6 пъти е лежал в психодиспансер 72-годишният мъж убил съпругата си

Възрастен мъж е задържан за убийството на съпругата си, което е извършил предиобед днес в бургаския квартал "Сарафово". Според съседи на семейството, по нищо не е личало, че той е агресивен и може да се стигне до подобна жестокост и дори  убийство. 

Малко преди 12 часа по обед, 72-годишният мъж сам е сигнализирал на телефон 112 , че е убил съпругата си в собственото им жилище на улица "Антон Иванов" №2 в Сарафово.
Пристигналият на мястото на инцидента полицейски патрул е констатирал, че възрастния мъж безпричинно е нанесъл многократно урари с чук в областта на главата на 71-годишната жена. Това е станало и причина за смъртта ѝ.
Според съседи, семейството обитавало дома е било като всички останали на тази улица. Говорило се е, че мъжът е болен, разказва съседка:
"Не знам какво е станало, разбрах че е станало някакво убийство. Добри хора са, но какво е станало не знам. Нищо лошо не са правили, както и нищо лошо не сме имали към тях. Сега какво е станало, нещо със здравето не беше добре, нещо може да се е случило.", споделя тя.
По данни на ОД на МВР съпругата му Яна е работела в Германия, но от няколко седмици се върнала у дома в Бургас.  А  съпругът й - Манол страдал от психическо заболяване. Той е бил лекуван шест пъти в Центъра за психично здраве в Бургас,  като последната му регистрация там е от 2016  година.
В момента продължава разпитът на място на съседи на семейството. Достъпът до дома е отцепен от полицейски патрул. Както и  продължават процесуално - следствените действия,  образувано е досъдебно производство.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия