Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кристиян Вигенин в Ямбол: Ситуацията на границата между Русия и Украйна се драматизира

зам.-председател на Народното събрание
Снимка: БГНЕС

Ситуацията на границата между Русия и Украйна се драматизира повече от необходимото, заяви зам.-председателят на парламента Кристиян Вигенин в Ямбол. Според него насроченото за утре извънредно заседание на Народното събрание е било излишно. 

"Нека направим това изслушване, но според мен няма причина за тази извънредност, която лъха от тези искания и начина, по който беше насрочено за сряда следобед това заседание. 

Няма предпоставки да се говори за допълнително напрежение, повече от това, което сме виждали в предишни периоди. не ни предстои война! Нямаме тежки проблеми по отношение отношенията ни с НАТО или вътре в НАТО или с Русия. 

Някои неща трябва да ги приемаме с малко повече спокойствие и да не плашим хората. "


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Георгиев

Нов съветник положи клетва в Общинския съвет в Бургас (обновена)

Нов общински съветник положи клетва днес. Георги Георгиев е от квотата на БСП за България. Той зае мястото на напусналия Йордан Георгиев, който влезе в управителния съвет на Югоизточно държавно предприятие - Сливен. До момента общинските съветници приеха новите преференциални цени на стикери за платено паркиране в синята и зелена зона в града..

обновено на 17.05.22 в 12:17

Петър Москов: Незабавно да започне проучване на собствените ни залежи от природен газ

В контекста на войната с Украйна България първо трябва да се осигури енергийната сигурност  на страната чрез внос на енергоносители, различни от сегашния внос от Русия и то по стабилен и прогнозируем начин. Незабавно да се започне проучване и експлоатация на собствените залежи от природен газ, които според международните проучвания при настоящото..

публикувано на 15.05.22 в 15:01

Петър Кънев: Пада акцизът върху някои от горивата, вдига се върху цигарите

"Предстои да бъде прието вдигане на прага за регистрация по ДДС, но от 1 януари 2023 година. Акцизът върху някои от горивата ще се премахне – за пропан-бутан, метан за колите. Ще се намали ДДС от 20% на 9% на някои от горивата. На коалиционен съвет ще се разгледа идеята за пенсиите – от 1 юли да се продължи изплащането на 60-те лева към пенсиите или да..

обновено на 15.05.22 в 13:13

Кирил Петков: Договорени са газови доставки за страната ни

В рамките на посещението си в САЩ премиерът Кирил Петков се е срещнал и разговарял с вицепрезидента Камала Харис. "Потвърдихме стратегическо партньорство между България и САЩ и ангажимента си за диверсификация на енергийните доставки. Ще работим за задълбочаване на сътрудничеството в интерес на двете страни- за постигане на газова независимост за..

публикувано на 11.05.22 в 09:46

„Възраждане“ – на протест срещу решението за помощ на Украйна

Активисти и симпатизанти на „Възраждане“ излязоха на импровизиран протест пред сградата на областната администрация в Бургас. Около 30-ина души се обявиха против днешното решение на парламента за оказване на помощ на Украйна. България ще ремонтира украинска военна техника, реши Народното събрание Звезделина Каравелова посочи, че..

публикувано на 04.05.22 в 18:48

Народното събрание ще обсъжда дали да предоставим военна помощ на Украйна

Започва новата парламентарна сесия след великденската ваканция на депутатите. Очаква се народните представители да проведат две заседания редовно от 9 часа и извънредно от 15.30 часа, като във второто са предвидени обсъждания по темите за спрените газови доставки за България от Русия и предоставянето на военна помощ за Украйна. Новата сесия на..

публикувано на 04.05.22 в 08:31

ОЗБГ вече е в Обществения съвет към комисия в Народното събрание

В Обществения съвет  към парламентарната комисия за пряко участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество вече е и Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ). В този обществен съвет  влизат и неправителствени организации, отговарящи на определени условия, съобщиха от ОЗБГ.  Организацията е била одобрена в  областта..

публикувано на 02.05.22 в 10:47