Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Рубриката "Радиомагазинче Надежда" представя:

Милена Василева - незрящото момиче, което обича музиката и изработва красиви неща

Обича музиката и има свой влогДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата ние създадохме рубриката "Радиомагазинче Надежда". В нея всяка седмица ви срещаме с участник в групата, за да чуем историята му и да ви представим това, което изработва.

Милена Василева е незрящо момиче на 18 години от град Роман, Врачанска област. Тя загубва зрението си още като бебе в следствие на висока доза кислород в кувьоза след раждането си. Въпреки увреждането си Милена се занимава с много неща - изработва различни артикули, обича пеенето и особено фолклорната музика. Тя е влогър, поддържа и свой блог, занимава се и с видеообработка. 


"Член съм на групата "Купи подарък" още самото й създаване през октомври 2020 година. Добави ме моя приятелка Божидара Велчева, за което съм й много благодарна. Публикувам своите артикули и се радвам, че всички ме приемат много добре! Благодарна съм, че тази група дава възможност на хората с увреждания да се занимават с това, което им харесва! Аз правя балсами за устни от чист пчелен восък и кокосово масло, и масло от жожоба с различни аромати - малина, кокос, шоколад, портокал и др. Правя и ексфолианти и сапуни. В момента съм на вълна Коледа и изработвам и късметчета с пожелания за възрастни и за деца." 


Милена непрекъснато усъвършенства продуктите, които предлага, като целта й е да впечатли клиентите си. Помагат й, когато е необходимо, нейният баща и сестра й. Милена има своя фейсбук страница, където показва нещата, които изработва и тя е Творенията на Мими- Направени с Любов .

повече може да чуете в звуковия файл:

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Андрея Мирчев - тенор, кулинар и младеж с реалистични мечти

Тенорът Андрея Мирчев и от Пловдив. Израснал е в семейство на дългогодишни артисти в местната Държавна опера.Като дете, майка му го е водила по репетиции, както се случва с всички деца на артисти. От петгодишен се докосва до магията на оперния театър.  Първото му професионално стъпване на сцената е на шест години, когато изпълнява..

публикувано на 27.11.22 в 14:00
Илияна Тодинова и Ваня Кирова /вдясно/, организатори на конкурса

Красавици от "Мисис Бургас" помагат на Центъра за обществена подкрепа в Малко Търново

Участнички от конкурса "Мисис Бургас" ще се включат в благотворителен бал в подкрепа на Центъра за обществена подкрепа "Цветница" в Малко Търново. Събитието предстои следващата седмица на 1 декември.  То се организира за първи път в града ни и е своеобразно продължение на благотворителните каузи, които всеки път са присъствали при..

публикувано на 27.11.22 в 13:20

Данчо Грозев: В ролята на Дядо Коледа съм за поредна година

Остава точно един месец до един от най-светлите и топли празници в годината - Коледа.  Вече сме заобиколени от реклами за коледни сувенири, подаръци и украса. Ще стават все повече, да не забравяме и шопинг истерията в днешния черен петък. Всъщност това е най-вълшебното време в годината особено за най-малките, когато при тях минава да раздава..

публикувано на 25.11.22 в 12:35

платена публикация
Покупка на коледни подаръци - кой е перфектният подарък за мъж

Коледа е празникът, който очакват с трепет и малки, и големи. Това е времето на дългите ваканции, отрупаните с лакомства софри и размяната на коледни подаръци. Именно подаръците са една от причините да обичаме най-светлия християнски празник, но тяхното купуване не винаги е лесна задача. Често се оказва, че е най-трудно да намерим подходящ подарък..

публикувано на 25.11.22 в 07:00

Още стари гори в защита обявиха в Странджа

Нови площи със гори с висока консервационна стойност, които се опазват и са без дърводобив, обяви Държавно горско стопанство Кости. Там са открити находища на три редки растителни вида , съобщи Нели Дончева от WWF. „Те, сами по своя инициатива предложиха допълнително площи със стари гори, които да бъдат запазени и в които да не се..

публикувано на 24.11.22 в 08:22

Изложба "Фотодесант" бе открита във Военния клуб в Сливен

Изложба посветена на съвременната Българска армия озаглавена „Фотодесант“ бе открита във Военен клуб Сливен. Авторът и фотограф във Министерство на отбраната Вилхелм Йоцов представи над 30 фотоса, направени по време на празници, паради, учения на армията, съвместно с партньорите от НАТО на територията на България.   Снимка на танк Т-72 в действие е..

публикувано на 24.11.22 в 07:29
Снимка: ЕПА/БГНЕС, Владислав Терзийски

Илон Мъск идва в България

Милиардерът Илон Мъск ще посети България през пролетта на следващата година, съобщи в свой пост във "Фейсбук" министърът на туризма Илин Димитров. Вчера той отправи покана към Мъск да посети страната ни, след като милиардерът хареса и коментира снимка на Белоградчишките скали в "Туитър". Илон Мъск коментира снимка на Владислав..

публикувано на 23.11.22 в 10:42