Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Булевард Демокрация на 30-ти ноември

Какво е да си приемен родител, а с един такъв ще ви срещнем след малко като продължение на днешната ни тема за приемната грижа. Вече трети ден продължава спасителната акция за издиране на двамата рибари в яз "Мандра". Също в първия час ще ви разкажем за основните случаи, по които работят инспекторите от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и кои са нарушенията.
Природозащитната организация WWF отбелязва втория рожден ден на своя Спасителен мечешки отряд, който в последната година е поставил 12 електропастира. За работата и свършеното до момeнта ще научим повече в последния час на предаването. Tогава ще отидем до Болярово, но не за да говорим за мигрантския натиск, а за готовността на общiната за зимата след като са осигурени основните количества дърва.
Коментара днес е за пари и бюджет. Ще чуем икономиста Никола Янков според който основния въпрос е искаме ли да ни се вдигнат данъците. 
Освен това ще има любопитни коментари от социалната мрежа, спорт и културен афиш.
За финал е рубриката, в която си припомняме новините звучали вече в ефира ни.
Началото е след новините в 15 часа. Може да се свържете с нас традиционно по телефон, на  82 59 95 с код 056, или онлайн във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Водещ днес е Калина Енчева.

По публикацията работи: Калина Енчева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 7 ФЕВРУАРИ:

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 7 ФЕВРУАРИ: Как в американските филми, сутрин хората имат време да си вземат душ, да закусят, да четат вестник и да си обсъдят проблемите, а у нас обикновено ставаме, измиваме очите, обличаме се и вече сме закъснели… Е, колкото и да бързате във вторник сутрин, не забравяйте да си вземете и доброто настроение на..

публикувано на 07.02.23 в 07:04

Булевард Демокрация на 6-ти февруари

Вицепремиерът Христо Алексиев разпореди проверка за завишените цени на ученически карти по линията Слънчев Бряг - Бургас. Той е във връзка със сигнал на родители, според които на 1 февруари картата от 180 лева е била намалена на 86 лева, но на следващия работен ден вече е струвала 145 лева. Какво казаха от фирмата ще чуем след малко. И още един..

публикувано на 06.02.23 в 14:21

Във " Влез в час" гостува Христо Симеонов

Депутатът от 48-то Народно събрание Христо Симеонов  гостува днес в предаването "Влез в час". Той бе народен представител от парламентарната група  на “Продължаваме промяната”, като беше член на две комисии- на образованието и науката, и на отбраната. От 11 до 12 часа днес ще говорим за нуждата от промяна в наредбата за приобщаващото образование. За..

публикувано на 06.02.23 в 10:00

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 6 ФЕВРУАРИ!

С жълт код за отрицателни температури влизаме в новата седмица. За Сливенска област кодът е оранжев за силен вятър, там температурите ще остана под нулата през целия ден. В Източна България вятърът е силен от север. По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от сняг. Максималните температури ще са между минус 4°и 1°. През цялата седмица времето..

публикувано на 06.02.23 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Теодора Кралева, аз съм Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -   В рубриката „Мисия Добро“ ще ви срещна с Поли Троянова от фондация „За доброто“, която реализира..

публикувано на 05.02.23 в 16:00

Ден до пладне на 4-ти февруари

Темите в седмичния обзор на БНР Бургас: Ще започне ли скоро ремонта на язовир Ясна поляна? Има ли опасност от екологична катастрофа край Атанасовското езеро заради новия северен обходен път? Граждани успяха да осъдят общината заради некачествено саниране. Кой ще стопанисва Гъбката? Защо засега болница" Сърце и мозък" няма да се разширява? Безплатно..

публикувано на 04.02.23 в 09:00

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 3 ФЕВРУАРИ!

Складовата база на оф роуд клуб „Вромос“ горя снощи край Бургас, каква е причината за огъня и какви са щетите проверяваме тази сутрин. Завишение от 15% на редица такси и услуги на Община Бургас има от този месец. Решението е на местния парламент по предложение на администрацията. Какво се променя и защо ще разберем след новините в 8 часа от..

публикувано на 03.02.23 в 07:03