Карат Горан в ловешката болница

Горан Горанов, архивна снимка
Снимка: Фейсбук

Бившият гард Горан Горанов ще бъде транспортиран до затворническата болница в Ловеч. Това съобщи за Радио Бургас неговият адвокат Веселина Василева. Тя настоява за  изготвянето в лечебното заведение на медицинско свидетелство за подзащитния й. Василева се е срещнала със своя клиент тази сутрин, след като вчера той е нападнал и наранил двама надзиратели. На него му е нанесен побой, състоянието му не е тежко, но има видими наранявания. В момента, Горанов е настанен в „запечатка“ – килия със специален режим.

Становище да му бъде оказана псхиатрична помощ е изразил психологът на бургаския затвор, където Горанов изтърпява шестмесечна присъда за хулиганство, на Районния съд в Бургас. Наказанието е за постъпка от 2014 г., в която Горанов нахълтва в интернет – клуб, стреля с газов пистолет, след което набива няколко от клиентите. През януари Горан бе осъден и от Районния съд в Бургас на 3 г. и 4 месеца затвор за въоръжен грабеж. „Подвизите“ на Горанов, който бе гард на убития през 2011 г. строителен бос Георги Танев, не свършват до тук. В края на февруари, той преби двама свещеници от католическата църква в Бургас, след което бе задържан и вкаран в затвора. В продължение на седмици, криминално – проявеният бургазлия поставяше и кръстове с цветя, наподобявайки окултен ритуал, в различни места на града.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.