Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Каритас" и БНР - Бургас стартираме:

Кампания "Дари и помогни 2021" - в подкрепа на бездомните

Събират се запазени мъжки спортни дрехи, обувки, завивки


БНР - Бургас и сдружение "Каритас" за четвърта поредна година провеждаме кампанията „Дари и помогни“. И този път тя е насочена към най - бедните от бедните и е в помощ на бездомни хора.

„Целта е да бъдат събрани топли дрехи за бездомните, с които работим в Бургас. Те имат нужда от якета, пуловери, обувки, анцузи. Нужни са още блузи, бельо и чорапи. Ще сме благодарни и на одеяла и завивки! Става въпрос за мъжки спортни дрехи употребявани, но запазени. Нужни са всякакви размери“, съобщи координаторът на „Каритас – Бургас“ Здравко Георгиев.  

Организацията помага на над 100 души годишно, останали без дом или изпаднали в крайна бедност. Центърът й  за стационарна и мобилна грижа се посещава всекидневно от близо 30 души. Тук те могат да ползват баня, да се избръснат, да изперат дрехите си. „Каритас“ помага и при осъществяването на контакти с здравни, общински или други институции.

Ето какво може да дарите - употребявани, но запазени:

  •  анцузи, блузи, якета, тениски, дънки, пуловери
  •  обувки, одеяла, завивки
  •  пакетирани храни и консерви

ВАЖНО! 

  •  Даренията си може занесете в Дневния център на сдружение „Каритас - клон Бургас” в к-с „Бр. Миладинови“ бл 57, вх. 8, партер, всеки делник от 9 до 14 часа
  • За повече информация може да позвъните на тел. 0884 226 263 – Десислава Горанова 

повече може да чуете в звуковия файл:


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поскъпват билетите за автобусен транспорт в община Тунджа 

Билетите за автобусен транспорт в община Тунджа поскъпват от началото на февруари, стана ясно след среща на превозвачите и ръководството на Общината.  Увеличението на билетите за 44-те села в общината е обвързано с отдалечеността на населените места от Ямбол. В момента цената на билетите е изчислена на база 10,5 стотинки на километър, а новата се..

публикувано на 21.01.22 в 18:48

Нова автобусна спирка и цветни алеи в Резово по проект

В Резово приключиха дейностите по проект "Благоустройство и озеленяване", спечелен от Община Царево в конкурса на тема "Обичам природата - и аз участвам", част от Националната кампания за „Чиста околна среда - 2021 г.“ на ПУДООС. С реализацията му черноморското селце се сдоби с нова автобусна спирка, а по протежение на централната улица беше оформена..

публикувано на 21.01.22 в 15:40

Булевард Демокрация на 21-ви януари

Темите в предаването днес: Как може токът ни да бъде по-евтин, ако използваме  соларните панели и фотоволтаиците, ще чуем позицията на  Атанас Чепъков, търговски директор в компания, предлагаща такива стоки. Община Болярово ще пести ток от улично осветление, откога влиза в сила режимът на тока там ще разберем от кмета Христо Христов. В коментара на..

публикувано на 21.01.22 в 14:47

Иван и Андрей избират 20 късметлийски бебета от цялата страна

Инициативата дава възможност на всяко семейство в страната, заченало своето дете през 2021 г. и регистрирало се в кампанията, да получи „Бебешки ДНК пакет“, това съобщи Община Бургас. Подкрепата, която организацията на Иван Христов и Андрей Арнаудов осигурява, е благодарение на компании от детската индустрия и включва всичко най-необходимо за..

публикувано на 21.01.22 в 14:36

В Царево отсякоха над 20 липи

Над 20 липи са изсечени на улица „Георги Кондолов“в Царево. Причината е предстоящ ремонт. Това е третата улица в града, на която се изсичат дърветата преди да бъде асфалтирана.  Освен на улица „Героги Кондолов“, където са изсечени 40-годишни липи, в Царево заради ремонти са унищожени и дърветата на улиците „Никола Вапцаров“ и „Васил Левски“ ,каза..

публикувано на 21.01.22 в 14:06

Бургаската болница отчита 120 по-малко родени бебета през миналата година

"С традиционния  ритуал по миене на ръце, но без гости, лекари и акушерки отбелязваме Деня на родилната помощ", каза за БНР Бургас д-р Антонио Душепеев, началник на родилното отделение в УМБАЛ Бургас. Всичко това се случва, разбира се при спазване на всички противоепидечични мерки. За изминалата 2021-ва година с  около 120 новородените са..

публикувано на 21.01.22 в 10:01

Депутатите гласуват окончателно удължаване на действието на Бюджет 2021

Депутатите ще гласуват окончателно удължаване действието на законите за държавния бюджет, на Здравната каса и на Държавното обществено осигуряване за 2021 г. до края на март тази година. Очаква се те да подкрепят предложението за компенсация на пенсионерите, които през януари получиха по-ниски доходи спрямо декември. С окончателното гласуване на..

публикувано на 21.01.22 в 08:49
Подкасти от БНР