Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Булевард Демокрация на 28-ми септември

В община Стралджа днес е ден на траур след като полицай загина по време на работа. С този трагичен случай започва предаването днес. 
До 15 октомври всички граждани могат да предлагат пътища за ремонт, обявиха от Агенция „Пътна инфраструктура". Наглед добра инициатива, но не всички пътища могат да бъдат включени, за тях малко повече също в първия час. 
Ще ви срещнем с 18-годишния Александър, който от 9 години заменя родната Русия с нашата страна. За живота тук и войната в Украйна, за мобилизацията и протестите в родината, представяме неговия поглед в последния час. 
Бившият депутат и настоящ член на Висшия съдебен съвет Петър Славов, за решението на ЦИК отново да се броят ръчно контролните разписки - повече в коментарната рубрика.
Очаквайте спорт и културен афиш. Ще има и любопитни коментари от социалната мрежа, а финалът поставяме с рубриката Новини в минало време.
Започваме след новините в 15ч. Може да се свържете с нас традиционно по телефон, на  82 59 95 с код 056, или онлайн във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Водещ е Калина Енчева.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ ОТ 13 ДО 15 ч.:

Обичайте тези, които са добри с вас, прощавайте на тези,които ви нараняват и вярвайте, че хубавото предстои! Прекрасна неделя ви желаем днес и ви каним да бъдете с нас във времето за релакс и сладки приказки на БНР – Бургас , звукорежисьор е Стефан Генчев, аз съм Стефка Бакърджиева. Ето и събеседниците в предаването ни днес:  -..

публикувано на 27.11.22 в 11:30

Ден до пладне на 26-ти ноември

Темите в предаването Ден до пладне: Мигрантският натиск и работата на полицията са първата ни тема в предаването. Ще обобщим случаите от седмицата в началото на предаването. Като продължение на темата са данните от прокуратурата оповестени по-рано през седмицата. Заради завишените случаи Окръжната прокуратура проведе спешна среща с представители на..

публикувано на 26.11.22 в 08:40

Булевард Демокрация на 25-ти ноември

Темите в  предаването днес: Болярово настоява да бъде възстановено граничното управление в общината и не е съгласно само част от служителите му да бъдат върнати на работа, каквото е предложението на МВР. Позицията на кмета Христо Христов представя Нина Рангелова Ръст на случаите на насилие на жени се отчита в бургаска област, данните бяха..

публикувано на 25.11.22 в 14:09
Дядо Коледа в своята шейна 
близо до градчето Рованиеми, считано за негов официален дом

"Радио айляк" e в коледното настроение

В „Радио айляк“ днес темата е за подаръците, празничното настроение и изненадите. Данчо Грозев ще ни разкаже кой помага на белобрадия старец в Бургас. Как да се свържете с него?  Защо е създадена „Агенция Дядо Коледа“?  Става ли му още костюмът след като си похапва лакомства от всеки дом? Ще ни каже и какво обича да прави в свободното си време и..

публикувано на 25.11.22 в 10:04

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 25 НОЕМВРИ:

Дайте на всеки ден шанса да бъде най-хубавият ден в живота ви. Днес предстои такъв делник.  Добро утро  в петък, 25 ноември! ☕ Екипът ни е: звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Ивайло Пеев, аз съм Стефка Бакърджиева.  Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: - Черният петък е един от най-големите дни за пазаруване..

публикувано на 25.11.22 в 06:30

Булевард Демокрация на 24-ти ноември

Темите в предаването:  Окръжната прокуратура в Бургас проведе спешна среща с представители на местната власт, ръководството на бургаската полиция,началниците на районни управления и областния управител Мария Нейкова заради мигрантския натиск в региона. Повече от кореспондента на БНР Даниела Костадинова Поредна дискусия за и против промени в..

публикувано на 24.11.22 в 14:30

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 24 НОЕМВРИ!

Престъпленията, свързани с увеличения мигрантски натиск, с дрога и кражби на имущество и коли, ще бъдат обсъдени днес по инициатива на  окръжния прокурор на Бургас Георги Чинев. В работната среща от 10.30 ще участват областният управител и кметовете на 13-те общини в областта, ОД на МВР и началниците на районни управления.   Проблемът с..

публикувано на 24.11.22 в 06:30