Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Стилияна Христова е победител в първия конкурс "Моят град Бургас"

Стилияна Христова от 7 б клас на ОУ" Георги Бенковски" е победител в първия конкурс "Моят град Бургас". Нейната награда е ваучер, осигурен  от Елкабел“ - Бургас, медал и грамота от община Бургас и композиране на песен. Музиката по текста на седмокласничката " Бургас" е написана от  педагога и диригент Милена Добрева.

Организатор на конкурса е ЦПЛР - Бургас, като негов автор е доц. д-р Захарий Дечев. Над  40 ученици от 5-7 клас написаха творби. Много от тях бяха отличени. Инициативата е свързана с изучаването на краезнание в училища и детски градина от община Бургас. Отец Захарий обясни:

"Оказва се, че Бургас има много малко детски песнички, които децата да пеят в часовете по музика,  в часовете по краезнание. Целият конкурс има краеведска насоченост."

Зам.-кметът Йорданка Ананиева присъства на награждаването и отбеляза:

"Програмата по краезнание, чиито автор е доц. Дечев е много важна за нашия град, защото тя възпитава у децата любов към родното място, към историята на нашия край."

Песента вече звучи като училищен звънец в "Георги Бенковски", бях много изненадана сподели победителката. Стилияна е написала " Бургас":

"Разбрах, че ще е по тема за града, бях много изненадана.Изпратихме го.Чух песента, тя е хубава. Първото ми стихотворение беше в 4 -ти клас. Най-вече ме вълнува природата. Искам да благодаря на г-жа Георгиева, на г-жа Етова и на моята класна г-жа Зингинова.

Директорът на ОУ" Георги Бенковски" заяви:

"Не съм изненадан от успеха, защото това е поредната награда, отличие за наш ученик от различни инициативи и конкурси, в които участват. Стелито е много талантливо и даровито дете. Много се гордеем с нея!"

За първи път ми се случва да напиша песен по ученическо стихотворение, обясни Милена Добрева:

"За мен това беше изключително удоволствие, защото стихотворението е чудесно. Като че ли беше направено от професионалист, удобно за изписване на мелодия и музика.Удовлетворена съм от работата, която се получи."

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.