Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Комисар Василев: Разполагаме с нужната техника и кадрова обезпеченост

РДПБЗН - Бургас
Снимка: Свобода Атанасова

Регионалната дирекция  Пожарна безопасност и защита на населението  разполага с необходимия ресурс  като техника и кадрова обезпеченост за есенно-зимния сезон.  Реакцията при кризи е отработена през годините, каза комисар Васил Василев, директор на РДПБЗН - Бургас:

„Имаме предварителна подготовка, както и предварителен списък от РЗИ с диализно болни, които в случай бихме могли да транспортираме с верижна техника. По общини, по болнични заведения ги имаме нещата подготвени предварително сички данни. Също кои хотелски бази по общини ще бъдат отворени и при евентуално влошаване на метеорологичната обстановка да влезем във връзка с хората и да няма бедстващи и да можем да реагираме веднага.“


 От значение остават превенцията и работата  с местните власти, посочи оке комисар Василев


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Неизвестен стреля по движещ се автомобил в Сливен

Полицията в Сливен издирва неизвестен за сега мъж, който снощи около 20.15 часа е стрелял по движещ се автомобил в парк “Юнак“ в близост до паркинга на стадион „Хаджи Димитър“. Общо 11 куршума са изстреляни по автомобила на 33-годишния Асен Булгаров, който не е пострадал. Случаят е докладван и е под наблюдението на Окръжната прокуратура , съобщи за..

публикувано на 28.01.22 в 14:49

"Булевард Демокрация" на 28-ми януари

В предаването днес очаквайте : Ще бъде ли ремонтирана улица „Оборище“ в Бургас, тя е в изключително лошо състояние, особено в частта и между „Богориди „и „Средна гора“, отговор потърси Свобода Атанасова. С колко са се увеличили сметките за ток на общинските болници, провери Нина Рангелова. С колко ще поскъпне алкохолът - ще ни каже..

публикувано на 28.01.22 в 13:56

ВиК: Водата в Ямбол и селата няма да бъде спряна

Водоподаването към Ямбол и околните села няма да бъде преустановено, съобщи управителят на ВиК Ямбол инж. Стоян Радев. Задълженията за електроенергия ще бъдат изплатени със заем от ВиК холдинга. Спират тока на ВиК-Ямбол заради неплатени сметки Сключен е договор кредит от 700 хил. лева като той ще се погасява през следващите 8 години..

публикувано на 28.01.22 в 12:21

Стефан Петров: Още преди година подадохме сигнал за ремонт на „Оборище"

Сигнал до БНР Бургас за автомобил, аварирал след като е влязъл в една от дупките на улица „Оборище“, в участъка между улиците „Богориди“ до „Средна гора“ изпрати ОЗБГ.  Улицата е изключително натоварена, защото по нея спират колите, зареждащи с хранителни продукти близките заведения около пешеходната  „Богориди“. Там паркират и собствениците на жилища..

публикувано на 28.01.22 в 11:50

Базар за продажба на мартеници в Сливен започва от 14 февруари

Традиционният базар за продажба на мартеници в Сливен тази година ще се проведе от 14 февруари до 1 март, гласи издадената заповед от кмета Стефан Радев. В нея са регламентирани и следните места за търговия на открито през посочения период - бул. „Цар Освободител“, ОП „Общински пазари“, микропазари в кварталите „Българка“, „Сини камъни“, „Дружба“ и..

публикувано на 28.01.22 в 09:56

Тролейбусните линии Т1 и Т2 в Бургас спряха временно от днес

От днес "Бургасбус" временно  преустановява обслужването на двете тролейбусни линии Т1 и Т2.   Спират тролеите в Бургас, отпадат последните курсове на на някои от автобусите До възстановяване на нормалното движение на тролейбусите, в делничните дни линиите  Б11 и Б12 ще се изпълняват с разписание, при което интервалите между курсовете са..

публикувано на 28.01.22 в 09:29

Данъчни облекчения при ремонт на жилище

От началото на 2021 г. влезе в сила данъчно облекчение за ремонт на жилище и хората реално сега за първи път могат да се възползват от него. Това става с подаване на годишна данъчна декларация за доходите. Облекчението позволява хората да намалят годишния си облагаем доход за 2021 г. с направените разходи за труд в размер до 2000 лв. при ремонт или..

публикувано на 28.01.22 в 09:00
Подкасти от БНР