Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

БНР - Бургас и сдружение "Каритас":

Провеждаме кампанията „Дари и помогни 2022“ в подкрепа на три социални каузи

Събираме мъжки, дамски и детски дрехи за нуждаещи сеБНР - Бургас и сдружение "Каритас" провеждаме кампанията „Дари и помогни“. Тя е факт за пета поредна година.  

Този път усилията ни са насочени в подкрепа на три социални каузи:

   - Събираме употребявани, но запазени мъжки дрехи /анцузи, блузи, якета, тениски, дънки, пуловери/ и обувки, одеяла и завивки в помощ на                   бездомните.

   - Нужни са и женски и детски дрехи за есенно – зимния сезон, които ще бъдат предоставени на бежанци от Украйна.

   - За детския център за настаняване от семеен тип „Ронкали“ – има нужда от мека мебел, пералня, сушилня, градинска пейка - люлка и маратонки.

ВАЖНО! 

  •  Даренията си може да донесете в БНР – Бургас на ул. Филип Кутев № 2, тел. 056/ 89 40 00
  • или в Дневния център на сдружение „Каритас - клон Бургас” в к-с „Бр. Миладинови“ бл 57, вх. 8, партер, всеки делник от 9 до 14 часа
  • информация може да получите и на телефон 0884 226 263, Десислава Горанова "Каритас - Бургас"

Кампанията ни продължава до 20 ноември.

ДА БЪДЕМ ДОБРИ И ДА ПОМОГНЕМ НА НУЖДАЕЩИТЕ СЕ!

 повече може да чуете в звуковия файл:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почти всички населени места в Созопол са снабдени с дърва

Почти напълно е задоволено населението в община Созопол с дърва за огрев. Това посочи по време на сесията на местния парламент кметът Тихомир Янакиев. „Има заявени 18 092 куб.м. дърва, от които са извозени 17 864 куб.м. като в почти всички населени места са задоволени нуждите от дърва. Има 300 куб.м., които колкото и да е парадоксално, още..

публикувано на 08.12.22 в 16:17

В новия енергиен офис в Бургас се приемат заявления за саниране

Енергиен офис отвори врати в Бургас.Той се намира в сградата на НХК и ще бъде отворен за граждани, които се интересуват от програмата за енергийна ефективност и алтернативните източници на енергия. Звеното  е изградено по европейски проект, обясни зам.- кметът по строителство инж. Чанка Коралска. Целта е да бъдат улеснени максимално гражданите,..

публикувано на 08.12.22 в 13:48

Ловци притеснени заради наплива на мигранти

Ловци засичат мигранти при почти всеки излет в гората , съобщават от ловни дружинки в Бургаско. Групите от нелегални чужденци частично влияят на отстрела на дивеча, а рискът от инциденти е значително повишен. „Мигранти има доста. Почти всяка седмица намират групи дружинките. И ние няколко пъти на пусии засичахме, между кучетата излизат..

публикувано на 08.12.22 в 10:50

Включват светлините на коледната украса в Болярово

Днес 8 декември от 17.00 часа ще бъдат включени светлините и на коледната украса на централния площад в Болярово. В празничната програма ще участват отново децата от ДГ „Здравец“, ученици от СУ „Д-р Петър Берон“, коледарска група и мъжката певческа група към НЧ „Възраждане-1912“. За най-малките ще има много игри и забавления с Дядо Коледа. Огромната..

обновено на 08.12.22 в 10:26
архив

Запалват коледните светлини в Айтос

Светлините на коледната елха в Айтос ще бъдат запалени днес 8 декември от 17.00 часа на площад "Свобода". Дядо Коледа и Снежанка ще пристигнат на специална визита в Айтос, за да зарадват децата и да се повеселят заедно. Малчугани, дошли на празника, ще запалят светлините на красивата Коледна елха в центъра. Ще има музика, танци и изненади, на..

публикувано на 08.12.22 в 09:46
Карагеоргиево (2012)

Отпускат 250 хил. лв. за ремонта на улици в селата Карагеоргиево и Мъглен

Улици в селата Карагеоргиево и Мъглен ще бъдат ремонтирани с допълнителни средства, отпуснати от общинския съвет. Общинските съветници приеха единодушно отпускането на 250 хил лева за реновирането им. Това стана ясно след актуализация на бюджета в общината, гласувана на последното заседание в Айтос.  Парите са спестени от ремонтите на улиците..

публикувано на 08.12.22 в 08:57

В Бургас откриват офис за въпросите на енергийната ефективност

Нов енергиен офис на Община Бургас ще бъде открит днес. Той се намира в сградата на Културен дом НХК - партера на сградата от страната на подземната улица. В него експерти ще дават разяснения какви са стъпките при въвеждане на мерки за енергийна ефективност в жилищните сгради, включително използване на енергия от ВЕИ, как да се кандидатства за..

публикувано на 08.12.22 в 08:35