Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Балетът "Жизел" на бургаска сцена в петък

Балетът "Жизел" отново ще бъде на бургаска сцена на 3-ти декември от 19:00 часа в залата на Бургаската опера.

В главните роли ще бъдат Полина Иванова и Даниел Тичков. Това е първото събитие в декемврийската програма на Държавна опера – Бургас.


Балетната класика „Жизел“ е по музика на Адолф Адам, считана за един от най-романтичните балетни произведения.
Постановката и режисурата са на Галина Калчева, която е и репетитор на балетната трупа на Държавна опера – Бургас. 
В съботния ден /4-ти декември/ от 11:00 часа в залата на операта ще бъде спектакълът за деца по музика на Александър Йосифов "Макс и Мориц". 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаско издателство пусна нов превод на класическия роман „Великият Гетсби“.

Бургаско издателство пусна нов превод на класическия роман на Франсис Скот Фицджералд „Великият Гетсби“. Това е нова илюстрирана версия на оригиналното издание от 1925-та година. Всеобщо е мнението, че това е най-великият роман на Америка на всички времена. „Великият Гетсби“ е историята на богатия донкихотец Джей Гетсби и неговата обсебваща..

публикувано на 21.01.22 в 10:30

Филмът „Петя на моята Петя“ на голям екран от днес

Филмът „Петя на моята Петя“ излиза на голям екран в цялата страна от днес. Премиерата е свързана с отбелязването през тази година на 60-годишнината от рождението на забележителната Петя Дубарова, оставила ярка следа в българската поезия със своя младежки устрем и непримиримост спрямо несправедливостта. Πoдxoдът в cъздaвaнeтo нa филмa..

публикувано на 21.01.22 в 09:13

Спектакъл за Преподобна Стойна ще бъде представен в Бургас

Спектакъл по романа на Неда Антонова  „ Съвършената. Преподобна Стойна“" ще бъде представен в Бургас. Той ще гостува   на 26 януари, сряда, в залата на Кукления театър. В  пиесата  животът на преподобна Стойна се разкрива със  своите акценти и прозрения. Зад него стоят актрисата Деси Михайлова и режисьорът Христо Стойчев. И чрез средствата на..

публикувано на 20.01.22 в 15:23

Общинските съветници обсъждат промени в наемите на залите за културни събития

Промяна в наемите на залите в културни обекти се обсъжда от общинските съветници в Бургас. Приходите на организаторите на арт събитията  са паднали драстично след въвеждането на зелен сертификат, а отмяната им води и до загуби на община Бургас.  Това е и причината   общинските съветници от ГЕРБ да внесат  корекция  на наемите.Те са били сезирани от..

публикувано на 20.01.22 в 13:40

Вечер, посветена на Луис Карол в дома на писателя в Бургас

Вечер, посветена на 190 години от рождението на Луис Карол, организират в Дома на писателя в Бургас. Тя е озаглавена „Утре никога не е днес“, което е препратка към най-популярното произведение на писателя „Алиса в страната на чудесата“. Още за идеята на инициативата пояснява организаторът Лилия Христова. "Идеята е да се отбележи..

публикувано на 20.01.22 в 11:05

Удължиха срока за участие в литературния конкурс "Млад разказвач"

Близо 60 участници от цялата страна са се включили до този момент в конкурса за любовен разказ, в памет на писателя Атанас Радойнов - „Млад разказвач“. Това е шестото издание на литературната надпревара, учредена от Бургаската писателска общност, Община Бургас и семейство Радойнови през 2017 година. Един от организаторите Роза Боянова..

публикувано на 20.01.22 в 10:51

Театър „Адриана Будевска“ представя „Третата дума“

Драматичен театър „Адриана Будевска“ представя тази вечер „Третата дума“ на Александро Касона. Пиесата занимава с въпроси на нашето време, преплетени с хумор, светлина и чистота.  Александро Касона е един от изявените испански драматурзи от началото на миналия век. „Третата дума" е най-представителната му пиеса, съчетала в себе си философията на..

публикувано на 20.01.22 в 09:42
Подкасти от БНР