Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Научен форум в Университета „Проф. Асен Златаров“

Снимка: Университет „Проф. Асен Златаров“

Форум за това как науката да достига до младите хора се провежда в Университета „Проф. Асен Златаров“ в Бургас. Събитието е част от инициативата Европейска нощ на учените, съобщават от университета.

Темите са свързани с общественото мнение за учените и науката, дезинформацията и псевдо-науката, медиите за науката и добрите практики в популяризирането на академични постижения.

Семинарът се организира в пет български града, като един от тях е Бургас. „Форумът е различен и полезен. Обучението е свързано с проектите УНИТЕ и K-TRIO“, каза зам.-ректорът на Университет „Проф. Асен Златаров“ проф. Сотир Сотиров.


По публикацията работи: Петя Михова
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Родители и ученици искат по-достъпен език в учебниците

Родители и ученици искат по-достъпен език в учебниците и повече време за упражнения, съобщи министерството на образованието. Национално изследване на „Галъп интернешънъл Болкан“, проведено по поръчка на министерството, с родители и деца от 1 до 10 клас е установило, че основните трудности при обучението са твърде сложен изказ в учебниците, материал, който..

публикувано на 30.06.22 в 14:55

В Синеморец повече от година са без лекар, а в Царево болница ще има евентуално догодина

В Синеморец здравеопазването се извършва на доброволен принцип. Кметът Костадин Диков неведнъж е помагал на туристи като им съдействал да получат помощ от лекари почиващи в района. Селцето, което се намира на около 80 км южно от Бургас, има здравен кабинет, но без лекар. В съседния Ахтопол до скоро също нямало лекар. "Отскоро има интерес към Ахтопол от..

публикувано на 27.06.22 в 12:42

Лятната академия за деца и ученици на НХА - Филиал Бургас се открива в понеделник

В понеделник започва четвъртото издание на „Лятна академия за деца и ученици“ на Националната художествена академия (НХА) - Филиал Бургас.  Образователният проект съществува от 2010 година в София, а от 4 години и в морския град. Провежда се със съдействието на Община Бургас. Академията ще се проведе  в дните от 27 юни до 22 юли, каза за БНР..

публикувано на 25.06.22 в 14:52

До неделя записват за безплатната лятна програма Coding Kids Burgas

Утре изтича срокът за записване за безплатната лятна програма Coding Kids Burgas, организирана от Общината и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации. Обучението ще се извършва с помощта на средата за програмиране „Скрач“. То е пригодено за деца от 6 до 12-годишна възраст, обясни зам. кметът Йорданка Ананиева: „То ще..

публикувано на 25.06.22 в 12:21

Бургазлия ще представи България на Международна олимпиада по немски език

Тази година единственият български участник на международната олимпиада по немски език за езиково ниво А2 ще е от Бургас, съобщават от Общината. Това е единадесетокласникът Стефан Иванов от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. За целта той спечели Националния кръг на състезанието. „Новините за успехите на младите бургазлии ме радват най-много!..

публикувано на 24.06.22 в 11:33

С кулинарни шедьоври печелят медали учениците от ТОХ-а

Отлично представяне на учениците от Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" на състезания по професии, както на национално, така и на регионално ниво. Днес те представиха четиристепенно меню, което включва вариация на странджанка донесла отличие на Фани Киселова,  както и еклери с ядливи цветя с които Георги Янчев печели..

публикувано на 22.06.22 в 16:59

Стоян Стоянов е тазгодишният стипендиант на Камарата на строителите в Бургас

Стоян Стоянов от 12е клас е тазгодишният стипендиант на Камарата на строителите в Бургас. По традиция браншовата организация всяка година дава стипендия от 1000 лв. на изявен ученик от ПГСАГ "Кольо Фичето", за да подпомогне по-нататъшното му професионално образование.  Стоян впечатли Камарата не само с дипломата с отличния успех - 5.96, но и с..

публикувано на 22.06.22 в 14:13