Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Община Болярово връчи сувенири на майките, родили през 2021 година първите си деца

Снимка: Община Болярово

В Деня на родилната помощ, поздравителен адрес със сувенир връчи кметът на Община Болярово Христо Христов на майки, родили първите си рожби през 2021 г.

По този начин ръководството на общината и настоятелството на НЧ „Възраждане-1912“ засвидетелстваха в Деня на родилната помощ уважение към семействата, създали и решили да отгледат в общината своите деца. В поздравителния адрес се отправят пожелания за лично и семейно щастие, за ведро бъдеще и безброй усмивки.

Кметът Христов отправи и поздравления към гинеколозите и акушерите от лечебните заведения в Ямбол, Сливен и Бургас, които са помогнали на жителките на община Болярово по време на бременността и раждането.


„Бъдете здрави! Запазете благородството на най-чистия момент в човешкия живот. Съхранете милосърдието, вярата, че с ваша помощ всеки ден се ражда добро“, се казва в обръщението му към специалистите по повод техния професионален празник- Деня на родилната помощ.

Тридесет и девет са родените през 2021 г. бебета с адресна регистрация в Община Болярово. Четиринадесет от тях са момичета, двадесет и пет са момчетата.

Тринадесет от новородените са с жителство в общинския център, седем са от Воден, шест са от село Попово, три в Мамарчево, по две в Стефан Караджово и дори в малко село Ситово, по едно в Голямо Крушево, Горска поляна и Шарково.

През последните години в община Болярово се наблюдава трайна тенденция на увеличение на средната възраст, на която жените се престрашават да станат майки. За 2021 г. тя е 24,7 години. Няма малолетни момичета, които са родили, непълнолетни са само две. Най-младата майка ще навърши 16 години през март т.г., най-зрялата е на 39 години.

През 2021 г. в община Болярово бяха сключени и девет бракосъчетания.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Десислава Парушева превръща скучните шапки в летни капели с цветя

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата  Купи подарък от майка на дете с увреждане . В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания.  В..

публикувано на 14.05.22 в 21:33

Битки между гладиатори и бойна езда - част от атракциите на средновековия събор в Туида

В късноантичната и средновековна крепост „Туида“ в Сливен започна двудневния шести Средновековен събор „Помни славата“. Гладиаторски битки, битки между рицари, бойна езда и възстановки на битки са само част от атракциите по време на фестивала. Тазгодишното издание се посвещава на 40-годишнината от началото на археологическите проучвания на крепостта...

обновено на 14.05.22 в 20:26

В Сливен започна VI Средновековен събор "Помни славата"

Клубове за исторически възстановки, реконструктори и занаятчии от цялата страна, си дават среща в VI Средновековен събор "Помни славата" в Сливен. Тазгодишното издание ще продължи до 15 май на късноантична и средновековна крепост "Туида". Началото бе дадено от зам.-кмета по икономическото развитие инж. Стоян Марков, който от името на кмета Стефан..

публикувано на 14.05.22 в 09:31
Русален Михайлов

Русален Михайлов: Видеото, с което участвам в конкурс е за вярата, защото тя е сила

Бургазлия снимал се в европейски музикални и филмови продукции, участва в конкурс за кратко авторско видео на тема „Пребори страховете си“ . Видеото е озаглавено „Вяра“, снимано е от негов колега видео оператор в продължение на седмица, разказва Русален Михайлов. По думите му, именно вярата е силата, която може да извади човек от трудни..

публикувано на 13.05.22 в 18:13

Уникални бижута от обемна бродерия изработва Ренета Гагова

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата  Купи подарък от майка на дете с увреждане . В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на..

обновено на 08.05.22 в 13:32

Странджа вдъхновява бургазлия да прави крафт бира

Стамен Илиев е бургазлия, който много обича  Странджа планина и именно там, в местността Ковач прави първата си крафт бира още като студент. За нея използва лимец и всички са впечатлени от вкуса. Така Стамен, който е завършил Технология на виното и пивото в Пловдив решава да се занимава със занаятчийска бира. "Свързах се с момчета, които имат малка..

обновено на 07.05.22 в 14:00

Крепостта Русокастро - топ археологически обект с потенциал за развитие на културно-исторически туризъм

Крепостта Русокастро е разположена на скалист хълм, недалеч от село Русокастро в посока село Желязово. Хълмът се вижда отдалеч, защото е сред обработваема земя.  Установено е, че крепостта е изградена през V в. за защита на Византия от аварските нашествия от север. При едно от нашествията тя е разрушена и по-късно възстановена от българите по..

публикувано на 06.05.22 в 11:10