Тригодишният Никола от Бургас се нуждае от скъпа операция, за да ходи нормално

| обновено на 04.09.18 в 15:13

Тригодишният Никола Димов от Бургас е с вроден дефицит на бедрената кост. За да се движи нормално, той се нуждае от операция на стойност 120 000 щатски долара в САЩ.  Операцията трябва да се извърши в най-кратък срок, а сумата е непосилна за семейството! Нека помогнем на малкия Никола да оздравее и да ходи нормално!

Община Бургас подкрепя кампанията на близките на болното дете да бъдат събрани средства за скъпите операции. Част от нея е инициативата "Дарение вместо цветя". Призивът към всички родители е в първия учебен ден предвидените за цветя пари да бъдат дарени за лечението на Никола.

Средства за лечението на 3-годишното дете се събират на няколко места. Специални кутии са поставени във фото "Дъга" в комплекс "Меден рудник", в Карнобат - ул. "Христо Смирненски" - в магазина за GSM аксесоари. Днес кутия за дарения ще бъде поставена на партера в Община Бургас, а до няколко дни ще бъде активиран DMS номер, на който всеки ще може да изпраща дарителски SMS.

В момента Никола ходи със специални обувки. Те вече не могат да компенсират разликата в дължината на крачетата, която е 4,5 сантиметра. В България операции за подобен проблем се правят чак след 11-годишна възраст. 

Дотогава не само разликата ще е по-голяма, но и тялото на детето може да получи множество изкривявания. Ето защо семейството е принудено да търси друг вариант в името на сина си.

В медицински център "Света Мери", Уест Палм Бийч, Флорида, САЩ могат да оперират Никола още сега. 

Световноизвестният детски ортопед-хирург д-р Пейли дава надежда, че крачето на Никола може да бъде оперирано и подложено на удължаване, ако интервенцията се извърши точно в този момент.

Разликата може да бъде компенсирана и крачето да израсте нормално, без да се създава риск за здравето на детето. Скъсяването на крачето му в зряла костна възраст ще е 9,5 см, ако сега не се оперира.

В средата на септември д-р Пейли ще преглежда в Барселона. Там ще назначат и дата за операцията на Ники.

Операцията се състои в поставяне на външен фиксатор за 10 седмици (това е периодът на удължаване ). През този период има осигурена физиотерапия, прегледи и рентген в клиниката. След постигане на желания резултат, фиксаторът остава за още 10 седмици, но Никола ще може да се прибере в България. Тук фиксаторът ще може да се премахне и да поставят пирони, за да се избегне фрактура на костта.

Сумата за операцията е 120 000 долара и е непосилна за нашето семейство, за това се обръщаме към Вас за помощ!, споделя семейството на Никола.


1. Превод по дарителска сметка:

НИКОЛА ПЕТКОВ ДИМОВ
IBAN : BG92UNCR70001523296890BIC:UNCRBGSF


2. PayPal:

valia0014@abv.bg


3. HelpKarma:

https://helpkarma.com/campaign/shans-za-nikola-103


4. Благотворителен базар във Фейсбук


5. Чрез дарителска кутия

Списък на дарителските кутии:
Гр. Бургас, "Меден Рудник", Фото Дъга
Гр. Карнобат, ул. "Христо Смирненски" 10,  Магазин за GSM аксесоари

Повече информация за малкия Никола и напредъка на кампанията може да получите на Фейсбук страницата : Шанс за Никола

За връзка с майката на Никола Валентина Христова може да се обадите на тел: 0887506011.

Благодарим Ви, че давате шанс на Никола!


 Снимка

Снимка


Снимка

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.