Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ани Петрова и нейните шалове с вулканичен камък-символ на вечния живот

| обновено на 28.11.21 в 11:23

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която жените с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В тяхна подкрепа създадохме рубриката ни „Радио магазинче Надежда“. Всяка седмица ви срещаме с един от участниците, за да чуем историята му и да ви представим това, което изработва.

Красиви и удобни шалове с вулканичен камък, завършек на всяка красива визия, това е предложението на Ани Петрова от Добрич. Камъкът  притежава защитни функции и свойството да задържа аромата на етерични масла и парфюми.

Природните енергии, съчетаващи стихиите на огъня, водата, земята и въздуха, присъстват като съчетание и в други елементи за творчеството й. Гривните  на Ани от естествени материали, полускъпоценни камъни, също са универсален подарък, много, много любим.

Някой от нейните коледни венци е един от най-добрите начини да покажете, че коледното настроение ви е присъщо .

Венецът заема почетно място в украсата на дома. Той символизира безкрайността  със своята кръгла, непрекъсната форма, обнадеждава, че  когато студът дойде, няма да е вечен, ще отстъпи на  топлото слънце и  пробуждането за нов живот.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Галя Димитрова, която превръща сезоните в сувенири

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която жените с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В тяхна подкрепа създадохме рубриката ни „Радио магазинче Надежд а“.  Всяка седмица ви..

обновено на 16.01.22 в 20:12

Ромската общност чества Василица

Ромската общност чества празника Василица, отбелязван като началото на новата година. На места в страната тържествата продължават три дни. Празникът се възприема като семеен и се превръща в най-очакваното събитие за ромите, които на този ден отправят пожелания за късмет и благополучие. Сутринта на Василица децата обикалят съседските къщи и сурвакат за..

публикувано на 14.01.22 в 09:01

Националният фестивал на детската книга в Сливен ще бъде от 11 до 13 май

В Сливен от 11 до 13 май,   по инициатива на Регионалната библиотека „Сава Доброплодни”, в партньорство с Министерството на културата, Община Сливен, Областна администрация, ДАБЧ, най-големите детски издателства и др., ще се проведе XXIV Национален фестивал на детската книга – единственият форум в България посветен изцяло на детската книга, на..

публикувано на 13.01.22 в 15:42

Да лекуваш на три континента и да се завърнеш - историята на хирург от УМБАЛ Бургас

Да лекуваш на три континента и отново да избереш България - това е животът на хирурга от УМБАЛ Бургас д-р Евгений Бенчев. След като години наред работи в Зимбабве, Нова Зеландия, Вануату и Великобритания, д-р Бенчев решава, че е време да помогне на сънародниците си. Избира не частната практика, а държавната болница в Бургас, където работи и до..

публикувано на 11.01.22 в 12:05

Конкурсът "Мисис Бургас" в навечерието на Благовещение

От днес стартира подборът за най-красива омъжена бургазлийка.  "Мисис Бургас" 2022 г. ще е на 24 март, в навечерието на Благовещение, християнския празник, който отбелязва зараждането на живота. Такава беше наложената преди години традиция. Ние не твърдим, непременно, че красотата ще спаси света, но твърдо вярваме, че в такива особени..

публикувано на 11.01.22 в 10:33

Мария Бакалова се разходи по созополския плаж

Мария Бакалова изненада феновете си със снимки от Созопол. Изгряващата звезда на Холивуд пусна няколко кадъра от плажа в морския град. На тях бургазлийката демонстрира кежуъл рок визия, а тениската й на  AC/DC предизвика множество коментари в социалните мрежи.   Преди дни Бакалова съобщи, че дебютът й като продуцент на филм носи името "The Honeymoon" и..

обновено на 09.01.22 в 22:53

Даниела Молова изработва прекрасни къщички за ключове с декупаж

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която жените с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В тяхна подкрепа създадохме рубриката ни „Радио магазинче Надежд а“.  Всяка седмица ви..

публикувано на 09.01.22 в 15:00
Подкасти от БНР