ и съществуващия паркинг - от страна на бариерата. Обслужването на паркинга и университета ще се извършва от аварийния вход/изход откъм ул. „Проф. Яким Якимов“ - до търговските обекти и спирката на градския транспорт.

След приключване на строително-монтажните дейности на кръстовището, обслужването на паркинга и университета ще се извършва през ул. „Братя Пренерови“, ул. „Иван Хаджипетров“ и ул. „Атанас Буров“, които са в района на болница „Сърце и Мозък“.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Синята зона е безплатна днес

Паркирането в синята зона в Бургас днес, на Никулден, е безплатно. Престоят на автомобилите няма да се заплаща заради официалния празник на града.  Препоръката към водачите е да спазват правилата за паркиране, за да не се създават трудности в придвижването на автомобили и пешеходци.

публикувано на 06.12.21 в 08:40
Никулден в Царево

Морските общини по Южното Черноморие празнуват Никулден

С литургии и хвърляне на венци и цветя  в морето в памет на загиналите  моряци и рибари ще отбележат морските общини днешния Никулден.   В Несебър празничният  ден започва в църквата „Успение Богородично“.Литургията ще бъде от 9 часа, а по- късно на площад "Месемврия" ще бъде раздаден рибен курбан. В Поморие също ще отбележат деня, както и в..

публикувано на 06.12.21 в 08:00

Бургас празнува Никулден

В деня на Св.Николай Чудотворец, с традиционни събития и ритуали, Бургас чества своя празник на града. За първи път тържествената Света литургия, която ще бъде отслужена от Агатополския епископ Йеротей, ще се проведе в новия храм „Свети Николай Чудотворец“ в бургаския комплекс „Меден рудник“.  На 5 пункта в Бургас, както и в етнографския рибарски..

публикувано на 06.12.21 в 07:40

"Солта на живота" е на второ място на наградите за ландшафт на Съвета на Европа

"Солта на живота" на Българската фондация Биоразнообразие, България е на второ място в 7-та сесия на Наградата за ландшафт на Съвета на Европа (2020-2021). Наградата за ландшафт има за цел да повиши осведомеността на гражданското общество за стойността на ландшафтите, за тяхната роля и промените в тях. Нейната цел е да признае практически..

публикувано на 05.12.21 в 13:40

Днес стартира подписка за изграждане на монтажен надземен паркинг в к-с"Възраждане"

Недостигът на места за паркиране в бургаския комплекс „Възраждане“ e причината да се инициира подписка за изграждане на съвременен монтажен надземен паркинг. Предложението е на ОЗБГ и ще стартира в 16:00 часа в Борисовата градина. Подписи ще се събират до 18:00 часа.  Проблемите с намирането на свободни места за паркиране в к-с „Възраждане“ се..

публикувано на 05.12.21 в 10:00

Републикански път в Ямболска област посреща зимата в окаяно състояние

За поредна година участък от важен републикански път в Ямболска област посреща зимата в окаяно състояние. Отсечката е на пътя Ямбол – Болярово- Бургас, който се използва като алтернативен на автомагистрала Тракия при лоши метеорологични условия.  Въпреки настояванията и десетките писма изпратени до АПИ, петкилометровата отсечка между..

публикувано на 05.12.21 в 09:46
Подкасти от БНР