Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

До 19 декември:

Сдружение „Усмивка“ с благотворителна Коледна кампания „ Доброто продължава"

Мотото на инициативата е "Да дарим УсмиВка на възрастните хора в Бургас и региона 2022 г.“Сдружение „Усмивка“ провежда благотворителна Коледна кампания „ Доброто продължава - Да дарим УсмиВка на възрастните хора в Бургас и региона 2022 г.“ Това е поредна тяхна инициатива, след като организацията реализира подобни успешни кампании за Великден и Коледа.

Събират се дълготрайни  храни и санитарни материали, които ще бъдат раздаденина възрастни хора. Инициативата се осъществява с помощта на Общината, а целта която си поставаме е да зарадваме с подкрепа на 600 души, съобщи председателят на сдружението Митка Георгиева:

"През изминалата година реализирахме две изключително успешни благотворителни кампании по повод Великден и Коледа, които помогнаха на 400 възрастни хора в Бургас региона, защитени жилища за деца и домове за жени и мъже с психични отклонения. Това ни мотивира да организираме отново Коледна кампания, която посвещаваме на всички наши клиенти възрастни, баби, дядовци, живеещи в самота, за които срещата с човека, който полага грижи за тях е единствената среща с околния свят. Жестът на внимание, който те получиха при предишните кампании показа колко малко е нужно, за да стоплиш сърцето на някого и получиш една истинска усмивка." 

Инициативата се провежда в периода от 19 ноември до 19 декември т.г.  Ако искате да участвате в нея може да дарите пакетирани, дълготрайни продукти и санитарни материали на адрес ул. Янко Комитов 4 . 

повече може да чуете в звуковия файл:

Всеки може да се включи, като закупи и дари някои от следните продукти: 

· Олио, боб, леща, ориз, брашно;

· Макарони , спагети, юфка, овесени ядки, корнфлекс

· Всякакви консерви; риба, месо, домати, пастет;

· Лютеница; зеленчукови консерви, компоти

· сладко, мармалад, сол, захар,брашно,

· всякакви видове пакетирани сладки - локум, обикновени бисквити, вафли , бисквити, шоколад, зърнени закуски, бонбони

 Всякакъв вид вакуумирани колбаси

· кроасани, различни лакомства, сезонни плодове.

· По желание можете да включите в пакета перилни и почистващи препарати - прах за пране, мокри и сухи кърпи, салфетки, сапун; паста за зъби; веро, почистващи препарати, дезинфектанти, гъби за миене на чинии, предпазни маски, латексови ръкавици, тоалетна хартия , мокри кърпички, салфетки, памперси за възрастни всякакви размери

· подложни чаршафи, постелъчно бельо , олекотени завивки, запазени дрехи, чорапи, чехли 

· аналгин, аспирин, парацетамол, обезболяващи лекарства, които се продават без рецепта;

· канадка в помощ на трудно подвижни хора

На всички дарители ще бъде изпратена онлайн грамота "Рицар на усмивката“, затова е нужно на гърба на картичката да напишете четливо имейл адрес, на който да бъде изпратена тя. Може да се дари и парична сума, с която ще се купят лекарства или ще се платят сметки за ток или вода. Средствата можете да изпратите по сметка на Сдружението:

SMILE SDRUZHENIE IBAN BG23RZBB91551007918704 РАЙФАЙЗЕНБАНК ОФИС БУРГАС 5

За кампанията " Доброто продължава – Да дарим УсмиВка на възрастните хора в Бургас и региона 2022г. “ .


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Неизвестни са унищожили дюните на плаж Несебър - Юг

Неизвестни лица са унищожили част от екзотичните дюни на Южния плаж в Несебър, съобщи концесионерът Кирил Спасов. Той е подал незабавно сигнал до Министерство на туризма, РИОСВ - Бургас и ОД на МВР в Бургас. Уведомени са също Областна управа и Община Несебър. Пясъчните дюни са били разорани с тежка техника, вероятно багер. По идентичен начин е..

публикувано на 28.01.23 в 15:21

Очаква се по-евтин природен газ през февруари

Природният газ ще е с близо 30%а по-евтин от февруари и ще се продава за около 130 лева за мегаватчас без такси и налози. Това заяви изпълнителният директор на "Булгаргаз" Деница Златева по време за обсъждането на цените в енергийния регулатор. Тя посочи и причините за това намаление: "В микса имаме структурирани четири доставчици, трима избрани..

публикувано на 28.01.23 в 12:48

Не е ясно дали Националният център за безопасен интернет ще работи след 6 месеца

Националният център за безопасен интернет (НЦБИ) ще продължи да работи за поне още 6 месеца. Частна компания е осигурила нужното съфинансиране, за да може горещата телефонна линия да е на разположение на децата, които искат да подадат сигнал за онлайн тормоз. Проблемът на центъра е от миналото лято, след като партньорската швейцарска организация е..

публикувано на 28.01.23 в 12:39

Община Айтос с много събития отбелязва Освобождението на града

Община Айтос обяви празничната програма, посветена на 145 години от Освобождението на града, 150 г. от гибелта на Васил Левски и 145 г. от Освобождението на България. Програмата започва на 6 февруари и ще продължи до 3 март: 6 февруари, 10.00 часа, Параклис-костница "Св. Димитър" Общоградско поклонение по повод 145 години от Освобождението на..

публикувано на 28.01.23 в 10:57

В Сливен тази вечер представят отложеното шоу на ледената пързалка

Отложеното през декември шоу на ледената пързалка в Сливен ще се проведе тази вечер от 18:00 часа.  Атрактивното шоу е с изпълнения на фигуристи от Спортен клуб по фигурно пързаляне "Ледени Искри"-София. Ще участват Александра Александрова - държавна шампионка за 2022 г., Гергана Йорданова - държавна шампионка за 2021 г., Теодора Симеонова -..

публикувано на 28.01.23 в 10:25

В Ямбол започва ремонт на Младежкия дом "Георги Братанов"

В Ямбол започва дългоочакваният ремонт на Младежкия дом "Георги Братанов". Емблематичната сграда, в която са сключили брак стотици двойки, е на повече от 50 години и до момента не е основно ремонтирана. Проектът за модернизирането на сградата е на архитект Сотир Камбуров и е на стойност над 4 млн.100 хил. лева, като 3,5 млн. са осигурени по..

публикувано на 28.01.23 в 09:31

"Ден до пладне" на 28 януари:

Тази седмица най-накрая зимата напомни за себе си. Студени  ветрове задухаха и в политиката. Още в понеделник от „Има такъв народ“, внесоха уведомление в Народното събрание, че започват да събират подписи за провеждане на референдум за промяна на държавното управление от парламентарна на президентска република. Такова намерение имаше партията на..

публикувано на 28.01.23 в 09:00